Мастурбација

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku mozete da izdrzite bez da masturbirate?

• Вкупно гласачи
    400
mihajlo101 напиша:
impotentnosta ima vrska so toa sto toj nemoze da te zadovoli i si morala celata rabota da ja zavrsis sama
a mn glupo i mizerno bi bilo da kazuvam kako si pominuvaat devojcinjata so mene i dali popslem toa imaat potreba od mastrubacija taka da za toa nema da prokomentiram a za toa sto vikas ti e edna interesna igra e toa moze da go svatam ama pred bilo sto da ima so maskoto NELI?

Zaso mi licis pozelen DURI i od mene? :lud:

Iskreno.. Spored mene bar.. Koja devojka bi masturbirala pred deckoto pred da ima voopsto nesto so nego?.. Mislam deka treba da imas mnogu doverba za toa.. Neznam mozebi gresam.. I ako ne si osoznaen dovolno dobro so partnerot.. Koja e poentata da se osekas otvoren pred nego i da masturbiras???????

Михајло, како мислиш пред било што да има со машко? Воопшто?

Ти очигледно не ме сфаќаш што сакам да кажам. Ајде вака подетално, попросто, поразџвакано.
Со некое девојче останувате сами, се загрева атмосферата бла бла да не должам... Се соблекувате и таа почнува да се допира самата и мастурбира пред тебе. Зарем во тој момент ќе си речеш дека таа мастурбира затоа што одамна немала секс, не ја задоволуваш или ќе се попалиш и ќе уживаш додека ја гледаш?

Сфаќаш сега што сакам да кажам или уште да објаснувам?

toa sto sakam da kazam e deka par koj sto e seksualno aktiven ne bi trebalo da se dozvoli zenskoto da mastrubira po seksot zatoa jas pisav pred sto da ima so maskoto mislev na seks a ne zboram za prviot pat koga ke imaat seks
ne smee da se dozvoli zatoa sto vo toj slucaj zenskoto ne e zadovolno od seksot sto go imala so pratnerot

mihajlo101 напиша:
toa sto sakam da kazam e deka par koj sto e seksualno aktiven ne bi trebalo da se dozvoli zenskoto da mastrubira po seksot zatoa jas pisav pred sto da ima so maskoto mislev na seks a ne zboram za prviot pat koga ke imaat seks
ne smee da se dozvoli zatoa sto vo toj slucaj zenskoto ne e zadovolno od seksot sto go imala so pratnerot
у право си, ако мастурбрираш после секс значи не те задоволил партнерот и тоа би била навреда освен ако нејќеш да го потенцираш тоа за да внимава следниот пат

Fortune напиша:
Михајло, како мислиш пред било што да има со машко? Воопшто?

Ти очигледно не ме сфаќаш што сакам да кажам. Ајде вака подетално, попросто, поразџвакано.
Со некое девојче останувате сами, се загрева атмосферата бла бла да не должам... Се соблекувате и таа почнува да се допира самата и мастурбира пред тебе. Зарем во тој момент ќе си речеш дека таа мастурбира затоа што одамна немала секс, не ја задоволуваш или ќе се попалиш и ќе уживаш додека ја гледаш?

Сфаќаш сега што сакам да кажам или уште да објаснувам?

Ке бидам попален и запален и ке и ја помогнам нејзината маструбација :smir:
да заедно уживаме во задоволството

Искрено глупо би ми било да прам муабет за то :toe: незгодно ти идат

За кое ти е глупаво да прајш муабет? Од што незгодно?

Па Што знам ..можам да издржам доколку сакам и се решам на тоа за одредено време ( денови некад и некоја недела нели ?! ) али не правам рестрикции многу често така да Си тераме САМОУСЛУГА :drk::vozbud::vozbud:

Еве ви едн типично Битолска мисла : Ако ти се погоди ти**а**то ебати еб**ето :) А мислам дека она што можеш да го доживееш со партнерот неможиш сам...

добро еве зборевте за честота на мастурбирање ај баш да видам како размислувате околу тоа која е возрасната граница за престанување со самозадоволување(размислете на пример за периодот во кој се вашите родители) :)

makedon4e напиша:
добро еве зборевте за честота на мастурбирање ај баш да видам како размислувате околу тоа која е возрасната граница за престанување со самозадоволување(размислете на пример за периодот во кој се вашите родители) :)
кој може да одреди фиксна граница?! никој. чиста природа брачко! во еден одреден период од животот ќе ја изгубиш желбата. тој период е кај секој различен, не е фиксна границата. ти текиња на американ бјути? you know what i am talkin' about? стариот коа зема да мастурбира у сред ноќ, а жена му до него?

Drkanjeto i ebenjeto se dve razlichni komponenti koi se nadopolnuvaat. Me stimulira koga se drka pred mene.

Ко прво, девојче сум и воопшто не ми е срам да признаам дека мастурбирам, бидејќи тоа е сосема нормална појава. Ко второ, тоа е еден начин да дознаеш што те пали и што сакаш во сексот. И ко трето, сум мастубирала пред бившиот дечко и тоа на негова иницијатива и притоа и двајцата сме уживале :)

Либра, употреби опција „измени” во иднина. не трупај постови, ОК?

Прво. Ти препорачувам да ги прочиташ постовите од претходната страна, за да сфатиш што сакаше Дивајн да каже. Не е само реплицирај колку да се каже:wink:
Очигледно не си сфатил/а, па затоа те враќам назад една страна.

Второ. Опцијата „Измени” не ја користи само за исправка на некоја печатна грешка, туку и за да не пишуваш два (три, пет) поста едно после друго.

Трето. Интересно е додека е интересно, потоа станува глупаво:)
Мислам дека нема секој време и нерви да ти реплицира на секое да користиш некоја опција на форумов. Со убаво ти се кажува, со убаво треба да се разбереш:)
Последна опомена. И не ми реплицирај џабе, постот би ти бил оф топик и ќе биде избришан.

Ајде продолжете со дискусија во врска со темава.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom