Или пак нешто за смеровите Мехатроника, или Автоматика и управување со ситеми?
Neka kaze nekoj za site smera kade razlikuvat
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Или пак нешто за смеровите Мехатроника, или Автоматика и управување со ситеми?
има можност ама траат 2 години тд наместо 4+1 добиваш 3+2Уште нешто сакам да се информирам ако има некој што знае: Дали после 3 годишните академски студии може да се запише студенот на постдипломски?![]()
ЗдравоНов сум на форумов на кајгана но го имам читано одамна подфорумов за машински и пошо глеам дека има доста машинци
сакам да прашам кои се најперспективни смерови на машински и дали ќе можам да влезам во државна квота со околу 65 бода од државна матура со екстерен предмет математика (кој ваљда го ценат поише). Иначе ми иде математика (колку толку) па размислував околу Мехатроника или слично, али у секој случај кажете кој е попреспективен и кај би можел да влезам у државна квота со мојов срање просек
Поздрав
![]()
Па би требало да влезеш со 65 на мхт затоа што неверувам дека ќе се пополни смерот... НО со идење на математика ( колку - толку ) дефинитивно многу тешко ќе ти иде на Мехатроника...
абе имам основа математика али мрза сум за учење тоа сакам да кажам или за вежбање ... долга приказнаа ти кој смер си и што ми предлагаш ?
![]()
Претпоставувам дека ти `фаќа кликерот` па затоа мислеш дека лесно ќе поминеш на машински.... но со став `мрза сум` подобро избегни го машински... но ако веќе си решен барем избегни го мхт... можеби ЕЕ (енергетика и екологија) или ПИ (производно инжинерство)