Maturanti.com

• Креатор на темата Syn
  • Време на започнување
Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Posle ovie sliki i remetenje nekoj drug sto go imame vo kolekcijata ne veruvam deka ke se osmeli da se se pojavi kako Beracot. :pos:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Mene onoj so crvenata kosa mi e dobar za remetenje, daj nekoj neka mu kaze deka go ima tuka. :pos:

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.912
Поени од реакции
25.283
Вие ставате слики од матуранти и им се потсмевате на физичкиот изглед? :facepalm:
Кое дно...
Kazi im! Jas koga posociv na problemov izlegov losa. Mnogu se, inaku bi nasla nivni sliki i bi gi stavila ovde. Da vidime koi se lepotanite i lepoticite sto se smeat. Od edna vekje najdov, mizerii! Si lecese kompleksi malata ovde.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
ќе се регистрира и друг, никад не завршило ова :icon_lol:

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
Не знам колку сте свесни(а очигледно не сте) али за објавување туѓи слики без согласност на сопственикот може да ве тужат.без разлика дали сликата е ставена на некој официјален сајт или на фб сепак не можете да ја користите истата без согласност.

Еве од едно интервју од пред 2 години(до сега сигурно има повеќе кривични пријави) од директорот на агенција за заштита на лични податоци.ме мрзи законот да го барам,али најдете си сами,може да ви затреба;)

Досега Дирекцијата има поднесено четири кривични пријави за злоупотреба на личните податоци на Интернет. Две од нив се за континуирано креирање на лажни профили во туѓо име на порталот за социјално вмрежување Фејсбук, една се однесува на објавување на фотографии без согласност на субјектот на личните податоци, а четвртата е за објавување на список со личните податоци – име и презиме, адреса на живеење и политичка определба исто така на порталот за социјално вмрежување Фејсбук.
Еве и како е за фб,гледам некои сметаат дека се што е на фб може слободно да се става било каде.

Согласноста на корисникот да објави негови фотографии на приватен профил, без разлика на тоа на колку други корисници тие ќе им бидат достапна, не значи и негова согласност за истите да бидат реобјавувани на други веб страници или традиционални медиуми, па оттаму секое реобјавување на фотографии без согласност на лицето, носител на личните податоци е противзаконско.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.484
Поени од реакции
7.969
Еве и како е за фб,гледам некои сметаат дека се што е на фб може слободно да се става било каде.
Partypooper :гомце:
Не им кажувај финти на луѓето што ги реметиме.

Член од
21 октомври 2009
Мислења
1.533
Поени од реакции
2.411
Согласноста на корисникот да објави негови фотографии на приватен профил, без разлика на тоа на колку други корисници тие ќе им бидат достапна, не значи и негова согласност за истите да бидат реобјавувани на други веб страници или традиционални медиуми, па оттаму секое реобјавување на фотографии без согласност на лицето, носител на личните податоци е противзаконско.
фб си има свои права и прописи на кои сите се согласуваме кога ни е направен профилот. Еве неколку за тоа кој може да ги корисити туѓите слики:

When you publish content or information using the Public setting, it means that you are allowing everyone, including people off of Facebook, to access and use that information, and to associate it with you (i.e., your name and profile picture).​
овде постирате слики од некој и сликата ја поврзувате со човекот кој е на сликата... нема ништо нелегално

Член од
25 ноември 2013
Мислења
1.657
Поени од реакции
1.519
фб си има свои права и прописи на кои сите се согласуваме кога ни е направен профилот. Еве неколку за тоа кој може да ги корисити туѓите слики:

овде постирате слики од некој и сликата ја поврзувате со човекот кој е на сликата... нема ништо нелегално

Ако нема ништо нелегално зашто овој е на условна ?

Kajgana Shop

На врв Bottom