Машко со долга коса ?

• Креатор на темата Креатор на темата Хакет Мен
  • Време на започнување Време на започнување
Зависи до лицето да,но гледам дека се повеке и повеке има машки со долги коси,мегу кој и јас :kesa: но,не ми е нешто ептен долга,за мерак ми е :pos2::pos2:

Баш се посебни машките со долга коса. Посебно ако е некоја малку виткана или пак сосема права и целосно му прилега на физиономијата.
Сакам машки со долга коса, интересни се!
Инаку Многу сакам и машки со кратко шишана виткана косаа..
Ммм најубавии сее:pipi:

Па има некои што навистина им стои долгата коса, но сепак повеќе сакам машки со кратка коса. Сепак најмногу сакам машки со не баш кратка коса но не и ептен долга.:helou:

Нее долгата коса е женска одлика воопшто не ми е убаво всушност одбивно ми е, веднаш добивам поинаква слика за човекот, кратко и мажествено е најубаво!

Долга коса едино признавам ако е како на Симон од Ангели.

А иначе со кратка коса машките ми се многу многу поубави.. :vozbud:
[Ќељави во никој случај:smir:]

Бричената глава е се попопуларна

ИзбриЧената глава станува се попопуларна фризура. Освен што одлично изгледа, по неа често се посегнува и за да се прикријат „бришаните простори“, кои се појавуваат на косата со текот на годините.
Бричењето на главата е посложено од бричењето на лицето. Ако се одлучите на ваков чекор, користете гел кој не содржи алкохол, а неговата присутност можете да ја утврдите на пописот на состојки. Ако пронајдете која било состојка која завршува на „ол“, се работи за алкохол. Таков производ не е препорачливо да се користи ниту за бричење на брадата зашто ја суши кожата.
Ако за лицето не секогаш користите квалитетни жилети, тогаш тука многу е важно да ги употребите оние што се најквалитетни. Не штедете, не вреди да се мачите и да здобиете бројни исеченици. По нанесувањето на пената почекајте неколку минути за да омекне косата. Како добра се покажала идејата со бричење да почнете од левото кон десното уво, па да продолжите преку темето до вратот. Бидете трпеливи. Во обид што потемелно да ја избричите главата, не притискајте на бричот. Правете кратки потези, не подолги од пет сантиметри, со цел бричот да не се преполни и зачепи со влакна. Секако, плакнењето со вода на бричот, по неколку потези - се подразбира.
По бричењето, пожелно би било да нанесете хидратантен балсам.
На крајот, универзално правило - користете крема за сончање. Избричената глава мора правилно да биде заштитена од сончевото зрачење. Нанесете крема за сончање со што поголем заштитен фактор, најмалку 30.
Вашата нова фризура вака е подготвена за покажување.

http://www.spic.com.mk/DesktopDefault.aspx?tabindex=6&tabid=1&EditionID=896&ArticleID=35098

Шо му фали на овој? (сите баравте долга коса и гитара :))

GuitarSchool09-1993_Chuck.JPG

Премногу долга коса според мој вкус :)
Секој си има вкус! Ја дури и подолга малце од овој си сакам :) И имав колку него ама ја ишишав до пола и сеа па ми е до рамена...

Нее долгата коса е женска одлика воопшто не ми е убаво всушност одбивно ми е, веднаш добивам поинаква слика за човекот, кратко и мажествено е најубаво!
od koga si ja prisvoija zenite taa odlika?sekoj si ima svoj vkus,neli?ama malku popretpazlivo so komentarite.21 veke e,nema maska ili zenska odlika,tuku dali mu/i stoi ili ne mu/i stoi kratka/dolga kosa.

Ја си носам долга коса баш како оној од ангели :smir:.Иначе долга коса носам од 5-то одд пошо така ми стаи кратка у никој случај:)

ННе ми се допаѓа машко со долга коса. на што личи тоа?!

обожавам :) многу повпечатливи ми се тие со долга коса него со кратка, ама да на некој не му стои долга коса, ама јас лично сакам :)

Долга коса едино признавам ако е како на Симон од Ангели.

А иначе со кратка коса машките ми се многу многу поубави.. :vozbud:
[Ќељави во никој случај:smir:]

и сакаш да кажиш сакаш машки со бебешка фаца и бушава фризура со ретки шишки шо ги носи настрана?:tapp:

дечко ми има подолга коса и многу убаво му стои сакам машки со подолга коса на прв поглед у косата се заљубив

зависи на секого не му стои долга коса,но гледам дека сега повекето од момците што чуваа долги коси ги скратија сто значи се е до мода а модата на долги коси изг. замина (:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom