Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки јас се двоумам дали на економски или на машински да се запишам. Одприлика сакам маркетинг или менаџмент. Првата работа ми е за државна квота од средно 1ва и 3та година имам по 4 4ки а 2ра и 4та година сум 5.0 и сеа незнам со матурава.Ако одам на економскки таму провинциалци има многу со 5.0 што се па ми се мн потешки шансите да фатам квота, а на машиснки дека е помала можта ќе можам. Дали некој знае дали економскиот е признат во страснтво ? И нешто ако може повеќе информации или совети каде и што ми е подобро да одберам ? фала однапред

Уште нешто сакам да се информирам ако има некој што знае: Дали после 3 годишните академски студии може да се запише студенот на постдипломски? :)

Уште нешто сакам да се информирам ако има некој што знае: Дали после 3 годишните академски студии може да се запише студенот на постдипломски? :)
има можност ама траат 2 години тд наместо 4+1 добиваш 3+2
ист број кредити исто се

Абе како што ми стои никој од кајгана нема на машински факултет во Штип а?
Со мојов малер ќе бидам првиот кајганџија кој ке се заебе.

Има некој студент на смерот Енергетика и Екологија?

Има некој на смерот Транспорт,Механика и Логистика ? ( Како иден студент пишувам )

ima li sansi na vtor upisen rok da se registriras na ovoj fakultet ama realno kazete ?

Здраво :) Нов сум на форумов на кајгана но го имам читано одамна подфорумов за машински и пошо глеам дека има доста машинци ;) сакам да прашам кои се најперспективни смерови на машински и дали ќе можам да влезам во државна квота со околу 65 бода од државна матура со екстерен предмет математика (кој ваљда го ценат поише). Иначе ми иде математика (колку толку) па размислував околу Мехатроника или слично, али у секој случај кажете кој е попреспективен и кај би можел да влезам у државна квота со мојов срање просек :( Поздрав :icon_lol:

Здраво :) Нов сум на форумов на кајгана но го имам читано одамна подфорумов за машински и пошо глеам дека има доста машинци ;) сакам да прашам кои се најперспективни смерови на машински и дали ќе можам да влезам во државна квота со околу 65 бода од државна матура со екстерен предмет математика (кој ваљда го ценат поише). Иначе ми иде математика (колку толку) па размислував околу Мехатроника или слично, али у секој случај кажете кој е попреспективен и кај би можел да влезам у државна квота со мојов срање просек :( Поздрав :icon_lol:

Па би требало да влезеш со 65 на мхт затоа што неверувам дека ќе се пополни смерот... НО со идење на математика ( колку - толку ) дефинитивно многу тешко ќе ти иде на Мехатроника...

Па би требало да влезеш со 65 на мхт затоа што неверувам дека ќе се пополни смерот... НО со идење на математика ( колку - толку ) дефинитивно многу тешко ќе ти иде на Мехатроника...

абе имам основа математика али мрза сум за учење тоа сакам да кажам или за вежбање ... долга приказна :) а ти кој смер си и што ми предлагаш ? :icon_lol:

абе имам основа математика али мрза сум за учење тоа сакам да кажам или за вежбање ... долга приказна :) а ти кој смер си и што ми предлагаш ? :icon_lol:

Претпоставувам дека ти `фаќа кликерот` па затоа мислеш дека лесно ќе поминеш на машински.... но со став `мрза сум` подобро избегни го машински... но ако веќе си решен барем избегни го мхт... можеби ЕЕ (енергетика и екологија) или ПИ (производно инжинерство)

Претпоставувам дека ти `фаќа кликерот` па затоа мислеш дека лесно ќе поминеш на машински.... но со став `мрза сум` подобро избегни го машински... но ако веќе си решен барем избегни го мхт... можеби ЕЕ (енергетика и екологија) или ПИ (производно инжинерство)

Хехе ме свати што сакав да ти кажам, да размислував за ПИ и најверојатно може и на тоа да идам. Фала у секој случај :icon_lol:

Jas kje se zapishuvam godinava na EE i me interesira kakvi se vashite komentari za toj smer?
I dali mozhe so ovoj smer da se otide vo stranstvo na 1 godina (razmena na studenti) ?
Chekam odgovor, idni kolegi ;)

Знаци дечки се двоумам да се запишам на машински факултет насока мехатроника или на електро насока енергетика и обновливи извори на енергија. Каде би си поминал полесно?
Благодарам однапред .. :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom