1: Јас не мислам (Дали Се писмени или не) Секако дека се неписмени,деца 8 годишни до 17 години се...Велат умрете каури..Носат арапски знамиња со букви кои и самите незнаат што значат,може плејбој пишува...Нема везе од блиски исток е ајде да им сееме страв на македонциве!!
2: Тоа се како стаео овци водени од овчар..НЕМАЛО ДОКАЗИ..ајде бе..Така од ќеф се зад решетки!! И самите кажувате дека не се виновни а послем кажувате има виновни меѓу нив ама не се сите.. Па дааа некој од нив не пукал ами тепал или чувал стража за време на настанот!! Се вреѓате што убијците ги нарекуваат терористи! Ами што се? Плејбој зајачици? Знаеш ли ти што е тероризам? Да ти шлакнам шамар автоматски те тероризирам..што ме прави терорист,секако не од оној степен на такви што убиваат дечиња туку како помал степен на терорист кој убаво си пишува за тоа во судските членови...убаво си е напишано...
И МЕ ТРОГНА!!!!
Ти такво мирно учено дете....влечкано,тепано,клеветено...ти некој кој живееш мирно,си седиш онака дома...упад на џандари (терористи) и онака од претпоставка ти прават лом?? Што би рекол Кили НЕМОЈ НЕ МЕ ЈЕБИ!!
Работам во мвр,Кажи ми ги тие колеги кој се има јас да пишам пријава за нив!! Како прво...Како може некој да те намлати онака од претоставка..прво тој луд џандар ќе ја изгуби работата....Второ може дебело да го папа на суд заради злоупотреба на службена дејност...Сега полицијата е поограничена и од обичниот граѓанин...Значи никој не те тепа..никој не те малтертира за џабе...сега нема подруми па тепање до какање како што некогаш тоа било...Остај ги зад себе муабетите од тоа каква била МИЛИЦИЈАТА некогаш...Зборувај го реалното...И ако ти си тепан за џабе...па ти протестираш за убијци..а камоли ако те тепат на чиста мира...И вие протестирате против судот,полицијата така?? Па кој ѓавол велите УМРЕТЕ КАУРИ...ГОЛЕМА АЛБАНИЈА...или тоа онака узречица...еххх бе лепотане,нема више тепање по станици за џабе..сега не маваат по нос ами по џеп!!
И кажими имам преку 15 тина албански пријатели како бре никој од нив не е туку така претепан и малтертиран...а ете голем дел он нив се исто така учени и дипломирани како тебе..како?? Него речи,кажи нешто да не биде без ништо...Епа мајкаа!! Крши ти прозори у петок а јас ќе те гледам и ќе грицкам сончоглед...Па јас за тоа зимам плата...да не дозволам некој да живее како да е во дивљи запад...Ма албанец бил,македонец...и јапанац нека е!! Се додека штрајкуваш по мирен пат никој нема да те пипне...крши прозори,однесувај се недисциплинирано како разлигавено детиште,тогаш ќе добиеш една воспитна...И тоа нема да биде "Полициско малтертирање за џабе" туку вршење на должноста,онаква каква треба да биде!