Матура

• Креатор на темата Креатор на темата elektro
  • Време на започнување Време на започнување
Оние што имале петки англиски од претходните години, отприлика колку грешки имале? Дали е строг критериумот или...?

Оние што имале петки англиски од претходните години, отприлика колку грешки имале? Дали е строг критериумот или...?
И ПАК СО ГЛУПИ ПРАШАЊА ! ЛЕЛЕ ЕЈ :mad:

Тогас за формули ке се замаравме така да исти ку*ац во два примероци. :pos: Како и да е се знај оваа година беа потешки од претходните тоа и контролорот ни го потврди. ;)
да ама исти се формулите не се менуваат ти сигурно ако си учел 4 години во средно математика и си правел тестови ќе ги знаеш, само ќе ги повториш и крај... а англиски не можеш да знаеш што ќе ти падне, некои зборови даваат првпат во животот што ги слушаш и да ги објасниш а прашањата не двосмислени туку 100смислени... :vozbud: јас како интерен го зедов англиски, па се надевам ќе се смилуваат професорите ќе направат полесен тест:P

Де ако му се наоѓа на некој некоја тема за македонски јазик, ми треба за матурава, треба да содржи од 300 - 400 зборови ? :)

друже ај ако не те мрзи сликај и постирај ја задачата со кружница да видам како си ја решил да споредам со мојата :D
Дај ако ги памтиш броевите од должините на тетивите кажи ми ги оти ги заборавив :)

да ама исти се формулите не се менуваат ти сигурно ако си учел 4 години во средно математика и си правел тестови ќе ги знаеш, само ќе ги повториш и крај... а англиски не можеш да знаеш што ќе ти падне, некои зборови даваат првпат во животот што ги слушаш и да ги објасниш а прашањата не двосмислени туку 100смислени... :vozbud: јас како интерен го зедов англиски, па се надевам ќе се смилуваат професорите ќе направат полесен тест:P
Добро е ти барем формулите ги памтиш. Јас повеќето ги изведувам, посебно за тригонометрија освен sin(a+b) и cos(a+b) ни една друга не знам, ама ако ми требаат сите можам да ги добијам. :)

Добро е ти барем формулите ги памтиш. Јас повеќето ги изведувам, посебно за тригонометрија освен sin(a+b) и cos(a+b) ни една друга не знам, ама ако ми требаат сите можам да ги добијам. :)
хаха Петар, сеа знам кој си :))))) :)

599717_483515748332548_553333607_n.jpg

556630_483515521665904_724961121_n.jpg

засега толку најдов :D

Taka e , vo pravo si :) Tuku da se nadopolnam so tie odgovorite od klucot, ne mi e jasno kako moze da odi prvo 1-va, pa 3-ta vezba vo klucot 0.o

за англиски ли збореш?
и ја ќе се заебев ама видев дека уствари 3тата задача е ставена до 1вата, а 2рата под 1вата .. :)

па добро и да не се сеќаваш убаво на некоја формула ќе ја изведиш... јас геометрија на пример плоштини волумени такви работи ништо не знам напамет, ги изведувам од основните од триаголник квадрат итн итн итн...

Дај ако ги памтиш броевите од должините на тетивите кажи ми ги оти ги заборавив :)
тетивите беа 14 и 40 цм, а растојанието меѓу нив 39 цм. се бараше радиусот, периметарот и да напраеш скица !!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom