Маратонски vs. континуиран начин на гледање серии

• Креатор на темата Креатор на темата џимеј
  • Време на започнување Време на започнување
Јас немам некој посебен начин кој го фаворизирам или преферирам, најчесто гледам маратонски, не затоа што ми е подобро, туку затоа што едноставно јас сум тип кој брзо се приврзува (дури и за серии и ликови за серии :icon_mrgr:) и кога ќе се приврзам за серија, сакам одма што побрзо да ја изгледам затоа што немам трпение да чекам да видам што ќе случи следно. И кога ќе завршам со маратонското гледање, па треба да чекам епизода за епизода, онака ко зависник сум не можам да дочекам.:icon_mrgr: Како и да, и гледањето епизода за епизода си има некој чар, онака одвај чекаш да видиш што е следно, неизвесноста, а-у. Највише се нервирам кога ќе завршат сезоните, па треба да чекам до есен.:icon_mrgr:
Значи немам некој цврст став. И така и така ги гледам. Немам фаворит во однос на ова прашање.

Јас гледам континуирано, маратонски. :D

Маратонски е must кога гледам комедии, било да се класични ситкоми, mockumentaries, или пак мешавини comedy-dramas (Entourage, Californication) за кои кликаш плеј и си уживаш и го пушташ мозокот на пасење.
Маратонски исто гледам и „озбилни“ серии само затоа што сум пренавлечен и знам дека на крај ептен ќе жалам. Рекорд ми е Prison Break, сезона во еден ден, а за некои серии сум успеал да се воздржам да ги гледам на 2 дена или слично, повеќе не. А кога е тековна серија, нема шанси да ја издржам цела сезона па да и се удрам на гледање, бидејќи прво, можи ќе ме спољни некој идиот (Game of Thrones spoiler за 1 сезона:
GoT ќе ја гледав 1 сезона цела, и си седам во автобус и слушам идиот како објаснува дека Нед ќе го обезглавеле
Не знам како издржав да не го извршам моето прво убиство), а второ, чекањето ме убива и whatever, i want my drugs Locke.

Преферирам континуирано, иаку недела дена чекање е некогаш премногу за мојата трпеливост и љубопитност, можеби ако би излегувале серииве барем 2 пати неделно за мене би било совршена комбинација.

Секогаш започнувам маратонски со оглед на тоа што голем дел од сериите и кога сум започнала да ги гледам веќе биле почнати,а голем дел и веќе се завршени.
Исцрпувачки е да гледаш деноноќно посебно кога не можеш да престанеш а те интересира, и некогаш не се доловува правиот филинг на серијата така, барем мене лично не ми се доловува.
И проблемот со љубопитноста мене ме убива, отварам спојлери и кога не треба и си го уништивам задоволството да бидам изненадена подоцна( Менталист ме уби вака зашто уште од почетокот знааев некои работи што ќе се десат на крај:mad:)
Затоа вака кога ги фаќам епизода по епизода не постои шанса да прочитам што се десило.

Ситкомс и мокјументарис можат и така и така да се гледаат, но најубаво ми е кога ќе им го фатам редот и си ги гледам како си излегуваат.

Вчера за 1 ден цела сезона од 11 епизоди сум изгледал од covert affairs абе кога се гледа се гледа .

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom