Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Лани знае некој како беше бодовната граница?
Да, па симни некој тест од страната и прочитај во упатството, се спомнува тоа ливчето.Ме интересира за математика за матурата....
Дали на задачите шо се со заокружување (негде 30тина се) исто ќе се заокружува во тој црвенио лист ???
жМислам дека почнуваше негде 93 перцентили.
Прелиминарни резултати на 11.07.2013 во 12 часот на www.matura.gov.mk
На матурава Македонски имаше ептен многу работи што ги немаше во прирачникот на Билјана Богданоска како на пример задачата со 5-6 прашања во врска со песната Небиднина кај нејзе во учебникот се напишани само стиховите и ништо во врска со неа.Имаше и некои работи за дејството кога се случувало во Дон Кихот понатаму за хипокорисници,енклитики,проклитики за кои дела припаѓале на современата македонска литература итн..Ако може да ми каже што го има прирачникот на Ленка Панчевска дали е пишувано за овие работи кај неа...Така ќе знаат другите од кај да учат за следниве матура
Мислам дека почнуваше негде 93 перцентили.
Прелиминарни резултати на 11.07.2013 во 12 часот на www.matura.gov.mk
93 перцентили ? Ај ако сакаш појасни малку.
NelTu
Само 5тата тема ми е заебана, другите...
Не знам што би вежбал англиски освен да читам, да се надополнам со некои нови зборови и да видам како се пишуваат формални и неформални писма, доколку ги има?
NelTu
Само 5тата тема ми е заебана, другите...
Не знам што би вежбал англиски освен да читам, да се надополнам со некои нови зборови и да видам како се пишуваат формални и неформални писма, доколку ги има?
Точно е тоа дека ако на некое од тие прашањата со пишување на одговорот, се шкртне некој збор и нула бодови за тој одговор ставаат?