Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака денес ги објавија резултатите од Машински факултет,па сакам да се запишам на инсдустриски дизајн,но не ме примија.Ставив плус 2 други смера.После тоа видов дека сум примен на смерот Моторни возила,дали постои можност да се префрлам на друг смер каде што има слободни места ?
Постои нешто што се вика СТУДЕНТСКА СЛУЖБА.....ова прашање тие можат да ти го одговорат најточно......Прашај си таму!!!

Постои нешто што се вика СТУДЕНТСКА СЛУЖБА.....ова прашање тие можат да ти го одговорат најточно......Прашај си таму!!!

Па не сум од Скопје...Како и да е ми ги разјаснија работите позз

Значи вака денес ги објавија резултатите од Машински факултет,па сакам да се запишам на инсдустриски дизајн,но не ме примија.Ставив плус 2 други смера.После тоа видов дека сум примен на смерот Моторни возила,дали постои можност да се префрлам на друг смер каде што има слободни места ?
Постои можност за префрлање. Правец на студентски прашања и бабите ке ти објаснат.
Инаку ја завршив на Индустриски Дизајн минатата година и мислам дека смерот е добар, поготово откако сега ја усовршија програмата (променија некои предмети). Штета што не те примиле.
Генерално што и да запишеш на Машински нема да згрешиш,секој смер си има своја тежина.

стварно е добар факултетот, ама професорите се ужас Поповски, Костиќ, Трајковски, Марков, Лазареска и компанија, па асистентите ко Бабунски, Заев,
да ги олиш бе за да полагаш, да ги молиш за потпис да ги молиш да дојдат на предавања
АБЕ деца немојте на флуидно и автоматика да се запишувате, освен ако не сакате по 10 години да студирате и да попуштите со нервите
Нека е со помин, мене таму ме примија :D

јас избрав правец моторни возила за државна квота но штиклирав и други предмети после него, на моторни возила не ме примиле но ме примиле во автоматика, па сега се мислам дали да се запишам сега на автоматика па после година две да се префрлам во моторни возила, пошто нели 2 години сите смерови исти предмети учат. Што мислите дали е можно ова?

Луѓе треба ли државна матура за машински или примаат и со училишна.

Transport mehanika i logistika , kakov smer e neka pisi nekoj podetalno kako e sto .
- индустрија, мали и средни претпријатија од областа на транспортни средста, механизација и нивни уреди и опрема,
- експлоатација и одржување на транспортни средства и механизациони машини,
- инспекциски служби од областа на транспортните системи и механизацијата,
- трговија од областа на транспортните системи, механизацијата и нивните резервни делови,
- осигурителни компании,
- јавни и проектански установи,
- армијата,
- образовни институции

- познавање на градбата и перформансите на транспортните системи,
- познавање на градбата и перформансите на механизационите машини,
- проектирање и конструирање на транспортните системи и складишта,
- проектирање и конструирање на механизационите машини,
- експлоатација и одржување на транспортни уреди и механизациони машини,
- прописи и испитувања,
- експертизи и вештачења во областа на транспортните уреди и механизацијата,
- менаџирање на трговски, транспортни и сервисни организации

Транспорт организација и логистика, (УГД). Ваљда прв од кајганава

јас избрав правец моторни возила за државна квота но штиклирав и други предмети после него, на моторни возила не ме примиле но ме примиле во автоматика, па сега се мислам дали да се запишам сега на автоматика па после година две да се префрлам во моторни возила, пошто нели 2 години сите смерови исти предмети учат. Што мислите дали е можно ова?

Како да не учат исти. Уште првиот семестар префрли се, најкасно вториот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom