Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Математика тесто беше ептен тежок, изгор беше, ги решавав тестојте и од минатите години, ама овај од 2013 дефинитивно е најтежок од сите !!!

Да тежок беше у курац, ама се снајдовме океј е мислам .. И ПОСЛЕ ВИКААТ ДЕКА УЧЕНИЦИТЕ ПОВЕЌЕ БИРАЛЕ СТРАНСКИ ЈАЗИК ОДКОЛКУ МАТЕМАТИКА ... ПАА МНОГУ НОРМАЛНО ДА ИМ ЕБАМ МАЈКАТА, УШТЕ МАЛЦЕ И НЕМА ДА СЕ БИРА МАТЕМАТИКА .... -.-:facepalm:

^ кој кажа од членојте дека во прилеп само 1 ученик математика одбра од цела сколиа :D

Тестовите се се потешки за да помалце да решите и да имате послаби оцени а со тоа и помал просек и да се мислите дали ќе фатите државна квота за 200евра односно ќе ви се намалат шансите. и за англиски за кој како општиот ученик вика дека е тешко и сложено и (неслучајно дознав од овластено лице за државната матура дека тоа и е целта која сакаат да се постигне) поздрав

До следното видување и мислењa изразување.. 11 јули 2013 :))

Јас сум нов на овој форум..сакам да прашам за мислење..
на матурскиов тест англиски погрешно напишав .. почнав Dear Robert.. и на крајот своето име, а треба името на Роберт :facepalm:
дали можат да ми го поништат писмото за таа грешка ?

И јас исто :D

Dear Peco
.................................

Faithfully yours ,
Robert
Еве вака треба да биде :)

Е дознав уштее коа испаднав од училница како треба да биде, ама прашањето е дали ќе ми одземат некој поен или воопшто ќе ми го поништат цело писмо :)

со оглед на то шо тесто не беше баш лесен и ретко кој че ги има сите можни бодови , да ќе имаш четворка ? секако доколку останатите вежби и есејот ти се точни , лани како што ми кажаја губеле и до 9 бода и пак имале петки

ауфф ми олесна малце тешки се шансите знам, ама сепак да се надеваме на подобро, а и како што слушнав на ниво на мк тестот бил послаб па така може да падне и квотата:rolleyes:

Dear Editor

Faithfully yours ,
Robert
Еве вака треба да биде :)

на то лифчето пишеше дека треба до едиторот ќе оди :D

Јас почнав со Dear Sir, :D
Може да ми апнат некој поен поради тоа?

и тоа последното,
Требаше да предложиме каква награда да му дадат така? (кола, точак, статуа исл.)

Јас почнав со Dear Sir, :D
Може да ми апнат некој поен поради тоа?

и тоа последното,
Требаше да предложиме каква награда да му дадат така? (кола, точак, статуа исл.)
Ја напишав to the editor of the local newspaper и под него dear sir/madam
Иначе да требаше и што награда да измислиш

Sent from my GT-I8190 using Tapatalk 4 Beta

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom