Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
JohnnyMass напиша:
На Биг Бен големата сказалка тежи 10 килограми, а малата сказалка 5 килограми.Колку тежат сказалките на Биг Бен?

10+5=15 од една страна, а пошо Биг Бен има четири страни:
4х15=60 килограми.

Eve od mene edna lesna zagatka:
Gospodinot X gleda eden portret.Eden slucaen minuvac zastanuva i go prasuva:,,Sto gledate gospodine?,, Toj odgovara:,,Jas nemam nitu brat nitu sestra,no tatkoto na covekov na slikata e sin na mojot tatko,,.
Cij portret gleda ovoj gospodin?

Fantom_oh напиша:
10+5=15 од една страна, а пошо Биг Бен има четири страни:
4х15=60 килограми.

Браво Фантомчо!!!Точен одговор.Ајде некоја твоја интересна загатка

mystery girl напиша:
Eve od mene edna lesna zagatka:
Gospodinot X gleda eden portret.Eden slucaen minuvac zastanuva i go prasuva:,,Sto gledate gospodine?,, Toj odgovara:,,Jas nemam nitu brat nitu sestra,no tatkoto na covekov na slikata e sin na mojot tatko,,.
Cij portret gleda ovoj gospodin?

Па во својот портрет!!!!
Штом он је једино дете а човекот на сликата е син на татко му - тоа е лично он.

Татко и син настрадале во сообраќајна несреќа, и двајцата се повредени. Ги носат во болница, и докторот вика, не можам да го оперирам момчево, син ми е.

Како е тоа можно?

Fantom_oh напиша:
Татко и син настрадале во сообраќајна несреќа, и двајцата се повредени. Ги носат во болница, и докторот вика, не можам да го оперирам момчево, син ми е.

Како е тоа можно?

Хирургот е татко на таткото на синот, т.е. синот и внукот на хирургот настрадале во сообраќајката

Не. Хирургот вика не можам МОМЧЕВО да го оперирам, т.е. помладиот, а во колата биле татко и син. ;)

Епа има некоја повреда неможи да изврши операција, ваљда и тој треба да оди на операција??

Докторот е мајката аман :)

Алелуја, погоди римз :)

а хахахааааа ЗАкон нервен сум не ми работи мозокот....ајде друга мора да се вежбам....еј закон, браво

Eве ви нова полесна загатка,ама со 4 решенија(бар толку најдов),т.е. икс може да биде 4 броја,сакам да ги најдете сите решенија,како и да ги кажете начините на кој ги најдовте истите:

5 3 7 8 9
2 6 4 1 x
8 0 2 0 4

Не е логичка,но дали би можеле да ги најдете сите 4 решенија?

Еден човек го фатиле индијанци, и му рекле: Ако кажеш вистинит исказ, ќе те печиме, а ако кажеш лажен исказ, ќе те вариме. Човекот кажал нешто и се спасил.

Што кажал?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom