Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
a koga ke se pocinja. vidov slika od ucebnikot..
Pisuvase vaka:

Greeting
Dear Mr...

a koga ke se pocinja. vidov slika od ucebnikot..
Pisuvase vaka:

Greeting
Dear Mr...

Ма дај сеа не замарај на секој пост со нови прашања кои немаат потребА? Ти дадов одлична слика каде што се објаснува што треба да се НАПИШИ на едно формално писмо. Како ќе испратиш писмо кога ја немаш запишано адресата на примачот? o_O

Логика... користи ја.

Мислам дека не треба да се пишуваат адресите.

На ливчето каде ќе бидат дадени инструкциите за пишување на писмото најверојатно ќе пишува "do not write any postal address", барем така беше претходниве години.

Што ќе пишите англиски доколку ни се падни за invention, јас сакам да пишам за printing press демек како го користеле за печатење на книги, а јас без да прочитам по барем една книга месечно не можам. Но, не е нешто што го користам секојдневно и не знам дали ќе ми ја земат за точна темата. Знам дека ќе биди поразлично од другите, затоа се мислам.

Што ќе пишите англиски доколку ни се падни за invention, јас сакам да пишам за printing press демек како го користеле за печатење на книги, а јас без да прочитам по барем една книга месечно не можам. Но, не е нешто што го користам секојдневно и не знам дали ќе ми ја земат за точна темата. Знам дека ќе биди поразлично од другите, затоа се мислам.

не се мисли многу важно е правилно да го напишеш текстот, да ги запазиш времињата кога пишуваш и зборовите да се правилно напишани, содржината не е толку важна

mobile phone,smart phone,why not sex toys ?
:LOL:

the toilet..... ipod for listening music everywhere in anytime ? :eek:
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 21:24 ---
Ако си со луѓе кои знаат поише англиски, гледај што зацрнуваат во шифрарникот. И напиши барем нешто од писмото/есејот, ќе добиеш некој поен.

okay јасно,не сум ептен дрво,ама ме мава ебана параноја и црни мисли...... :mad:

За што сакаш можеш да пишуваш. Не им е дотолку битно тоа, битно е лексиката, структурата, правописот и да ги имаш сите елементи кои се дадени во упатството.

За што сакаш можеш да пишуваш. Не им е дотолку битно тоа, битно е лексиката, структурата, правописот и да ги имаш сите елементи кои се дадени во упатството.
Значи и' не се битни дали треба да има 80 зборови за писмо и за есејот преку 120 ?

Ај некој правила за пишување есеј. Доста беше со формалниве и неформални писма.
Покрај користење на linking words, параграфско подредување на шо друго да обрнеме внимание ?

инаку .. околу писмава .. како би била структурата во врска со размакот мегу пасусите?

ако се почнува навнатре не се остава место , ама ако не се почне навнатре се оставаше празен ред така ?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom