Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
1. Knowledge - key to succes.
2. Write to a friend you haven't seen for many years.

Со среќа утре.
Нешто појаснување немаше на тоа листето? :pos:
--- надополнето: 10 јуни 2013 во 19:01 ---
Еве како би требало да изгледа Формално писмо, од колку параграфи да се состои и други детали. Овде има два вида формални писма.
Според учебникот по англиски Opportunities, кој го има нека погледне на стр137 па натака.
Ај ако сакаш сликни го и тоа неформалното писмо што е на страната од втората слика. До пен френд што пишува. Фала ;)

македонски имаше дел за вадење од калта,англиски тешко да има таков дел :icon_lol: (минимум 2ка) :mad:

македонски имаше дел за вадење од калта,англиски тешко да има таков дел :icon_lol: (минимум 2ка) :mad:

Ако си со луѓе кои знаат поише англиски, гледај што зацрнуваат во шифрарникот. И напиши барем нешто од писмото/есејот, ќе добиеш некој поен.

koga ke se pisuva formal letter..
kako se pisuvaat adresite? Mojata adresa na desna strana a do toj sto ja prakjam na leva ili.. ?

koga ke se pisuva formal letter..
kako se pisuvaat adresite? Mojata adresa na desna strana a do toj sto ja prakjam na leva ili.. ?

formal-letter-writing-example.png

sea me zbunivte.. na edno adresite se napisani od edna strana, a na drugo od dvete strani..
Koe e tocno? :D

Се слушаа гласови од соседната соба. Гласови е предметот. Што се слушаше? Директен е. нема предлог пред него
Од соседната соба е прилог за место
Вториот дел - астрофична

Предметот е предлошки. Примерот беше Постојано се слушаа гласови од соседната соба. Постојано одовара на прашањето колку (често) , а тоа е прилошка определба за количина/степен.

Адресите може да се пишуваат на различни страни, тогаш адресата на испраќачот е во десниот горен агол, а адресата на примачот е во левиот.
А може да се пишуваат и само на едната страна (лева) тогаш адресата на испраќачот е прва, а под неа е адресата на примачот на писмото.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom