Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
KohlBass напиша:
3. Ќе го наполниш тој со 5, ќе ја претуриш водата во тој од 3. Ќе ти останат 2 литра во садот од 5 литра. Тие 2 литра ги префрлаш во садот од 3 литра. Го дополнуваш садот од 5 литра и од тој сад го дополнуваш тој од 3 литра. Имаш 4 литри останато во садот од 5.

E ова е веќе точно зошто кога ја поставив загатката кажав дека треба да се реши само со тие 2 сада. Сега ти кажи следна...

Toto_ напиша:
Не да не е добра сликава:) Ама најважното е што: Колку што е големо растојанието од девојка бр.1 до девојка бр.2 толкаво треба да е и од девојка бр.1 до девојка бр.4 Во твојот случај не е

Не ми е јасно како е тоа можно. Освен ако не се во квадрат. Треба да се тетраедар... Таа со нуркачкото одело е под вода?:)

KohlBass напиша:
Не ми е јасно како е тоа можно. Освен ако не се во квадрат. Треба да се тетраедар... Таа со нуркачкото одело е под вода?:)
Па тоа е целата финта. Единствен начин да се на еднакво растојание сите 4 во случај кога 3 од нив пливаат(носат костим за капење) т.е се во 2D систем е ако 4вртата или лета или гњури:)

Toto_ напиша:
E ова е веќе точно зошто кога ја поставив загатката кажав дека треба да се реши само со тие 2 сада. Сега ти кажи следна...

Незнам дали ја има пишано претходно...

Митре (рандом име) живее со мајка му и татко му. Една вечер мајка му и татко му мораат да одат на вечера и ја викаат комшиката да му прави друштво на Митре. Си седат они двајцата ама комшиката останува без цигари. Решава она дека ќе иде до продавница да земе, а Митре останува дома. Додека е цурата у продавница, двајца типци влагаат кај Митре дома, го ограбуваат станот, земаат телевизори, системи, пари, накит... Интересното е тоа што кога влегле, само фрлиле поглед на Митре и го игнорирале скроз. И покрај тоа што Митре бил буден, здрав, прав, и тој ги игнорирал иако ги видел. Зошто?

Може да ме прашувате прашања кои можат да се одговорат само со да и не. :)

фсдагфасдг доста е за денес почнаја да ми бегаат буквите се читаме утре ...btw

еве ви уште една ако успеам да ја напишам правилно(без д а заспијам)
и Ако има некој мозочни келии кои не заспале.

Ако 5 мачки фатат 5 глуФци за 5 минути колку време му треба на една мачка да фати глушец

jove_bt напиша:
фсдагфасдг доста е за денес почнаја да ми бегаат буквите се читаме утре ...btw

еве ви уште една ако успеам да ја напишам правилно(без д а заспијам)
и Ако има некој мозочни келии кои не заспале.

Ако 5 мачки фатат 5 глуФци за 5 минути колку време му треба на една мачка да фати глушец

5 минути.

jove_bt напиша:

Одговорот на ова е 5 минути а за претходното сварно не знам. Ќе го остаем за утре и ја..

KohlBass напиша:
Незнам дали ја има пишано претходно...

Митре (рандом име) живее со мајка му и татко му. Една вечер мајка му и татко му мораат да одат на вечера и ја викаат комшиката да му прави друштво на Митре. Си седат они двајцата ама комшиката останува без цигари. Решава она дека ќе иде до продавница да земе, а Митре останува дома. Додека е цурата у продавница, двајца типци влагаат кај Митре дома, го ограбуваат станот, земаат телевизори, системи, пари, накит... Интересното е тоа што кога влегле, само фрлиле поглед на Митре и го игнорирале скроз. И покрај тоа што Митре бил буден, здрав, прав, и тој ги игнорирал иако ги видел. Зошто?

Може да ме прашувате прашања кои можат да се одговорат само со да и не. :)

Нјаверојатно Митре бил бебе.Или па бил договорен со тие што краделе и се напраил мутав хаха

valda komsikata koja go cuvala i komsijata maz e bile kradcite ...lol...pojma neam

BusHav напиша:
Нјаверојатно Митре бил бебе.Или па бил договорен со тие што краделе и се напраил мутав хаха

Бебе е.

Епааа да точен одговор. Ајде ху ис некст?

3 тона памук и 3 тона железо што ке тежи повеке :)?

Хистооооо... некои потешки оваааааа вакви не. :)

Ova mn tesko za magistri zagatka:-)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom