Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Дозволено е да се користат формули колку што разбрав...Провери си на matura.gov.mk во Програмата за математика...пишува на 11 страница :)
...по процена на Државната матурска предметна комисија по математика, за целиот тест или за дел од тестот може да бидат понудени и формули...

Не верувам дека ќе стават формули во задачите.

ај некој доколку можи и ги има тестовите од минатите години по англиски да ги прикачи :D

ima li nekoj informacija vo vrska so temite na pismoto ili esejot po angliski?

Не можам да најдам, линк?

...по процена на Државната матурска предметна комисија по математика, за целиот тест или за дел од тестот може да бидат понудени и формули...

Не верувам дека ќе стават формули во задачите.

Pluh, http://www.matura.gov.mk/data_files...TIKA-drzavna matura-osnovno nivo2009-2010.pdf (стр.11)

Genius, тоа и јас викам... досега никогаш не ставиле формула како помош во задачата... А и нема логика да се знаат сите формули напамет, има професори кои не ги знаат сите формули, а не ние... Не е проблем да се изведат, ама се губи многу време...
Така да оваа реченица јас ја сфатив дека може да си ги имаш со тебе. Планирам овој дел да си го испринтам и да им го покажам на тестаторите. :) Ако не дозволат, да сме живи и здрави... :)

Ајде нека се јави некој од Корчагин шо ги знае темите англиски, да ги сподели со нас...И јас сум чула имало натака секоја година по некој информиран пред време :)

A zasto namesto da gi cekate tuka temite angliski, ne idete da se prosetate ili provetreete pred utresniot ispit? Istovo i za makedonski site zborat za temite i na kraj ne bese nitu edna od tie dve. Polesno e da razmislite za vreme na ispitot nego li doma da sedite i da go pisete i da go naucite napamet. Ali sekoj so svoj pamet.

Ако во еден правоаголен триаголник висината спуштена кон хипотенузата ја дели неа на отсечки со должина 12 cm и _____________ cm, тогаш висината на тој триаголник е 6 cm.

Имаше формула за ова ако е поделена хипотенузата на два дела, ако ја знае некој нека ја стави.

h=koren(p*q) :) (h е висината што ја дели хипотенузата на два дела со должини p и q)

Kako ne bese , za romantizam se pogodi , a jas den pred toa ja imav spremeno pa znaev od prilika so da pisam. E sega angliski ne planiram pak da pisuvam oti sekakva tema moze da se padne , taka samo frazi nekoi i pridavki koi mozat da posluzat.

дечки, сеа утре ..од 9 сме или од 10? :D

Знае некој кои се четирите видови есеи и која е разликата меѓу нив?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom