Машински Факултет

• Креатор на темата Креатор на темата DimceY
  • Време на започнување Време на започнување
Како бе колега нема женски, 35-40 % се девојчиња. Поготово 1 и 2 година ги има многу. Иначе супер си е факултетот.
Таква е струката ги нема многу, а во другите како индустриски дизајн и манаџмент ги има.И да сега почнаа да се записуваат само каде беа пред 3 години кога јас се запишав :).

Proizvodno Inzenerstvo ili Hidraulicno inzeresrtvo i menadzment na vodi..

ti?
Па јас кога ги видам сите ми изгледаат интересни, особено Хидраулично инженерство и менаџмент на води, Транспорт, механизација и логистика и Автоматика и управување со системи. :confused: Треба поубаво да разгледам што се учи по секоја насока соодветно ама сега за сега најинтересна ми изгледа Хидрауликата :)

Па јас кога ги видам сите ми изгледаат интересни, особено Хидраулично инженерство и менаџмент на води, Транспорт, механизација и логистика и Автоматика и управување со системи. :confused: Треба поубаво да разгледам што се учи по секоја насока соодветно ама сега за сега најинтересна ми изгледа Хидрауликата :)
Хидраулика според мене е моментално најдобар и најперспективен смер на Машински, исто така и Термичко инженерство струките се многу слични. Хидраулика е исто така и најтежок смер па со среќа

Хидраулика според мене е моментално најдобар и најперспективен смер на Машински, исто така и Термичко инженерство струките се многу слични. Хидраулика е исто така и најтежок смер па со среќа
Кога другиот избор наспроти машински факултет ми е Физика, и Хидрауликата ќе ми изгледа лесна :cautious:
Инаку кои се можностите за работа со завршена таа насока? :D Поточно ме интересира за работа во хидро-енергетска централа :oops:

Нај интересен и најтежок

разликата е многу воочлива едните траат 3 години (6 семестри) а другите 4 години (8 семестри) инаку во мое време овие 3 годишниве ги водеа како Професионални а не како академски :)
а разликата помеѓу тие 3 смера е следната:
Во првиот се учи демек нешто информатика,
Во вториот дизајн (основи на дизајнирање се и сешто)
а во третиот дизајнирање и пресметки на метални конструкции.

Пошто не ми се јасни работите уште да прашам...Сакам да прашам што е разликата мегу академски студии на 3 и на 4 години.И ако може некој да ми објасни што е разликата мегу овие 3 смера.поздрав

Производна информатика НСП
Индустриски дизајн НСП
Дизајн на конструкции НСП
Вака 3 годишни се сегде во светот освен во МК.Но пополека и кај нас се донесуваат 3 годишни т.с 3+2 години (плус двете(2) ти се за магистерски).Јас сум производна информатика и учиме свашта т.с све што може од заварување до програмирање.Инд ти е дизајнирање на алати и машини а третово ти е исто како инд само малку поопшто.
--- надополнето: 31 декември 2012 во 13:43 ---
Dali znae nekoj kade mozam da kupam kniga za osnovi na hidraulika?
Тоа ако си од машински купи си од копирницата што се наога внатре во машински.

Кога другиот избор наспроти машински факултет ми е Физика, и Хидрауликата ќе ми изгледа лесна :cautious:
Инаку кои се можностите за работа со завршена таа насока? :D Поточно ме интересира за работа во хидро-енергетска централа :oops:
МАШИНСКИ=ФИЗИКА :D

Денес бев во Стопанска банка и ми рекоа дека студентите на машински факултет земале 9000денари еднократна стипендија. Тоа било како стимул поради малиот број на студенти на Машински. Дали некој знае нешто повеќе за ова ?

Денес бев во Стопанска банка и ми рекоа дека студентите на машински факултет земале 9000денари еднократна стипендија. Тоа било како стимул поради малиот број на студенти на Машински. Дали некој знае нешто повеќе за ова ?
Нема врска!!

Јас сум заинтересиран за машински факултет ама неможам да се одлучам на кој смер Индустриски дизајн или Информатика...
Имам желба да студирам на ФИНКИ ама нејќам цел живот да бидам студент ;)

Здраво,

Се интересирам за машински мехатроника смер. Дали ке може да сподели некој искуство со тој смер? Од стилот на професори како се и дали има проекти?

Пошто не ми се јасни работите уште да прашам...Сакам да прашам што е разликата мегу академски студии на 3 и на 4 години.И ако може некој да ми објасни што е разликата мегу овие 3 смера.поздрав

Производна информатика НСП
Вчера добив информација за Производна Информатика. Тоа е тотално непотребен смер (според мојот извор и јас се согласувам со него).Се учи за програми на машини, да бидеш како погонски работник. Јас мислам дека тоа е утнат смер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom