Мастурбација

• Креатор на темата Креатор на темата streets_of_dublin
  • Време на започнување Време на започнување

Kolku mozete da izdrzite bez da masturbirate?

• Вкупно гласачи
    400
Ме интересира кој гласал за првата опција на анкетата ... :P

Еј, Никола, полека.. Нема зошто да се вреѓаме, нај на крај, темава ја отворив за луѓе кои сакаат да дискутираат на неа, тие што не сакаат можат слободно да ја изигнорираат (твоите реакции стварно не ми се јасни).
Според мене мастурбацијата воопшто не би требало да биде табу тема, не живееме во средниот век па да се срамиме од нашето тело. Како што гледаш, тоа воопшто не е малограѓански...

Еј, Никола, полека.. Нема зошто да се вреѓаме, нај на крај, темава ја отворив за луѓе кои сакаат да дискутираат на неа, тие што не сакаат можат слободно да ја изигнорираат (твоите реакции стварно не ми се јасни).
Според мене мастурбацијата воопшто не би требало да биде табу тема, не живееме во средниот век па да се срамиме од нашето тело. Како што гледаш, тоа воопшто не е малограѓански...

Види се работи за прашање на вкус. Сепак треба да се има осет до каде може да се оди и за што да се збори.
Затоа и прашањето ми беше - Зошто.. кој има потреба да збори за вакви работи?
во никој случај нема да ви пречам, сакав само да укажам дека се претерува понекогаш и дека треба да се има барем малку усул..
Али очигледно во денешно време, нема што човек да го бара тоа..

Има луѓе што ги интересира и сакаат да си дискутираат околу ова ?.. супер продолжете си..

А и да на крај.. не мислиш ли дека кога сите табуа ќе паднат, кога се ќе е на јасно, нема ли да се изгуби мистичноста, која е во основата на убавината на сексот и на половата различност?
Мислиш ли дека се треба да се знае?

Ќе има ли слатка возбуда и нетрпение, кога знаеш што очекуваш и ги знаеш сите мали тајни на партнерот?

Оставете некои работи на имагинацијата и спонтаноста. :fks:

Како што рече- се е до вкусот...

За мене на пример нема никаква возбуда во тоа да не знам што чувствува партнерот или што доживува во такви моменти, токму спротивното...
Колку повеќе знам, толку повеќе ми се развива фантазијата и толку повеќе уживам. Можеби кај тебе е различно, и го почитувам твојот став.

Поздрав

Dolphin напиша:

Што чуден чоек е овај СтенмарК... Како може да си дозволи да праша кој гласал за првата опција...Го навреди Долфин, дефинитивно...

site drkate....samo koj kaza koj izlaza 8)

Најнормално, дури и оние кои имаат редовен сексуален живот имаат желба да се испоштуваат со раката од време на време:)

znaev deka ti ke si iskren bejb :wink:

Е де де, на секого му се дешава да нема секс неколку дена од вакви или такви причини... Тогаш ако не издркаме, ќе збудалеме од нагомилана сексуална енергија во себе...

Toa e totalno normalna,zdrava rabota,site si kjutat oti ima mnogu malogragjani...MA SITE GO PRAAT TOA....mrze me da pisuam

Dolphin напиша:
Е де де, на секого му се дешава да нема секс неколку дена од вакви или такви причини... Тогаш ако не издркаме, ќе збудалеме од нагомилана сексуална енергија во себе...

Mnogu jasno

Мистичен напиша:
Најнормално, дури и оние кои имаат редовен сексуален живот имаат желба да се испоштуваат со раката од време на време:)

Апсолутно си во право.Секс си е ОК ама имаш некогаш потреба и сам да се задоволиш.Ова од лично искуство.Иако сум во брак сум имал потреба да мастурбирам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom