Масакрот кај Смиљковско езеро | Осудените пуштени да се бранат од слобода

• Креатор на темата Креатор на темата Misirkov
  • Време на започнување Време на започнување
А зарем ти во ваква Македонија се осеќаш жив?

Онака, вистински жив?

Гледаш можност за просперитет и позитивна промена?

Јас искрено, не. Не сум таков тип да бидам пред монитор и да паламудам за тоа како треба да се направи нешто и да плукам дека власта тоа не го прави. Да делам совети. Не знам, не сум човек што главата ја држи спуштена и дозволува мазохизам НО ЗНАМ дека, не сум ни човек што треба да ја направи промента, што знае како да ја направи промената, не сум образуван за такви работи. Можеби и доколку би бил, не би ни добил поддршка, како што верувам дека има такви луѓе во државава ни наша а се гледа на нив со скептицизам и песимизам. Си работам тоа што го работам. Тврдам дека не ми е добро и не сум задоволен ама не гледам излез (во државава).
Решение секако постои. Јас го гледам во насока на тргање од патиштата кон НАТО и ЕУ, изолирање на законодавството од овие асоцијации и донесување и стриктно спроведување на закони кои пред се ќе бидат во улога на заштита на државата, поредокот и народот со исклучително строги санкции и враќање на смртната казна како и воведување казна „строг затвор без право на помилување“. Кон ова би приклучил и забрзување на истражната постапка, скратување на правото на бесконечни жалби до повисоките судови и незасметување на времето минато во истражен затвор во дел од изречена затворска казна.
Колку да плукаме по неко минато време, вистина е дека вакви нешта не се случуваа додека постоеја кај нас закони поинакви од законите кај ЕУ или НАТО државите.

Решение секако постои. Јас го гледам во насока на тргање од патиштата кон НАТО и ЕУ, изолирање на законодавството од овие асоцијации и донесување и стриктно спроведување на закони кои пред се ќе бидат во улога на заштита на државата, поредокот и народот со исклучително строги санкции и враќање на смртната казна како и воведување казна „строг затвор без право на помилување“. Кон ова би приклучил и забрзување на истражната постапка, скратување на правото на бесконечни жалби до повисоките судови и незасметување на времето минато во истражен затвор во дел од изречена затворска казна.
Колку да плукаме по неко минато време, вистина е дека вакви нешта не се случуваа додека постоеја кај нас закони поинакви од законите кај ЕУ или НАТО државите.

Многу се согласувам со тебе, лично. Еве јас се напињам за фрлање ѓубре на улица и за тоа би делел затворска казна но, дали ти мислиш дека некоја политичка партија би применила вакви радикални чекори.

Еве, хипотетички, доколку ги примени, дали ти мислиш дека безкичменачкиот македонски народ би ја поддржал таа партија и би и дал власт? Не би рекол.

Муфте народ сме ние, гурни, бутни се, пројди си, доле главата, имам за леб, малку солце и тоа е тоа.

Ќе повторам, се согласувам, во целост но, невр гона хепн.

П.С. Ова „НЕ у ЕУ“ многу ме подсетува на Еднооки, да не си уредник нешто? :)

Многу се согласувам со тебе, лично. Еве јас се напињам за фрлање ѓубре на улица и за тоа би делел затворска казна но, дали ти мислиш дека некоја политичка партија би применила вакви радикални чекори.

Еве, хипотетички, доколку ги примени, дали ти мислиш дека безкичменачкиот македонски народ би ја поддржал таа партија и би и дал власт? Не би рекол.

Муфте народ сме ние, гурни, бутни се, пројди си, доле главата, имам за леб, малку солце и тоа е тоа.

Ќе повторам, се согласувам, во целост но, невр гона хепн.

П.С. Ова „НЕ у ЕУ“ многу ме подсетува на Еднооки, да не си уредник нешто? :)

Ееее...има тука еден „мал“ проблем.
20 години од осамостојувањето на Македонија од СФРЈ ни ги мијат мозоците дека „придобивките на западните општества како ЕУ и НАТО“ треба да бидат цели кон кои оваа држава ќе се стреми. -И, имаш состојба во која сме со илјадници светлосни години далеку и од едните и од другите, состојба во која народот веќе има инсталиран софтвер во биос-чипот дека НАТО и ЕУ се мед и млеко кое тој мора да го ужива, а од другата страна имаш политичари кои воопшто не се имуни на тоа својата кариера да ја градат токму со божемното приближување кон овие „вредности“. Тоа ја прави мојата и твојата идеја тешко остварлива.

Ееее...има тука еден „мал“ проблем.
20 години од осамостојувањето на Македонија од СФРЈ ни ги мијат мозоците дека „придобивките на западните општества како ЕУ и НАТО“ треба да бидат цели кон кои оваа држава ќе се стреми. -И, имаш состојба во која сме со илјадници светлосни години далеку и од едните и од другите, состојба во која народот веќе има инсталиран софтвер во биос-чипот дека НАТО и ЕУ се мед и млеко кое тој мора да го ужива, а од другата страна имаш политичари кои воопшто не се имуни на тоа својата кариера да ја градат токму со божемното приближување кон овие „вредности“. Тоа ја прави мојата и твојата идеја тешко остварлива.

Брат, продавање муда за ЕУ и НАТО имам начекано во екс ју филмови како Тесна Кожа. Пропагандата за ЕУ и НАТО трае многу повеќе од 20 години. Само што веројатно како гаранција по осамостојувањето се повеќе и повеќе се форсира тоа припојување кон „големите“.

Нашата замислам каква и да е нема никогаш да пројде. Не велам дека ова сега само на нас ни има текнато. Може и политичарите знаат дека така би не довеле во ред само што сега едниве пропалитети кукаат дека моментално живееме во диктатура. Што би било тогаш? :) Додека пак другиве пропалитети не би сакале да си ја изгубат фотељата со таков експеримент :)

Брат, продавање муда за ЕУ и НАТО имам начекано во екс ју филмови како Тесна Кожа. Пропагандата за ЕУ и НАТО трае многу повеќе од 20 години. Само што веројатно како гаранција по осамостојувањето се повеќе и повеќе се форсира тоа припојување кон „големите“.

Нашата замислам каква и да е нема никогаш да пројде. Не велам дека ова сега само на нас ни има текнато. Може и политичарите знаат дека така би не довеле во ред само што сега едниве пропалитети кукаат дека моментално живееме во диктатура. Што би било тогаш? :) Додека пак другиве пропалитети не би сакале да си ја изгубат фотељата со таков експеримент :)
Создавање анти-Нато и анти-ЕУ расположение, максимално ширење на НАТО и ЕУ -скептицизмот како филозофија и платформа за опстанок на нацијата би биле можеби погодни активности во моментов доколку како што и ти а и јас велам дека политичарите не се воопшто имуни на профитирање по прашањето на доближување на земјава до ЕУ и НАТО. За жал, сето тоа следено како активност во еден подолг период без оглед на опцијата која е на власт, на народов му донесе само лоши нешта, а државата ја разниша и ја направи лабилна до даска на Балканскиве ветрометини.

Да не мешаме сега МВР и Срби мислам дека ова е завера од вонземјани кои можеби ете дошле и од север, нема шанси некој механичар и бербер од Арачиново да ги убие децата.
Исто така и во 2001 работниците што ги расцветаа со динамит и изживувањето на тетовските работници беа од вонземјани, она што беше изрезбарено со нож на нивните грбови UCK нема шанси да е направено од нашите соседи Албанци.
Па тоа си ги имаме ние глупите Македонците помешано лончињата и не изманипулирале медиумите, UCK сигурно значи United Coalition of Klingons, не некое здружение на пацифисти од Косово која седи во парламент кај нас.
Сега почнуваат да се разоткриваат некои работи пополека, еве и потврда од највисоките врвови дека тие се меѓу нас.

Да, точно е, и до мене имаат стигнато вакви муабети, наводно масакрот е дело на вонземјани, а во целата далавера е замешан и Зоки Фаци, кој btw и самиот е Клингонец по татко, имено вселенскиот брод слетал на неговото чело, а понатаму што се случувало не сум сигурна, имам некои индициии, но не би сакала да шпекулирам, барем засега, само ќе кажам дека се споменуваат имињата на Дара Бубамара и Јанко Узунов (се претпоставува дека вонземјаните оделе во неговата естрадна школа на чласови по гитара, чисто за да не привлекуваат внимание и да се претопат во околината).

Во секој случај, обвинетите се невини како мајски цвет, тоа е повеќе од сигурно.

Да, точно е, и до мене имаат стигнато вакви муабети, наводно масакрот е дело на вонземјани, а во целата далавера е замешан и Зоки Фаци, кој btw и самиот е Клингонец по татко, имено вселенскиот брод слетал на неговото чело, а понатаму што се случувало не сум сигурна, имам некои индициии, но не би сакала да шпекулирам, барем засега, само ќе кажам дека се споменуваат имињата на Дара Бубамара и Јанко Узунов (се претпоставува дека вонземјаните оделе во неговата естрадна школа на чласови по гитара, чисто за да не привлекуваат внимание и да се претопат во околината).

Во секој случај, обвинетите се невини како мајски цвет, тоа е повеќе од сигурно.

Хммм слушнав и јас нешто дека се спрема химна од север за нападот, но не знаев имиња конкретно како Дара Бубамара и Јанко.
Како што можеш да видиш на линкот дел од материјалот веќе е протечен по нет.

Се надевам ќе имаме можност да слушнеме/видиме некој од доказите,вајда не е сведена цела истрага на изјавата на сведокот?

Монструм: „Бегајте назад, оти ќе ве убијам"

• Четврток, 17 Јануари 2013 13:23​

Сведоци на обвинителството во случајот „Монтрум", кои ловеле риба на Смилковското езеро велат дека на денот на петкратното убиство пред нив излегол човек со пушка и им рекол „Бегајте назад, оти ќе ве убијам".
Според исказот на првиот сведок, Ахмед Бекир, кога отишле на Смилковското езеро околу 16 часот да ловат риба, дошле три-четири момчиња со бел автомобил и им побарале леб за и тие да ловат риба. Сведоците им дале леб, а потоа момчињата заминале во непознат правец. По неколку часа, кога заминувале кон дома, на земјениот пат кај кривината кај Смилковското езеро ги пресретнал човекот со пушка во рацете, кој прво ги прашал како се викаат, а потоа им рекол „Бегајте назад, оти ќе ве убијам".

Кога се вратиле назад, слушнале истрели еден по друг и го виделе белиот автомобил и мртвите момчиња.
Според исказот на вториот сведок, Несим Ќемал, човекот им се преставил како полицаец, а зад него имало уште три-четири лица кои исто како и непознатото лице со пушка биле облечени во темна облека. Човекот со пушка имал панцир на себе, а за останатите сведокот не можеше да потврди дали носеле панцири.
Пред да се појави човекот со пушка, сведокот видел уште едно возило, паркирано кај ткн. Втора плажа кај езерото, кое според него, било сива боја. На местото каде што биле убиени момчињата, сведокот тврди дека имало уште три-четири други рибари, но со нив сведоците немале никаков контакт.
Еден од адвокатите ги повика сведоците да кажат дали меѓу обвинетите го препознаваат човекот со пушка што ги пресретнал, на што сведоците одговорија дека не можат да кажат дека некој од обвинетите бил токму човекот со пушката.
Распитот на сведоците продолжува.

http://mkinfo.mk/makedonija/kriminal/item/2371-monstrum-begajte-nazad-oti-ke-ve-ubijam
Еве уште еден доказ дека цел биле само македонци !
оти шо не е јасно ?! убиството е одмазда за убиените 2 младинци од албанска националност во гостивар(две невини јагниња како што кажуваа албанците излезени на протестот во гостивар потоа).....за одмазда убија 4

оти шо не е јасно ?! убиството е одмазда за убиените 2 младинци од албанска националност во гостивар(две невини јагниња како што кажуваа албанците излезени на протестот во гостивар потоа).....за одмазда убија 4
Не знам дали ја паметите акцијата на МВР во Гази Баба или Јаја Паша,не сум сигурен,за време на конфликтот во 2001 година,кога беа ликвидирани неколкумина албански терористи.Е тоа лето,јас сеуште средношколец,моите ме пратија до менувачница да им заменам девизи,се мислам дека сеуште тогаш се тргуваше со марки,но не сум сигурен а не е ни важно.Бев до Скопска Чаршија,ги сменив парите и си тргнав накај дома од страна на главната улица каде што работат цигарџиите.Поминав покрај тројца Албанци,не знам од која причина говореа на македонски јазик и едниот убаво паметам кажа-За нашите што ги убија(мислам дека беа 4) ние ќе им убиеме 10 нивни-баш со овие зборови,не мора да ми верувате крајно.Знам дека занемев од овие зборови како што проаѓав покрајнив,ги погледнав убаво дури и ја свртев главата,и откако ги одминав едно можеби 10 метри забележаа дека ги слушнав и дека зјапам во нив,едниот ми викна на македонски-Еј стој да ти кажам нешто,а јас со сета сила што ја имав во мене и петиците во задникот,трчав до дома,дури нозете ми се тресеа.Не ни погледнав дали тргнаа по мене или не.
True story,колку да се надополнам на твојот муабет,иако нема врска со темава.
П.С.Најважното го изумив,наредниот ден загинаа 10 или 12 припадници на безбедносните сили(не сум сигурен),во инцидентот во Љуботен.

Има теорија да е така !
Меѓу осомничените има и босанец ,како ке го коментираш ти тоа ?
Јас повеке мислам дека е вреска пресметка ,животните се вахабисти кој прават масакри пред голем христијански празник(примерот со Египет )
Тоа што членот над мене го кажа има логика бидејки тогаш беше војна и околноста е друга .
Имаше двојно убиство во Гостивар роднините на полицаецот избегаабидејки кај Албанците постое еден збор БЕСА тоа значи крвна одмазда на член од фамилијата а не на нацијата .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom