Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Некој да има нешто Математика за утре ????

Случајно некој да не знае нешто повеќе за физика екстерно ? Нешто конкретно матријал..Освен што треба да се прочитат сите 4 книги ?
ние од стручно шо сме само во прва и втора имавме физика и јас од таму учам

јас полагам бизнис трет екстерен да не знае некој од кај што да учиме ?!
Јас имам скрипта од 70 страни. Сите работи ги опфаќа. Иначе у понеделник ли се полага?

А да не знае некој 100 % за по историја оти на страната од Матура има само за прва година , а нас во стручно ни кажаа дека требало плус 20тина страни да учиме и од Гимназиско , а на страната од Матура ги има само за прва година кој теми ии лекции а ни втора има ни гимнзиско :D

Полагам Историја, може некој да ми каже од дека да учам?

ние од стручно шо сме само во прва и втора имавме физика и јас од таму учам
У тоа прирачникот пишува 1-4 година, значи сите книги требаат,и се околу 800страни.

За матура има многу фактори кои одлучуваат која оценка ќе ја имаш, 10 грешни одговори не се многу оти во просек на државно ниво многу повеќе се греше, овде изграе улога оценувачот и најважно колку 5 треба да се стават во тоа училиште и ти никогаш не ги гледаш твоите поени туку само перцентилен ранг односно колку си подобар од останатите

Дали некој знае за хемија трет екстерен шо ке биде како ке биде? Тежина на прашањата/колку прашања ке има/дали со заукружување или дополнување ... ?

anybody?

За матура има многу фактори кои одлучуваат која оценка ќе ја имаш, 10 грешни одговори не се многу оти во просек на државно ниво многу повеќе се греше, овде изграе улога оценувачот и најважно колку 5 треба да се стават во тоа училиште и ти никогаш не ги гледаш твоите поени туку само перцентилен ранг односно колку си подобар од останатите
Како на пр. имам перцентилен ранк од 78 % тоа што значи дека сум подобар од 78 % од вкупните матуранти на државна матура ... И што оценка е тоа ?!

Како на пр. имам перцентилен ранк од 78 % тоа што значи дека сум подобар од 78 % од вкупните матуранти на државна матура ... И што оценка е тоа ?!

По секој предмет и секоја година различно е. Не ти останува ништо друго, освен да си чекаш резултати :)

Штотуку добив мала информација дека поголем дел од прашањата биле со раскажувањее .... Ако е вистина тешка нас што сме на Историја :(

Добро а знаете ли барем што да учиме историја,нека потенцира кој век треба?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom