Математика + ЛОГИКА

bubi4ko

Македонци брее..
Член од
24 јуни 2008
Мислења
274
Поени од реакции
17
температурата би требало да биде 2 степена целзиусови!:toe:
Мислам дека неможе да биде во Пелистер 2 степена целзиусови, бидејки ако во Пелистер температурата е 2 степена целзиусови тогаш во Битола ке биде два пати помала т.е. 2/2 а тоа е 1 степен целзиусов!!

TurboCharger

КарамбатА
Член од
17 јули 2009
Мислења
398
Поени од реакции
14
Мислам дека неможе да биде во Пелистер 2 степена целзиусови, бидејки ако во Пелистер температурата е 2 степена целзиусови тогаш во Битола ке биде два пати помала т.е. 2/2 а тоа е 1 степен целзиусов!!
работава е шо во степени целзиусови не може да се пресмета

ако го знае некој одговорот нека каже!!
јас мислам дека на Пелистер е 2 степени затоа што:
0 степени целзиусови е 273 келвини. 2 x 273= 546 келвини што е еднакво на 2 степени целзиусови (546:273=2)

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.033
Поени од реакции
12.728
има ли некој што разбира коњукција и дисјункција и слични работи??? 1ва средно...

T (тау) (P^Q)
T (IP-негација P ^Q)
T (P^IQ)

уште една задача...

R (ер):-2>-5
PvQ
PvR
7Q v 7R

помагајте...:vozbud::vozbud::vozbud: првите 3 мислам дека ги знам,со тие табелите али сепак ако знаете помогнете... :vozbud:
а вредности за p и q?

Член од
27 јуни 2008
Мислења
9.024
Поени од реакции
5.947
Па ја учев вчера тоа лесно е бе.Кој треба помош нека каже.
абе ја вредностите за П и КУ сум ги напишал на горниот дела од листот а тоа другото скорс доле..

едит: малце касните бе :baeh:

Член од
22 септември 2009
Мислења
15
Поени од реакции
0
Ај некој нека постира нова логичка :) мене во моментов не ми текнува некоја..ако ми текне ќе постирам :wink:

Електричен воз се движи со 100 км на час. Спротивно на движењето на возот дува ветер од 30км на час. Со која брзина ќе се движи чадот од оџакот на возот?:nesvest:

IKO_MC

I'll Shit On You .!.
Член од
8 ноември 2008
Мислења
369
Поени од реакции
14
Ај некој нека постира нова логичка :) мене во моментов не ми текнува некоја..ако ми текне ќе постирам :wink:

Електричен воз се движи со 100 км на час. Спротивно на движењето на возот дува ветер од 30км на час. Со која брзина ќе се движи чадот од оџакот на возот?:nesvest:
Nema cad :baeh:

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
Ми треба мала помош околу математика ?
ИТНО!!!!!!!

Kajgana Shop

На врв Bottom