Маслинки

gemlik-siyah-zeytin-sele.jpg

Турски црни маслинки се најбоље нешто ever!

Дојранската Кралска Маслинка е природно ферментирана, црна, солена маслинка којашто со својот специфичен вкус е дефинитивно најбараната маслинка во Македонија.

Нејзиниот специфичен вкус е резултат на старите Дојрански рецепти за производство на маслинки споени со модерната технологија за квалитет и стандардизација и експертизата на нашите врвни технолози коишто го усовршија и константно го контролираат вкусот на Дојранската Кралска Маслинка.
Кралската Маслинка откако грижливо ке се набере и сортира по вид и големина ферментира природно во специјални садови со големина од 150 па се до 5000 килограми во период од 6-9 месеци во зависност од надворешните услови. За време на ферментацијата истата секојдневно се контролира и нејзиниот вкус се прилагодува за да на крај го добиеме специфичниот вкус на Дојранската Кралска Маслинка.

Дојранската Кралска Маслинка е карактеристична по својата изразито црвена боја и округла форма со мала семка.

Ох леб со маслинки мојата прва љубов, коа го пробав прв пат лебот се преродив, секако ги сакам и кога се во салата а и кога не се... :love:

Омилени ми се тие без семка темно црни или па со пиперче :vozbud:
Со семка поминуваат само каламата
ING-kalamata-olives_sql.jpg

Обожавам похувани маслинки
punjene-pohovane-masline.jpg

а исто и коа си праам домашна пица/потпечени лепчиња/тост не забораам да додадам по некоја маслинка и феферонка :icon_lol:

Ич не сакам маслинки.:unsure: Од салати ги вадам, од секаде, едноставно ич не ми се свиѓаат. Еднаш у кафич нарачав мартини и у него ми ставија маслинка, цело мартини после мислев дека ми има вкус на маслинка. :( Бљак.

+1

А чудно немам проблем со преработки... маслиново масло или тој лебот светиниколски во Кам со сушени/суви маслинки...ја не знам ич :confused:

maslinkiii.jpg

Еве го мојот природен лек против низок притизок.
Без разлика дали се зелени, црни, полнети, со семки, какви сака нека се, само да се викаат маслинки.
Ги јадам со секое јадење, во комбинација со овчо сирење и чаша добро црвено вино :pipi:

Во моментов добро би ми легнала една Капричиоза со црни грчки маслинки. Аххх таа моја чудесна земја...

Еднаш у кафич нарачав мартини и у него ми ставија маслинка, цело мартини после мислев дека ми има вкус на маслинка.
Koj e тој кафич?
Ја кога и да сум нарачала мартини во кафич секогаш без маслинка ми го носеле :(

Koj e тој кафич?
Ја кога и да сум нарачала мартини во кафич секогаш без маслинка ми го носеле :(
Врска немам да ти кажам, одамна беше... На кеј мислам дека. Али баш мене од сите луѓе што сакаат маслинки најдоа да ми го донесат.:pos:

Каламата со овчо сирење. :vozbud:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom