~DaRko
Поштен лопов
- Член од
- 29 март 2009
- Мислења
- 5.888
- Поени од реакции
- 2.481
е за наредните 9 теми, млада дамо, ќе ми извиниш ама не можам ништо да кажам.A narednite 9?

п.с. бидете благодарни и со ова. може баш таа ќе се падне.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
е за наредните 9 теми, млада дамо, ќе ми извиниш ама не можам ништо да кажам.A narednite 9?
како може бе и формално и неформално и есеј? дај не зезај.
сите викаат дека или едното или другото се паѓало и плус есејот е сигурен.
да не се сеќаваш какви беа темите?
и ај размисли дали сигурно ги имаше двете и плус есеј.
ако есејот треба да биде од 80 до 100 збора тогаш јас гарант 0 бодови ќе добијам,невозможно е да се напише добар есеј со вакви теми со 100 збора
ПРЕПОРАКИ ЗА ПОЛАГАЊЕ НА МАЈЧИН ЈАЗИК ЗА ДРЖАВНАТА МАТУРА ВО 2013 ГОДИНА
Документот каде се наведени препораките за полагање на мајчин јазик во државната матура во 2013 година можете да го симнете во делот ДржавнаМатура ->Препораки за мајчин јазик за државната матура во 2013 година.![]()
За македонски јазик го слушнав следново и ако има некој инфо, нека сподели:
Се пишува есеј во врска со темите Егзистенцијализам (А Ками) и Театар на апсурдот (С. Бекет), но поврзани со македонските автори од 20. век!?!
Ви кажаа ли кои автори од македонската книжевност влегуваат во игра?
Есејот колку што разбрав, треба да биде од 350 - 500 збора!!
Важно е да не биде пократок или подолг, зашто таквите не ги ни прегледувале.
Осбено треба да се обрне внимание на ракописот и на правописот.
Има опција и пишување текст на слободна тема, ама тоа е многу широк поим. Можно е буквално се’ да се падне!
кај нас во школо и раскази од Чехов ги спомнуваат
ако есејот треба да биде од 80 до 100 збора тогаш јас гарант 0 бодови ќе добијам,невозможно е да се напише добар есеј со вакви теми со 100 збора
Не се надевајте дека ќе ја дознаете темата на форумов...
Совет од мене е да се обрне повеќе време на поезијата зошто лани поезијата мене мо беше проблемот посебно албатрос што ни се падна...
Граматиката лани не беше многу тешка, а за есејот ако ве бива за пишување може да си пишуватњ на таа слободната тема, ако не спремајте дома текст за таа една тема што ќе биде од правците