Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
rymz напиша:
Ќе им каже просто Добар Ден
во случај на Ден

Добрите ќе му вратат со добар ден, а лошите дека лажат, ќе лажат демек е ноќ...

во случај да е ноќ
Добрите ќе му кажат дека е ноќ и дека згрешил
Лошите ќе му одговорат со добар ден, дека лажат...

хмм

П.С го прочитав пак и ми стана јасно, ќе го праша само фино лепо каде да сврти за до неговото село.

Добриот ќе му одговори кој добрите
а лошиот ќе го излаже и ќе го прати кај добрите
ete taka,vtoriot odgovor e tocniot.
bravo

SpiritoS напиша:
Ako дојде некоја девојка што е позната и што ти значела во животот но поради некои околности не сте можеле да бидете заедно, кога таа сватила дека треба да бидете заедно ти не си сакал веке да размислуваш на таа тема.Во тој момент ШТО ТРЕБА ДА ЗНАЕШ?
Едностанво е?
curata kasno pali:wewewewrw :smeshko:

rymz.. Neznam nema logika tvoevo spored mene.. Zs ako go prasa dobriot.. Kaj e seloto na dobrite.. On ke mu kaze vistina.. No ako go prasa losiot.. On ke go prati kaj covekojadcite..

A inace.. Ja mislam deka moze da go prasa: Ti brat mrtov si? :D
Ako e od dobrite ke mu kaze vistinata toest NE.. Ako e od losite ke mu kaze laga toest DA :D

hahahhahahhaha za mojava glupa logika :D

girlll напиша:
rymz.. Neznam nema logika tvoevo spored mene.. Zs ako go prasa dobriot.. Kaj e seloto na dobrite.. On ke mu kaze vistina.. No ako go prasa losiot.. On ke go prati kaj covekojadcite..

Ako e od dobrite ke mu kaze vistinata toest NE.. Ako e od losite ke mu kaze laga toest DA :D

Лошиот ќе го испрати на друго место кое не е неговото племе,но кој вели дека ако излаже баш ќе му го покаже патот каде живеат гостопримците? Може да го испрати преку река со крокодили или место каде има некои месојадни животињи :helou:

П.С. Знам дека има два правца каде може да иде овој истражувачот,ама од кај ќе знае тој дека тие два правца водат баш у нивните племиња?Може и двата правца се спојуваат и идат кон човекојадците а патот за кон гостопримците е преку скриен пат или обратно :)

girlll напиша:

aј, касно е, ти се спие гледам :):) прочитај и размисли малце ...ако го прашаш лошиот кој секогаш лаже "кај ти е селото".....тој ќе излаже, и ќе го прати во друго село...дека нема да го носи во негово село, оти...ЛАЖЕ :) ваљда ти стана јасно

Of lele.. Spijam ne m izameravaj.. Poinaku sfatif.. :D

a za patistata,logicno e da vodat kon dvete sela...

Ево една проста, попроста амин :)
На жица меѓу две бандери седат 17 птици. Доаѓа ловџија со пушка на сачми, и кога пукнал отепал 4 птици, а една ранил. Колку птици останале на дрвото?

Narkos напиша:
а вака.на некој се загубил некој истражувач,и немал како да си оди.тој остров бил опасно место заради дивиот свет и сам немало шанси да преживее.Но знаел дека на тој остров живееле две племиња.Едните биле добри,гостопримливи,а другите биле лоши човекојадци.луѓето од првото племе секогаш ја кажувале вистината,а канибалите лажеле.и така истражувачот одејќи по патеката наишол на раскрсница на два спротивни правца кон двете племиња,а тука седел еден човек.тој бил од некое од двете племиња но истражувачот немало шанси да препознае дали е од едното или од другото племе.
прашањето е кое прашање може да му го постави истражувачот на човекот за да знае каде да оди,и знае дека ако заврши кај човекојадците-мртов е...

Ќе го праша кој пат води до твоето село :toe:

п.с. не читав одговори жими се :cvekje:

Fantom_oh напиша:
Ево една проста, попроста амин :)
На жица меѓу две бандери седат 17 птици. Доаѓа ловџија со пушка на сачми, и кога пукнал отепал 4 птици, а една ранил. Колку птици останале на дрвото?

абе јез да ми се спие али ова...:helou: птиците биле за жица а не на дрво

ako ne citase,bravo!!!

не останала ниедна, сите избегале по истрелот :helou:

едит: ddime у право си да сибеш :pos:

Ddime напиша:

Две имаше замки, една со жиците и дрвото, а посекако другите избегале по истрелот :)

Ddime напиша:
site ptici ke se razletaat,pa znaci nula

Fantom_oh напиша:
Две имаше замки, една со жиците и дрвото, а посекако другите избегале по истрелот :)

епа ти праша колку има на дрвото...тие и да не избегале пак нема да има ниедна на дрвото:helou:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom