Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе купиш облека во Мејсонс (Mason's) и веќе си масон.
Во контакт со македонската ложа може да стапиш на телефонот кој ти е достапен на информации. Заврти 188 и прашај: Македонска ложа, бројот ќе ве молам. Па јави се и кажи дека баш ти имаш голем ќеиф да бидеш масон, пошо е кул.
Добро бе човек...
зошто не ја читаш темава? Пишува мал милион факти, некој се трудел да ги изнесува, да ги презентира, да дискутира.
Уште еден ваков испад и ќе бидеш баниран од тема.
Или уште еден пост да видам од типот : да да да, какви шо ти бришев.
Ај фала.
Ќе купиш облека во Мејсонс (Mason's) и веќе си масон.
Во контакт со македонската ложа може да стапиш на телефонот кој ти е достапен на информации. Заврти 188 и прашај: Македонска ложа, бројот ќе ве молам. Па јави се и кажи дека баш ти имаш голем ќеиф да бидеш масон, пошо е кул.
Добро бе човек...
зошто не ја читаш темава? Пишува мал милион факти, некој се трудел да ги изнесува, да ги презентира, да дискутира.
Уште еден ваков испад и ќе бидеш баниран од тема.
Или уште еден пост да видам од типот : да да да, какви шо ти бришев.
Ај фала.
Koja arogancija, ej!:uvo:
ova prv pat go slusam od tebe a i tie da bile so bil karpos so bil cel toj nepokoren narod koj nikogas ne ja navednal glavata cel narod bile masoni NE ima narod narodi na koi ne im se potrebni nikakvi drustva nikakvi uciteli nie sozdavame ne ucime od drugi nie sme sozdale mnogu kako narod a drugite ni go zele i ucele od nas pa taka da sea da dojde nekoj zabraden da mi soli pamet neeeeeeeeeeeeeeeeСекој си има право на свое мислење и свој начин на разбирање на работите.
А колку до македонштината... голем дел од илинденците и од оригиналното ТМОРО (и ВМРО потоа), биле масони.