Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Ќе може. Најчесто на Машински се учи основна математика што е нешто понадоградена од таа во средно. Се учат графици на функција, изводи, интеграли, матрици, пермутации/комбинации и варијации, поделени или во Инженерска математика/Дискретна математика или во Математика 1/2 со што математиките на професионалните студиски програми се малце полесни мислам. Аспектите кои не се воопшто опфатени во обичната математика која се изучува во средно, на Машински се опфатени од почеток, што значи дека ако не учела некои работи во средно, тука ги почнува релативно од нула, земено дека знае множење/делење и такви основни операции.Сестра ми сака да се запише догодина на Индустриско инженерство и менаџмент, ама има Математика 1 кај што се учи аналитичка, алгебра and shit. Jaс ги поминав тие на ПМА, а таа е ПМБ. Муабетот е, дали ќе може да се снајде без ПМА на математикиве, и општо на факултетов?
дали сеуште постои смер- Заварување ( и колку години е ) ? Кои други смерови би ги препорачале како поперспективни ?![]()
Во приватна квота влагаш во повеќето ако не и сите смерови без проблем, на МВ годинава има запишано околу 50 студенти - 30 се државна квота.ЗдравоПланирам оваа година да се запишам на смерот моторни возила. Ме интерсира дали е јака конкуренцијата или може и со помалку поени да се влезе во овој смер барем во приватна квота. Јас барав на официјалната страна објави за примени студенти ама не најдов ништо. Фала поздрав
Fala punoВо приватна квота влагаш во повеќето ако не и сите смерови без проблем, на МВ годинава има запишано околу 50 студенти - 30 се државна квота.![]()