Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Bravo ne demaskira, so masonite sme bile kordinirani celo vreme!
ps i za tebe vo drugite postovi svativme deka si specialen, no eve treba da te potsetime od vreme na vreme ... ajde cao sega
Е па ајде поправиме ако грешам. Дали во време на турско бевте поголеми тирци од самите турци? Дали во време на комунизмот бевте најголема и најизолирана комунистичка земја? Дали до пред неколку години секогаш веевте знамиња на УСА И НАТО? Зошто сега ги заменивте со исламистички? Тоа сте ебиветре кој е најсилен вие сте со него ама па сите ви ги научија педерските и дволични игри? Како им е на УСА, НАТО и ЕУ кога ве гледаат во Авганистан, Ирак, Сирија итн брадосани како се борите против нивните војски. Ајде демантирајме молимте. Ма вие сте бе само за наблудување вас ви нема лек.

Избришани се 40 оф-топик и навредливи мислења. Бан од тема си заработија оние кои навредуваа. Следен оф-топик и навреда ќе си попие бан од форум.

Spored mene nema razlika i na dvata slucaja nevini bile, sto ima razlika koj bil ubiecot, mada za ova petkratnoto jas uste tvrdam deka ubijcite se vo sloboda i uzivaat negde na more dodeka nie se raspravame.
Прашање до албанциве што протестираат и што тврдат дека осудениве биле невини:

-На кој начин дојдовте до сознание дека се невини? Каква истрага спроведовте за да дојдете до таков заклучок? Ако имате докази дека се невини, зошто не ги приложите истите до судот во страсбург, туку излегувате на улица за да се пресметувате физички со полицајци?

Последно уредено:
Како и да е, одлуката од апелација по жалбата нема да биде донесена оваа година. Па се надевам поддржувачите на монструмите ќе имаат кондиција до тој ден.

Мислам дека некој им плаќа дневница на тие што излегуваат на протести. Видиш дека и самите не знаат зашто протестираат, туку тој што им плаќа им рекол постојано да ја верглаат оваа иста песна дека немало докази.

Како никогаш не им текна да протестираат против Железарница и Усје кои се најголемите загадувачи на Скопје?
Како никогаш не им текна да протестираат што Радуша, Патишка Река и многу други села населени со Албанци немаат автобуски превоз?
Како никогаш не им текна да протестираат што во Чаир нема паркиралишта ни катни гаражи?
Како никогаш не им текна да протестираат што во Чаир нема паркови и хигиената е на многу ниско ниво?
Како никогаш не им текна да протестираат што низ албанските села возат со недозволена брзина и им газат деца, што на железничките премини нема рампи и што во нивните села кои лежат на регионални патишта нема тротоари?
Како никогаш не им текна да протестираат зашто по селата немаат канализација, а веројатно многу села немаат ни водовод?

Ама за вакви протести изгледа никој не плаќа.

Последно уредено:
Само едно прашање имам за тебе , чим имаш пријатели албанци македнци и тнт..

Ти мислиш дека сите се неписмени и не знам што тие што излегуват на протестиве што се одржуват во скопје ... само едно да те прашам тебе и сите други македонци кои мислат дека некои протестират неправдено и дека не требало така ... да насилни протести и јас сум против но кога ке ти дојде преку к... тогаш немаш што та изгубиш ...

прашањево е вака
Дали ти би излегол ако ти си Културен Албанец од секогаш си се дружел со македонци имаш другари македонци работиш со нив се дружиш излегуваш низ град и све ок ...
си завршил школо средно со македонци заедно и факултет си завршил си дипломирал сте се поздравиле заедно и све така натаму ....
и од еднаш ке станеш некој ден на сабјле ти впериле оружје во главата и те зимат за земја те влечкат ( а ти културен никогас ни не си се тепал со некој македонц или албанец или нема врска со кој никогаш во животот си немал проблеми ни со полиција ни си македонци ни со никој ) и од еднаш те зимат те тепат те малтретират ти кажуват дека си терорист дека си војувал во авганистан и не знам каде и само затоа што си албанец ке те затворат ке те тепат од полиција па све до инспектори ... и све додека не дојдеш во суд ... ке те затварат 24 часа или повеке и сега ајде кажи ми ти дали би протестирал ?

а ти цел живот си работел си учел си правел за подобар живот не те боли дали некој си друг си има проблеми се додека не ти дојде тебе редот ... и нема кај да се жалиш зошто ако одис ти си албанец и никој не те ферма .... без да видат дали си имал некогаш проблеми или не без ништо и сега не би се жалел ти ? не би излегол ако ти прават вака ? ама право кажете сите вие што мислите дека само така си излегуват само за да страда некој македонц или полицаец или некој си друг ....

затоа не е све баш како што гледате во телевизија има и друга страна на паричкава не е све како во филмови ,

има некои патат па затоа им дошло преку к... и затоа излегуват

иначе кој би излегол ако има добра плата добра работа не те дира никој .... и си живееш животот како што сакаш но мисли уште еднаш да те најде истото тебе дали би излегол ??

1: Јас не мислам (Дали Се писмени или не) Секако дека се неписмени,деца 8 годишни до 17 години се...Велат умрете каури..Носат арапски знамиња со букви кои и самите незнаат што значат,може плејбој пишува...Нема везе од блиски исток е ајде да им сееме страв на македонциве!!
2: Тоа се како стаео овци водени од овчар..НЕМАЛО ДОКАЗИ..ајде бе..Така од ќеф се зад решетки!! И самите кажувате дека не се виновни а послем кажувате има виновни меѓу нив ама не се сите.. Па дааа некој од нив не пукал ами тепал или чувал стража за време на настанот!! Се вреѓате што убијците ги нарекуваат терористи! Ами што се? Плејбој зајачици? Знаеш ли ти што е тероризам? Да ти шлакнам шамар автоматски те тероризирам..што ме прави терорист,секако не од оној степен на такви што убиваат дечиња туку како помал степен на терорист кој убаво си пишува за тоа во судските членови...убаво си е напишано...

И МЕ ТРОГНА!!!!
Ти такво мирно учено дете....влечкано,тепано,клеветено...ти некој кој живееш мирно,си седиш онака дома...упад на џандари (терористи) и онака од претпоставка ти прават лом?? Што би рекол Кили НЕМОЈ НЕ МЕ ЈЕБИ!!
Работам во мвр,Кажи ми ги тие колеги кој се има јас да пишам пријава за нив!! Како прво...Како може некој да те намлати онака од претоставка..прво тој луд џандар ќе ја изгуби работата....Второ може дебело да го папа на суд заради злоупотреба на службена дејност...Сега полицијата е поограничена и од обичниот граѓанин...Значи никој не те тепа..никој не те малтертира за џабе...сега нема подруми па тепање до какање како што некогаш тоа било...Остај ги зад себе муабетите од тоа каква била МИЛИЦИЈАТА некогаш...Зборувај го реалното...И ако ти си тепан за џабе...па ти протестираш за убијци..а камоли ако те тепат на чиста мира...И вие протестирате против судот,полицијата така?? Па кој ѓавол велите УМРЕТЕ КАУРИ...ГОЛЕМА АЛБАНИЈА...или тоа онака узречица...еххх бе лепотане,нема више тепање по станици за џабе..сега не маваат по нос ами по џеп!!
И кажими имам преку 15 тина албански пријатели како бре никој од нив не е туку така претепан и малтертиран...а ете голем дел он нив се исто така учени и дипломирани како тебе..како?? Него речи,кажи нешто да не биде без ништо...Епа мајкаа!! Крши ти прозори у петок а јас ќе те гледам и ќе грицкам сончоглед...Па јас за тоа зимам плата...да не дозволам некој да живее како да е во дивљи запад...Ма албанец бил,македонец...и јапанац нека е!! Се додека штрајкуваш по мирен пат никој нема да те пипне...крши прозори,однесувај се недисциплинирано како разлигавено детиште,тогаш ќе добиеш една воспитна...И тоа нема да биде "Полициско малтертирање за џабе" туку вршење на должноста,онаква каква треба да биде!

1: Јас не мислам (Дали Се писмени или не) Секако дека се неписмени,деца 8 годишни до 17 години се...Велат умрете каури..Носат арапски знамиња со букви кои и самите незнаат што значат,може плејбој пишува...Нема везе од блиски исток е ајде да им сееме страв на македонциве!!
2: Тоа се како стаео овци водени од овчар..НЕМАЛО ДОКАЗИ..ајде бе..Така од ќеф се зад решетки!! И самите кажувате дека не се виновни а послем кажувате има виновни меѓу нив ама не се сите.. Па дааа некој од нив не пукал ами тепал или чувал стража за време на настанот!! Се вреѓате што убијците ги нарекуваат терористи! Ами што се? Плејбој зајачици? Знаеш ли ти што е тероризам? Да ти шлакнам шамар автоматски те тероризирам..што ме прави терорист,секако не од оној степен на такви што убиваат дечиња туку како помал степен на терорист кој убаво си пишува за тоа во судските членови...убаво си е напишано...

И МЕ ТРОГНА!!!!
Ти такво мирно учено дете....влечкано,тепано,клеветено...ти некој кој живееш мирно,си седиш онака дома...упад на џандари (терористи) и онака од претпоставка ти прават лом?? Што би рекол Кили НЕМОЈ НЕ МЕ ЈЕБИ!!
Работам во мвр,Кажи ми ги тие колеги кој се има јас да пишам пријава за нив!! Како прво...Како може некој да те намлати онака од претоставка..прво тој луд џандар ќе ја изгуби работата....Второ може дебело да го папа на суд заради злоупотреба на службена дејност...Сега полицијата е поограничена и од обичниот граѓанин...Значи никој не те тепа..никој не те малтертира за џабе...сега нема подруми па тепање до какање како што некогаш тоа било...Остај ги зад себе муабетите од тоа каква била МИЛИЦИЈАТА некогаш...Зборувај го реалното...И ако ти си тепан за џабе...па ти протестираш за убијци..а камоли ако те тепат на чиста мира...И вие протестирате против судот,полицијата така?? Па кој ѓавол велите УМРЕТЕ КАУРИ...ГОЛЕМА АЛБАНИЈА...или тоа онака узречица...еххх бе лепотане,нема више тепање по станици за џабе..сега не маваат по нос ами по џеп!!
И кажими имам преку 15 тина албански пријатели како бре никој од нив не е туку така претепан и малтертиран...а ете голем дел он нив се исто така учени и дипломирани како тебе..како?? Него речи,кажи нешто да не биде без ништо...Епа мајкаа!! Крши ти прозори у петок а јас ќе те гледам и ќе грицкам сончоглед...Па јас за тоа зимам плата...да не дозволам некој да живее како да е во дивљи запад...Ма албанец бил,македонец...и јапанац нека е!! Се додека штрајкуваш по мирен пат никој нема да те пипне...крши прозори,однесувај се недисциплинирано како разлигавено детиште,тогаш ќе добиеш една воспитна...И тоа нема да биде "Полициско малтертирање за џабе" туку вршење на должноста,онаква каква треба да биде!

1. за неписмени тоа никој не може да контролира кога ке има протести ни кај вас ни кај нас не ти барат диплома да излезш на протест , а друго сите настани што се случуват во мк футбалл , кошарка итн... комити чкембари итн... сите викате смрт са Албанци скороо во сите игри и да играте со србија или да играте со друга држава албанците ви се виновни и ајде смрт за Албанци .

2. ке видиме во нашиве судови можеби нема да се докаже но во стразбур ке видиме ке трае малце подогло али ке се види .
Колку процеси имаше монтирани правени исти вакви против албанци а и македонци , и сега се пуштени на слобода и ниедна реформа не е направена во судството ( ако не ги знаес гуглај малце или јас ке ти ги најдам ако не ги знаес или не знаеш ) и уште тиее судии судат уште тие истиве обвинители и така натаму ... а и во стразбур се доказало дека се невини е сега само треба да се чека но нај лошо е што невини ке си изгубат дел од животот .

3. не ти реков мирно дете дека сега за протестиве него за кога се случило баш овој контроверзниот монструм ... да ти доагат дама и како што кажав да те тепат да ти прават што сакаш и не ми кажувај дека да се жалиш негде еве чтим ти знаеш кај да се жалам али да излеземе јавно после дека тој полицаец или тој специајец што влегол дома кај Х човекот и во записникот пишува дека е употребено прекумерна сила , освен тоа за да те легне кога ке те приведе после да те удират со шамари и ред други малтретирања е ова никаде во ова држава не може да го средиш по институционален пат или преку судови или преку тужби .

4. кога ке се бара навистина терорист јас ти кажувам од многу блиски извори ... како е можно да си терорист ке ти зимат од куќата куран што се наога во некоја друга соба освен таа твојата соба ... каде кај тебе има цда од македонска музика Тоше проевски , српска музика , и тие не се зимат како доказ зошто ке биде контрадикторно да си исламист терорист а да имаш цда на тоше проевски во твојата цдтека а ако имаш едно цд со куран што и тоа не е забрането но само тоа се зима како главен доказ и со тоа ке те судат а ова се случило баш во овој случај монструм ! и сега тие имат докази дека имаш куран имаш ЦД од куранот а другиве докази ? што можат да ти помонгат во случајот зошто да ги нема и тие докази ?
е затоа после ке се излезе на протест негде да се каже зошто институционалне не може Пробано е но не МОЖЕ .

1. за неписмени тоа никој не може да контролира кога ке има протести ни кај вас ни кај нас не ти барат диплома да излезш на протест , а друго сите настани што се случуват во мк футбалл , кошарка итн... комити чкембари итн... сите викате смрт са Албанци скороо во сите игри и да играте со србија или да играте со друга држава албанците ви се виновни и ајде смрт за Албанци .

2. ке видиме во нашиве судови можеби нема да се докаже но во стразбур ке видиме ке трае малце подогло али ке се види .
Колку процеси имаше монтирани правени исти вакви против албанци а и македонци , и сега се пуштени на слобода и ниедна реформа не е направена во судството ( ако не ги знаес гуглај малце или јас ке ти ги најдам ако не ги знаес или не знаеш ) и уште тиее судии судат уште тие истиве обвинители и така натаму ... а и во стразбур се доказало дека се невини е сега само треба да се чека но нај лошо е што невини ке си изгубат дел од животот .

3. не ти реков мирно дете дека сега за протестиве него за кога се случило баш овој контроверзниот монструм ... да ти доагат дама и како што кажав да те тепат да ти прават што сакаш и не ми кажувај дека да се жалиш негде еве чтим ти знаеш кај да се жалам али да излеземе јавно после дека тој полицаец или тој специајец што влегол дома кај Х човекот и во записникот пишува дека е употребено прекумерна сила , освен тоа за да те легне кога ке те приведе после да те удират со шамари и ред други малтретирања е ова никаде во ова држава не може да го средиш по институционален пат или преку судови или преку тужби .

4. кога ке се бара навистина терорист јас ти кажувам од многу блиски извори ... како е можно да си терорист ке ти зимат од куќата куран што се наога во некоја друга соба освен таа твојата соба ... каде кај тебе има цда од македонска музика Тоше проевски , српска музика , и тие не се зимат како доказ зошто ке биде контрадикторно да си исламист терорист а да имаш цда на тоше проевски во твојата цдтека а ако имаш едно цд со куран што и тоа не е забрането но само тоа се зима како главен доказ и со тоа ке те судат а ова се случило баш во овој случај монструм ! и сега тие имат докази дека имаш куран имаш ЦД од куранот а другиве докази ? што можат да ти помонгат во случајот зошто да ги нема и тие докази ?
е затоа после ке се излезе на протест негде да се каже зошто институционалне не може Пробано е но не МОЖЕ .

Еј те молам немој само да спомнуваш Тоше. Сите овдека знаат што скандирате за Тоше на тие ваши фудбалски натпревари. Ако се правиш наудрен јас ке ти најдам линк да слушнеш само. Еве ти уште еден доказ дека сте ѓубре.

Интересно е како пријавуваат мислења кои содржат hate speech кои ги решила колешката а на протести извикуваат (поддржуваат такви протести, сеедно) убиј каура, Тоше педер, палат македонски знамиња.. No genius has ever lived without the touch of madness па тешко ни е да ја разбереме контрадикторноста на припаднициве на нобеловскава раса.

Абе овци ш...... а испитувањето на земјата и бројот на чевлите? Зарем тоа не е доволен доказ дека биле таму? Автомобилот не се најде? Што к** бегаа во КиМ ако се невини, што не ги испорачаа? Уште првиот пат кога пишував за се, за се бев во право. Потоа пак и за протестите бев во право.

Зашто Јаким од Гостивар доби доживотна за убиство во самоодбрана, само за да се задоволи вашиот апетит. Цела фамилија му се исели од таму, дуќаните на сите беа запалени, а црквата во Гостивар на протестите беше покажувана/фотошопирана како џамија. Само орли ви шетаат во таа главата и изигравате жртви.

Дали сте нормални?
77C482C86884484688C5EAC8D4009253.jpg

Албанците во Македонија се затвораат без докази. Затворите во земјата се преполни со Албанци. Се тепаат по улици, неосновано се приведуваат и малтретираат, а новинарите се спречени да си ја вршат работата. Ова е осуда што не ја направиле ниту српските судии, а тероризмот во нашата земја се третира како кривично дело. Тероризмот само во земјава изгледа се третира како високо казниво дело. На ниту едно друго место во светот. Така барем медиумите на албански јазик пишуваа по објавата на пресудата за доживотен затвор за обвинетите во случајот „Монструм“. Зад нив не заостануваат и одредени медиуми на македонски јазик, чија желба сево ова да заврши со крв по улиците тешко можеше да не се види.

Тензиите што со денови ги создаваат во врска со протестите што секојдневно се организираат никому не му одат во прилог. Напротив. Атмосферата која од ден на ден се вжештува, а се поттикнува и од седмата сила, нема да ја смири, ниту промени фактичката состојба. Најмалку сега е потребно да се подбуцнува тензија на меѓуетничка основа, со пишувања дека Албанците се повторно дискриминирани и неправедно осудени, односно оти во недостиг од доволно докази, неправедно затворени. Или, пак, дека се жртви за да се прикрие нешто сосема друго.

Постапка за „Монструм“ се водеше повеќе од две години. С` и сешто се изнаслушавме и изначитавме минатите две години, а особено последните 10-ина дена. Од тоа дека случајот е монтиран и осмислен до тоа дека станува збор за политичка конструкција. Пет животи се изгубени на Смилковско Езеро. Судот донесе одлука каква што донесе. Врз основа на докази што само тој е овластен да ги цени. Далеку од тоа дека неговата работа никој не смее да ја коментира. Но во овој случај не видовме ниту еден аргумент во полза на тврдењата дека судот судел неправедно. С` се сведуваше на најприземна пропаганда водена од медиумите на албански јазик, со чување грб од медиуми на македонски јазик. Прашањето е: дали некој мисли дека ако убијците беа од неалбанска националност ќе добиеја помали казни? И со кој аргумент тоа би го поткрепил?

Редно е да се каже дека, всушност, станува збор за впрегнување на сите овие медиуми во политичката борба против Владата. Во ред, нека биде и тоа. Ама користењето на смртта на петтемина за таква цел веќе ги надминува сите граници на разумно човечко однесување.

http://dnevnik.mk/?ItemID=27777BDFCC8D894DB73FC6429CED024E

Еј те молам немој само да спомнуваш Тоше. Сите овдека знаат што скандирате за Тоше на тие ваши фудбалски натпревари. Ако се правиш наудрен јас ке ти најдам линк да слушнеш само. Еве ти уште еден доказ дека сте ѓубре.

ви реков погоре никој не може да контролира кој како вика
а и вие не сте подобри во тој аспект на секоја игра Албанците ги пцуете и сега ?
а не реков ништо за тоше само кажувам колку со правда и колку селектирано се собират докази па после мислете му ја зошто протестират албанциве и сошто излегуват на улица да ја барат правдата
ЗОШТО СУДСКИ НЕ БИЛО КАКО ШТО ТРЕБА ! тоа се причините погоре тоа е[DOUBLEPOST=1404906384][/DOUBLEPOST]
Да, ги броеше ти.

и кога ке излезат со вас пак се буните еве ви колку сте праведно да излегуват да бранат некој македонц не чинете да не излегуват ете не доагате .
За вас сите се виновни освен самите вие !

Трет ден по ред на фејсбук ми се појавуваат вести од алмакос,и ми ја покажува нивната страна како "допаднато",иако никогаш не сум ги допаднал.
Трет ден по ред ги "оддопаднувам",и пак ми се наметнуваат.Дали има некој сличен проблем?

А пак као демек ако ви се изнесеа сите факти и докази вие ќе седневте, ќе прочувте и ќе поверувавте и ќе цветаа ружи!!!! Вие и се да ви се презентира пак ќе идете со ваква реторика: "Ние не го признаваме славо-мачедонскиот суд кои само осудува невини Аљбанци, Аљбанците се жртви на каурите, не се спроведува правдата како што треба, не го признаваме овој држава, Србите со нивните служби се криви итн.итн".

Па како да се спроведува кога вие почнавте од секој девијантен случај базиран на различни националности од двете страни да му дадете политички предзнак? Вие бевте зачетокот во тоа. Завршете го тоа сеа. Убиецот нема религија и нација. Каде ви се сега медиумите со тие надписи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom