Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Со три грешни од по 1 поен , дали е можно да не биде 5ка

по англиски паметно е да се напише еден текст кој ќе можеш да го примениш во повеќе теми со малку измена и да си го научиш напамет (y)

Добро за англиски имате што да се прашате, за математика што да ве прашам .. да ми решите нејасна задала .. хахаха кај тоа па и сите англиски, само 2ца математичари има тука xD

мене ме интересира математика,дали тие што се на заокружување носат бодови ако не ги решиш?туку само ги пополниш во тоа лифчето.

Добро за англиски имате што да се прашате, за математика што да ве прашам .. да ми решите нејасна задала .. хахаха кај тоа па и сите англиски, само 2ца математичари има тука xD

Има верувај. Само не се замараат, пошто веројатно сметаат дека знаат или пак го користат времето за вежбање. Нема ништо посебно за дискусија математика :D

мене ме интересира математика,дали тие што се на заокружување носат бодови ако не ги решиш?туку само ги пополниш во тоа лифчето.

Носат бодови :)

Звучи како подговотвка да се препишат :D Јас прво ќе ги решавам другите .. пошо и да неам време ако молзгам повеќе ќе ги препишам тие за 5 минути и готово :D xaxax
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 18:06 ---
Има верувај. Само не се замараат, пошто веројатно сметаат дека знаат или пак го користат времето за вежбање. Нема ништо посебно за дискусија математика :D

Исто исто, ја отидов да продолжам, имајте убав ден :D :свиркам:

^ Сите полагаат во вторник во 10 !!!!
и англиски и математика

ne se pregleduvaat resenijata.....ako se pregleduvaat nema potreb
не верувам пошто како и да е треба да ти го прегледаат решавањето.
a oda zaokruzuvajne
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 18:38 ---
inaku da vi kazam eve jas gi resiv testojte od 2012 2011 dvata testa sto se......za matematika pram muabet....eksliciten vid segmenten vid kvadratna ravenka i site formuli od giometrija kako verojatnos i progerija naucete che imate barem 2-3 sekako ako znajte da resavate i jas se nadevam barem na 2iako imav 5 godini 5 matematika ama ovde ima mnogu umreni zadaci koj ne se resava i so e naj tragicno ako imas edno znakce zgreseno + - pojde zadacata kolku sakas ti znaj ...trba koncentracija kako moj sovet eve a zadaci nema sansi da doznajme posto retko nekoj da gi znaj a ne ni gi zna :D

ne se pregleduvaat resenijata.....ako se pregleduvaat nema potreb

a oda zaokruzuvajne
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 18:38 ---
inaku da vi kazam eve jas gi resiv testojte od 2012 2011 dvata testa sto se......za matematika pram muabet....eksliciten vid segmenten vid kvadratna ravenka i site formuli od giometrija kako verojatnos i progerija naucete che imate barem 2-3 sekako ako znajte da resavate i jas se nadevam barem na 2iako imav 5 godini 5 matematika ama ovde ima mnogu umreni zadaci koj ne se resava i so e naj tragicno ako imas edno znakce zgreseno + - pojde zadacata kolku sakas ti znaj ...trba koncentracija kako moj sovet eve a zadaci nema sansi da doznajme posto retko nekoj da gi znaj a ne ni gi zna :D

Си паднал еднаш, а ? :D
+ аналитичка геометрија... има доста задачи и од таму :)
Исто и признаците за деливост повторете си ги, голема е веројатноста дека ќе се падне и таква задача...

Па тоа е во испитната програма. Ispitnata programa e orientirana kon proverka na matemati~kite znaewa i sposobnosti na u~enikot.
Podra~jata koi se opfateni so ovaa ispitna programa se:
• Algebra
• Geometrija
• Analiti~ka geometrija
• Verojatnost.
• Progresii

Абе нема шо да се праша математика, или знајш или незнајш:D Да не сакаш да ти решам некој систем тука ? :LOL:

Исто и признаците за деливост повторете си ги, голема е веројатноста дека ќе се падне и таква задача...
nemam padnato prv pat che polagam ....ama tesko e pa se nadevam da prepisam od negde ako mi se pogodi testator kako minatio :D ...demek 30% od bodojte e za 2 taka e ili ne e taka? znaj nekoj?
--- надополнето: 9 јуни 2013 во 19:10 ---
nemam padnato prv pat che polagam ....ama tesko e pa se nadevam da prepisam od negde ako mi se pogodi testator kako minatio :D ...demek 30% od bodojte e za 2 taka e ili ne e taka? znaj nekoj?

Сеуште не се знае точно колку поена ќе треба за 2ка. Се зависи од резултатите од тестирањето.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom