Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
Лошо е што сите се ставате во категоријата "заслужуваме", заради еден грост алчни политички гнаси.
Они заслужуваат, не ние.
За да не не снајде заслуженото, мора, АПСОЛУТНО МОРА ВМРО и СДСМ да се вплотат во некоја партија за Македонија. Секое ѓубре да се исчисти и со млади и непоткупливи политичари да се оди напред, за убава Македонија.
Се шо е против македонското да се исчисти, исфрли од државава.
Али џабе си праам фантазии...

Лошо е што сите се ставате во категоријата "заслужуваме", заради еден грост алчни политички гнаси.
Они заслужуваат, не ние.
За да не не снајде заслуженото, мора, АПСОЛУТНО МОРА ВМРО и СДСМ да се вплотат во некоја партија за Македонија. Секое ѓубре да се исчисти и со млади и непоткупливи политичари да се оди напред, за убава Македонија.
Се шо е против македонското да се исчисти, исфрли од државава.
Али џабе си праам фантазии...

Рамковен договор не дозволува чистење, исфрлање и слично. Нашите политичари и потпишаа капитулација на оваа држава, групно, заедно на 13ти Август 2001. Нема штокојкур сега да се обединуват.

Рамковен договор не дозволува чистење, исфрлање и слично. Нашите политичари и потпишаа капитулација на оваа држава, групно, заедно на 13ти Август 2001. Нема штокојкур сега да се обединуват.
Види, како што може да не се почитува Варшавскиот договор, така и ова. ;)
Само треба воља и финансии кај тие шо треба, ништо повеќе.
Башка јас алудирам на чистење на сите што го мразат македонското, не само на албанци.

Како бе да се обединат?
После парите ќе треба да ги делат а тоа на никого не му одговара :)

Не се будалете со вакви нереални работи.

Како бе да се обединат?
После парите ќе треба да ги делат а тоа на никого не му одговара :)

Не се будалете со вакви нереални работи.
Точно, нереални работи, но доста логични и можни за да се исполнат.

За мала илустрација на шпоноваќиве, колку само повеќе права имаат денес.
Како бе, како им се дозволи волку?
  • На 1 февруари 1990 година, околу 2.000 Албанци протестирале во Тетово барајќи независност на регионот во Западна Македонија, каде етничките Албанци го сочинувале мнозинството;
  • На 20 ноември, по усвојувањето на Уставот, Република Македонија станала независна држава. На специјалната седница на парламентот за усвојување наУставот на Република Македонија, таа била бојкотирана од страна на ПДП-НДП;
  • На 11 јануари 1992 година бил одржан референдум за автономија на Албанците во западниот дел од Мaкедонија - вклучувајќи ја и Илирида. Референдумот и резултатите од референдумот биле прогласени за нелегални од страна на македонските власти.
  • На 31 март 1992 година, поголем број етнички Албанци демонстрирале во Скопје, барајќи од меѓународната заедница да не ја признае македонската држава сè додека не добијат автономија во деловите на државата каде го опфаќаат мнозинството.

Точно, нереални работи, но доста логични и можни за да се исполнат.
Нереални се,не се логични ако ги земеш сите фактори во предвид и нема да се исполнат.
Добро е да се фантазира но знаеш какви се политичарите кај нас.

еве ти еден пример,ја и ти сме крадци,у центарот на Скопје има банка преполна со пари,случајно доаѓаме ја и ти до шемата како да се ограби таа банка и си се спремаме за тоа.
Е сеа дали ти алчен по пари би склучил договор со мене другиот крадец заедно да ја ограбиме и да делиме 50-50 ?
Секако дека не,ќе гледаш да ме елиминираш,така?

Политиката е курва братче,обединување кај неа нема да си знаеш :)

Нереални се,не се логични ако ги земеш сите фактори во предвид и нема да се исполнат.
Добро е да се фантазира но знаеш какви се политичарите кај нас.

еве ти еден пример,ја и ти сме крадци,у центарот на Скопје има банка преполна со пари,случајно доаѓаме ја и ти до шемата како да се ограби таа банка и си се спремаме за тоа.
Е сеа дали ти алчен по пари би склучил договор со мене другиот крадец заедно да ја ограбиме и да делиме 50-50 ?
Секако дека не,ќе гледаш да ме елиминираш,така?

Политиката е курва братче,обединување кај неа нема да си знаеш :)
Бидејќи мене ме прашуваш, значи треба да одговорам за мене, а веќе ти си одговорил.
И те како би поделил 50-50, бидејќи е ЛОГИЧНО. Поарно нешто отколку ништо, нели?

Види, како што може да не се почитува Варшавскиот договор, така и ова. ;)
Само треба воља и финансии кај тие шо треба, ништо повеќе.
Башка јас алудирам на чистење на сите што го мразат македонското, не само на албанци.

Брат, те молам не ја ставај Македонија во држава која што може да кажува што и како треба и не треба. Нас ни кажуваат. Секогаш во историјата ни кажувале и ќе ни кажуваат. Немој да добијам реплика во стилот „од такви како тебе, трпи државава“ зошто тука спаѓаа сите ваши потомци. Ова не се однесува стрикно на тебе, да не ме сфатиш погрешно. :)

Брат, те молам не ја ставај Македонија во држава која што може да кажува што и како треба и не треба. Нас ни кажуваат. Секогаш во историјата ни кажувале и ќе ни кажуваат. Немој да добијам реплика во стилот „од такви како тебе, трпи државава“ зошто тука спаѓаа сите ваши потомци. Ова не се однесува стрикно на тебе, да не ме сфатиш погрешно. :)
Види нас не ни е проблем тоа што не сме таква држава како што велиш.
Ти не ја гледаш поголемата слика.
Нема слога, нема единство. Ова е најголем проблем за нас. Ако сме обединети и да не срамнат со земја, барем достоинствено како сложни македонци ќе не снема.
Вака не снемува на мошне лош начин, грозен дури, перверзно кукавички начин.

Бидејќи мене ме прашуваш, значи треба да одговорам за мене, а веќе ти си одговорил.
И те како би поделил 50-50, бидејќи е ЛОГИЧНО. Поарно нешто отколку ништо, нели?
Епа баш затоа не си политичар,одговорот го даде како обичен граѓанин кој е задоволен и со мал дел од колачот.
Ме конташ што сакам да ти пренесам така?

Епа баш затоа не си политичар,одговорот го даде како обичен граѓанин кој е задоволен и со мал дел од колачот.
Ме конташ што сакам да ти пренесам така?
Те контам од прееска, но ти не се обидуваш да ме сфатиш.
Ако јас и ти си поделиме 50-50 автоматски и моите и твоите луѓе ќе имаат повеќе отколку во другата ситуација каде што еден табор би немал, а со тоа би имал причина за гнев и омраза спрема тебе (СДСМ).
Политичарите работат од призмата на алчноста, не на логиката. Егото и лечењето комплекси, а не солидарноста и правилниот избор.
Кога повеќе ке те сакаат граѓаните, кога ке се грижиш за нив или обратно?

Те контам од прееска, но ти не се обидуваш да ме сфатиш.
Ако јас и ти си поделиме 50-50 автоматски и моите и твоите луѓе ќе имаат повеќе отколку во другата ситуација каде што еден табор би немал, а со тоа би имал причина за гнев и омраза спрема тебе (СДСМ).
Политичарите работат од призмата на алчноста, не на логиката. Егото и лечењето комплекси, а не солидарноста и правилниот избор.
Кога повеќе ке те сакаат граѓаните, кога ке се грижиш за нив или обратно?
Те контам и јас но пробувам да ти доловам дека ова не функционира така кај политичарите.
Нема да бидеме браќа,нема да го поделиме кешот за народот да не сака. Ова може единствено во некој филм да успее.

Не може да бидат "браќа" лидерите на двете најголеми политички партии во МК ако констатно се плукаат преку тв реклами,интервјуа,протести и слично.
Баш поради тие причини и народот е поделен,сини и црвени,бедни и повеќе бедни(според мене) кои се спремни да се заколат на улица само затоа што од штаб рекле дека така треба.
Треба доста работи да се променат за свеста на народот да проработи како што треба но не гледам тоа да се случи во блиска иднина.

Види нас не ни е проблем тоа што не сме таква држава како што велиш.
Ти не ја гледаш поголемата слика.
Нема слога, нема единство. Ова е најголем проблем за нас. Ако сме обединети и да не срамнат со земја, барем достоинствено како сложни македонци ќе не снема.
Вака не снемува на мошне лош начин, грозен дури, перверзно кукавички начин.

Народ кој е спремен за парче леб да си продаде роднина, да не речам и прва крв (брат, сестра) не е заслужен да биде ставен во исти контекст со достоинство. Ние како народ сме мизерни кога станува збор за слога. Најчесто заеднички „спонтани“ бунтови се во најмала рака ко-организирани од виши сили (читај партии). Со самото тоа треба да се донесе заклучок дека сме само проста маса која се раководи полесно од стадо оФци. Забегавме со муабетот, да не продолжиме, ќе добиеме банови.

Да сумирам, те разбирам што сакаш да кажеш само што ти тоа од овој народ и оваа држава со вакви мизерни политичари а.к.а управувачи на државава не можеш да очекуваш. Кога велам политичари не ја напаѓам само власта зошто мислам дека таа е вака мизерна поради уште помизерната опозиција. Повторно бегање од тема. Молам да не добијам опомена:X3:

Народ кој е спремен за парче леб да си продаде роднина, да не речам и прва крв (брат, сестра) не е заслужен да биде ставен во исти контекст со достоинство. Ние како народ сме мизерни кога станува збор за слога. Најчесто заеднички „спонтани“ бунтови се во најмала рака ко-организирани од виши сили (читај партии). Со самото тоа треба да се донесе заклучок дека сме само проста маса која се раководи полесно од стадо оФци. Забегавме со муабетот, да не продолжиме, ќе добиеме банови.

Да сумирам, те разбирам што сакаш да кажеш само што ти тоа од овој народ и оваа држава со вакви мизерни политичари а.к.а управувачи на државава не можеш да очекуваш. Кога велам политичари не ја напаѓам само власта зошто мислам дека таа е вака мизерна поради уште помизерната опозиција. Повторно бегање од тема. Молам да не добијам опомена:X3:
Но зар треба да ја изгубам надежта? Тогаш сите сме мртви.

Но зар треба да ја изгубам надежта? Тогаш сите сме мртви.

А зарем ти во ваква Македонија се осеќаш жив?

Онака, вистински жив?

Гледаш можност за просперитет и позитивна промена?

Јас искрено, не. Не сум таков тип да бидам пред монитор и да паламудам за тоа како треба да се направи нешто и да плукам дека власта тоа не го прави. Да делам совети. Не знам, не сум човек што главата ја држи спуштена и дозволува мазохизам НО ЗНАМ дека, не сум ни човек што треба да ја направи промента, што знае како да ја направи промената, не сум образуван за такви работи. Можеби и доколку би бил, не би ни добил поддршка, како што верувам дека има такви луѓе во државава ни наша а се гледа на нив со скептицизам и песимизам. Си работам тоа што го работам. Тврдам дека не ми е добро и не сум задоволен ама не гледам излез (во државава).

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom