Математика + ЛОГИКА

• Креатор на темата Креатор на темата gerard
  • Време на започнување Време на започнување
Fantom_oh напиша:
Зато шо убил се што му е драго, и во близина, ја убил мајка му, девојка му и кучето :). Парите се во саксијата ебаго, ваљда не го убил цвеќето.

Наркоман е,повеќе свеќе и трева ќе му бидат траги него фамилијата:smir:

bogo напиша:
Vo soba so 4 agli ima macki.Vo sekoj agol ima po edna macka.Pred opasot na sekoja macka ima po edna macka.Pred sekoja macka ima tri macki.Kolku macki ima vo sobata?
4 macki, 3 pred sekoja = 12, ako pretpostavime deka:
Edna od tie 3 macki sto gi ima kaj sekoja vo agolot moze da sedi na opasot.
Ako ne, 16.. ama cisto sumljam.

Eve edna za vas.
(n e cel poztiiven broj)
Vo n kutii se proizvilno se rasporedeni (n+1) predmeti. Dokazi deka barem edna od kutiite ima 2 predmeti.

хехеххе интересно, ама сепак не... Не е пронајден никаков предмет доле во снегот...

Интересно, нели!? :D:D:D

Ibrakadabra напиша:
Ај едно и од мене...

Женски труп во када, со убодна рана во стомакот.... Она е гола, а кадата е полна со вода. До неа има чаша вода, прозорот од WC-to е отворен, и надвор врне снег... Вратата од wc-то е заклучена од внатрешната страна (значи, она заклучила), а прозорот е на доволна висина за никој да не може да влезе преку него... што значи дека се самоубила... Но како!? Не е пронајден предметот со кој се прободела....

Што мислите!?
Ako ona zaklucila, mozno e predmetot sto go barame da e nadvor od sobata.
Sepak se raboti za krvarenje, ne se umira instantno so ubod vo stomak.
Osven ova, proveri gi drugite komentari. Drugi opcii ima?

DeathTracker напиша:
епа таа има убодна рана -значи прободена од остар предмет ако е сигурно дека извршила самоубиство а предметот не е пронајден -предметот е надвор во снегот (сепак возможно е да се прободе и да го фрли) ако фактите се точно поставени одговорот е надвор во снегот пред прозорецот
btw кадата ке е полна со крв не само со вода
другиот одговор кој го имам е дека таа се пробола од мраз (чубук) кои висел над прозорецот :cds:
само не знам шо е финтата со чашата вода

Топ :D:D:D DA, прободена е со мразулец или како и да го викаш ти :)) Чашата вода е онака, оптичка варка...

Честитки сепак...

bogo напиша:
Vo soba so 4 agli ima macki.Vo sekoj agol ima po edna macka.Pred opasot na sekoja macka ima po edna macka.Pred sekoja macka ima tri macki.Kolku macki ima vo sobata?
дефинитивно е грешка поставено- ако пред секоја мачка има мачка тогаш има бесконечно мачки

btw sobata ima 4ri agli ili 8 kosinja

Барајте тема во чек дис аут,се вика Финти,ама имаше поматематички прашања таму,одговорот на мачките е 4,ама е заборавено да се наведе фактот дека собата е мала,и всушност
1 реченица: 4 мачки
2 реченица: 1 мачка(свртена накај аголот),позади опашот стојат другите останати мачки
3.Пред секоја мачка има три мачки(ова би требало "до секоја мачка стојат три мачки") т.е. повторно се тие 4тите

И како конечен одговор го давам 4 :smir:

П.С. Детх тракер,да не мислиш дека од четрите агли што ги има,мачки има и на таванот и на подот во собата?

СпаЈдеР, а кое е решението на твојата загатка? :smir:

Инаку нат ординери,ќе ги префрла тој најбрзиот,да,ама се зема брзината на побавниот :)

Да ја решам мојата загатка,или да чекам уште одговори?

4 agli = 4 kosinja
vo sekoe kose 1 macka
pred opasot na mackata moze da ima samo edna macka (onaa macka cij opas e nezjin).sekoja macka gleda uste 3 macki vo sosednite 2 i vo sprotivno kose = 4 macki vo sobata. prosto i ednostavno ;)

СпаЈдеР напиша:
П.С. Детх тракер,да не мислиш дека од четрите агли што ги има,мачки има и на таванот и на подот во собата?
зар немаш видено мачка на таван... лол
не ми беше тоа поентата

СпаЈдеР напиша:
Инаку нат ординери,ќе ги префрла тој најбрзиот,да,ама се зема брзината на побавниот :)

спајдер зошто сум сигурен дека е 19 мин точниот одговор
изоставам ги трик одговорите

СпаЈдеР напиша:
Четворица луѓе,А,Б,Ц и Д(Уствари како сакате крстете ги) се на една страна од мостот и сите сакаат да се префрлат на другата страна,но е премногу доцна, и не можат да го преминат мостот без светилка,а тие имаат само една светилка. Исто така, мостот е доволно силен да издржи само двајца луѓе. Четворицата се движат со најразлични брзини. Првиот му треба 1 минута да го помине мостот,на вториот 2 минути,на третиот 5 и на четвртиот 10 минути. Кога двајца луѓе ќе го поминат мостот заедно со светилката ќе одат со брзината на побавната личност. Кое е најбрзото време за кое може да го поминат сите четворица мостот?
19 минути ваљда
ме заеба,го пиша одговорт хахаха

СпаЈдеР напиша:

хехе сум ги испомешала :)

СпаЈдеР напиша:
Четворица луѓе,А,Б,Ц и Д(Уствари како сакате крстете ги) се на една страна од мостот и сите сакаат да се префрлат на другата страна,но е премногу доцна, и не можат да го преминат мостот без светилка,а тие имаат само една светилка. Исто така, мостот е доволно силен да издржи само двајца луѓе. Четворицата се движат со најразлични брзини. Првиот му треба 1 минута да го помине мостот,на вториот 2 минути,на третиот 5 и на четвртиот 10 минути. Кога двајца луѓе ќе го поминат мостот заедно со светилката ќе одат со брзината на побавната личност. Кое е најбрзото време за кое може да го поминат сите четворица мостот?

Личност А = 1 минута
Личност Б = 2 минути
Личност Ц = 5 минути
Личност Д = 10 минути

А+Д = 10 минути
А се враќа сам со светилката за 1 минута
Б+Ц = 5 минути
Б се враќа сам за 2 минути
А+Б = 2 минути

Значи 10+1+5+2 = 18 минути

Kajgana Shop

Back