Маслинки

Најубави ми се тие зелените, големи без семки, ама купуваме само од тие грчките, црни, вакумирани шо се.
А моите многу ги јадат и тие полнети со урда. Не сум ги пробала јас.

Не сакале маслинки,а заборавате кој ви беше од помош кога се учевте како да се лапате.
Леле да како помали со шолче и маслинка па бркај ја со јазикот хаха.
Иначе ги обожавам сите, посебно павлака, врат и маслинки мх мх мераци мераци :D :D

Узо без маслинки не иде :)
Само тие со пиперка не ги сакам, овие Цитро што ги стави ми се најубави.

Многу солени ми се :icon_lol:, место нив имам замена маслиново масло за се и сешто :icon_lol:.

Узо без маслинки не иде :)
Само тие со пиперка не ги сакам, овие Цитро што ги стави ми се најубави.

Леандре, покрај зденки похувани имаш и маслинчина така исто се похуваат, е тие што се со пиперче се најубај или пак можеш да си земеш без семка и да си ставиш нешто што љубиш по желба, знам ставаат сецкани печурки или некое сувомеснато, и топ се стварно и за со раќија и винце и пивце :)

Леандре, покрај зденки похувани имаш и маслинчина така исто се похуваат, е тие што се со пиперче се најубај или пак можеш да си земеш без семка и да си ставиш нешто што љубиш по желба, знам ставаат сецкани печурки или некое сувомеснато, и топ се стварно и за со раќија и винце и пивце :)

Ич не ми оди тоа поховањето, уште маслинки да земам да поховам. Али Ilumious; како похова прсти да излижеш :icon_mrgr:

Леандра за средување отпосле ја бива и тоа е нешто :D

Море сите маслинки ги јадам не гледам какви се, и дома секогаш имам бидејќи нон стоп ги јадам, нешто најубаво :love:

Има еден бутик за маслинки доле у Буњаковец, албанец го држи, што има едни благи црни маслинки мислиш слива модра у големина, и сите му се топ, придружно можеш и убо сиренце да си земеш, па да направиш една убава погача со сечкани маслинки и коцки кашкавал и врз неа оросете сусам, колку е само вкусно јас знам :) Може и шпанската пита да ја направите со маслинки, шунка и кашкавал, ама ќе земете од оние регулар горка маслинка ко што ги сака leandra вкусот ќе е поинтензивен и ќе доминира, што значи топ оброк.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom