Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
температурата би требало да биде 2 степена целзиусови!:toe:

Мислам дека неможе да биде во Пелистер 2 степена целзиусови, бидејки ако во Пелистер температурата е 2 степена целзиусови тогаш во Битола ке биде два пати помала т.е. 2/2 а тоа е 1 степен целзиусов!!

Мислам дека неможе да биде во Пелистер 2 степена целзиусови, бидејки ако во Пелистер температурата е 2 степена целзиусови тогаш во Битола ке биде два пати помала т.е. 2/2 а тоа е 1 степен целзиусов!!

работава е шо во степени целзиусови не може да се пресмета

ако го знае некој одговорот нека каже!!
јас мислам дека на Пелистер е 2 степени затоа што:
0 степени целзиусови е 273 келвини. 2 x 273= 546 келвини што е еднакво на 2 степени целзиусови (546:273=2)

има ли некој што разбира коњукција и дисјункција и слични работи??? 1ва средно...

T (тау) (P^Q)
T (IP-негација P ^Q)
T (P^IQ)

уште една задача...

R (ер):-2>-5
PvQ
PvR
7Q v 7R

помагајте...:vozbud::vozbud::vozbud: првите 3 мислам дека ги знам,со тие табелите али сепак ако знаете помогнете... :vozbud:

а вредности за p и q?

Па ја учев вчера тоа лесно е бе.Кој треба помош нека каже.

абе ја вредностите за П и КУ сум ги напишал на горниот дела од листот а тоа другото скорс доле..

едит: малце касните бе :baeh:

Ај некој нека постира нова логичка :) мене во моментов не ми текнува некоја..ако ми текне ќе постирам :wink:

Електричен воз се движи со 100 км на час. Спротивно на движењето на возот дува ветер од 30км на час. Со која брзина ќе се движи чадот од оџакот на возот?:nesvest:

Ај некој нека постира нова логичка :) мене во моментов не ми текнува некоја..ако ми текне ќе постирам :wink:

Електричен воз се движи со 100 км на час. Спротивно на движењето на возот дува ветер од 30км на час. Со која брзина ќе се движи чадот од оџакот на возот?:nesvest:

Nema cad :baeh:

Задачата на gerard :
tocki5au.jpg
Ова е малце педерски зашо со решениево има уствари 2 помошни точки...а у граници на квадратот е ферски да биде, а така е нерешлива:D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom