Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
bile A, B i C i i dale na D po 10 denari da kupi leb..(znaci vkupno] 30) D otisol i lebot bil 25. se vratil so 5 denari kusur. Za nego si zemal 2 denari a na A, B i C im vratil po 1 denar.. Znaci ispaga deka A, B i C dale po 9 denari taka? (dale po 10 i D vratil 1 ispaga 9 taka?)... ako A B i C dale po 9 denari, ispaga deka 9 * 3 = 27 i + 2 denari so gi zemal D = 29 denari... kaj e EDNIOT DENAR?

i uste edna

KOGA KE GO IZGOVORIS MOETO IME ISCEZNUVAM.. KOJ SUM JAS?

2rata ja imase i odgovorot bese tishina..
A 1vata:
9*3=27
27-2=25
25 e lebot..
Ne fali niso.. Psiholosko gomno e ofa :P

abe kokolo prvo procitaj nesto ponazad pa pisi zagatka..
fantome daj brisi ova ne mi odgovaraj na pogodeni zagatki :) :) :) :) lud :)

Па више коа почнавмо со приглупи загатки:
Како ќе му објасни слеп човек на продавачот дека сака да купи наочари?

Слеп нема потреба од наочари.

Ајде еве асална загатка.

Човек влегува во бар. Оди кај шанкерот и му шепоти нешто на уво. Се врти погледнува кој има во барот и пак се врти кон шанкерот да порача пијалок. Тогаш шанкерот извадил пиштол го вперил кон него и овај само се насмеал му рекол фала и си отишол.

Прашањето е, што му шепнал?

jove_bt напиша:
Слеп нема потреба од наочари.

Не е ова решението. не е до толку дебилска загаткава. Еве не мора да се за него наочарите. Како ќе му објасни дека сака да купи наочари?

А за другава загатка ништо не ми паѓа на памет....

Аман де слеп е не е нем ќе зборни..шостори аман со вакви загатки не замарајте. Ко она од к15...колку оскари доби Титаник? -- 11, добро а следно прашање кој збираше карти во киното вардар на премиерата? шо муабет?

Епа решение на твојата може да биде: Човекот штукал (или икал) како сакаш и овој му извадил пиштол да го уплаши и овој благодарен си заминал :)

штукал??? а хахахаха нов збор да го запишам. Да икал тачно ајде поставувај.

Па кај нас така викаа за икање :) Сега немам ниедна 'на лагер' ако имаш ти напиши...

Еве една од мене
ако седум мачки јадат седум глувци за 7 минути за колку минути 100 мачки ќе изедат 100 глувци.
п.с. - лесна е ама може некој да се заебе.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom