Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo masinci, dali nekoj mozi da mi kazi kako da najdam materijal za polagane kaj prof. Zvonimir Kostik po hidraulicni masini i uredi (mislam elektronski)zosto ne sum od sk i sum malku od postarite masinci :)

Сестра ми сака да се запише догодина на Индустриско инженерство и менаџмент, ама има Математика 1 кај што се учи аналитичка, алгебра and shit. Jaс ги поминав тие на ПМА, а таа е ПМБ. Муабетот е, дали ќе може да се снајде без ПМА на математикиве, и општо на факултетов?

Сестра ми сака да се запише догодина на Индустриско инженерство и менаџмент, ама има Математика 1 кај што се учи аналитичка, алгебра and shit. Jaс ги поминав тие на ПМА, а таа е ПМБ. Муабетот е, дали ќе може да се снајде без ПМА на математикиве, и општо на факултетов?
Ќе може. Најчесто на Машински се учи основна математика што е нешто понадоградена од таа во средно. Се учат графици на функција, изводи, интеграли, матрици, пермутации/комбинации и варијации, поделени или во Инженерска математика/Дискретна математика или во Математика 1/2 со што математиките на професионалните студиски програми се малце полесни мислам. Аспектите кои не се воопшто опфатени во обичната математика која се изучува во средно, на Машински се опфатени од почеток, што значи дека ако не учела некои работи во средно, тука ги почнува релативно од нула, земено дека знае множење/делење и такви основни операции.
Така да не мора да биде на МА за да се снајде. Ја отидов со МБ на Машински и не наидов на проблем.

дали сеуште постои смер- Заварување ( и колку години е ) ? Кои други смерови би ги препорачале како поперспективни ? :)

дали сеуште постои смер- Заварување ( и колку години е ) ? Кои други смерови би ги препорачале како поперспективни ? :)

Постои, порано по стар КТС беше МЗКИ (Материјали, заварување и конструктивно инженерство) сега е МСКИ (Материјали, спојување и конструктивно инженерство).
Овој смер е 4 годишен.

Има и ДК (Дизајн на конструкции) поранешен ЗДК (Заварување и дизајн на конструкции) кој е 3 годишен.

pozz momci
citajki ja temava,gledam deka se pomalku ucenici se zapisuvaat na ovoj fakultet.Eden drugar saka da se zapise,smer mehatronika(se misli za smer).dajte nekoj predlog od prva do cetvrta sredno 5.00.on saka malku "potezok"smer??

pozz by moto

Има една срцка од машински што ја приметив ваљда е прва втора год и сакам да ја најдам:))
Смеѓа коса, до рамена негде, шишки, нормално висока и некогаш носи крем пантолони
помош? :smirce:

Здраво, бидејќи не можам да вртам наназад по страниве, би ве замолил да ми дадете информации за факултетов.Сакам да знам дали факултетот е тежок? Даки е признаен во странство? Кој смер е добар?
И би ве замолил за совет. Бидејќи сега сум матурант и треба да размислувам за факултет , сакам да знам дали јас би просперирал доколку англискиот јазик не ми е некоја јака страна но за 6-7 би добил но германскиот ми е слаба страна. Дали на сите смерови има два странски јазици и кои предмети од средно гимназија ми се потреби за просперитет на факултетот.
Фала однапред :)

Да не продава некој книга Машини и обрабока со деформација - Лазарев Ј. Стрезов В. или да не знае од каде може да се купи ?

може информација за некој што држи приватни часови за метематика , кинематика и динамика... ?

здраво луѓе, сакам да се запишам на машински, се мислам помеѓу производно инженерство, термичко инженерство и материјали, спојување и конструктивно инженерство, вие кој ми го предложувате од овие три ?

Zdravo jas ucam sredno strucno masinsko uciliste smer:Tehnicar za kompjutersko upravuvanje
Sakam da se zapisam na masinski fakultet
Se mislam za smerovite Proizvodno izinerstvo ili Hidraulicno inzinerstvo i menadzment na vodi.
I se mislam na koj univerzitet da odam dali na UKIM ili UGD

Здраво :-) Планирам оваа година да се запишам на смерот моторни возила. Ме интерсира дали е јака конкуренцијата или може и со помалку поени да се влезе во овој смер барем во приватна квота. Јас барав на официјалната страна објави за примени студенти ама не најдов ништо. Фала поздрав

Здраво :) Планирам оваа година да се запишам на смерот моторни возила. Ме интерсира дали е јака конкуренцијата или може и со помалку поени да се влезе во овој смер барем во приватна квота. Јас барав на официјалната страна објави за примени студенти ама не најдов ништо. Фала поздрав
Во приватна квота влагаш во повеќето ако не и сите смерови без проблем, на МВ годинава има запишано околу 50 студенти - 30 се државна квота. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom