Манчестер Јунајтед - Челзи | 26.08.2013; 21:00h | Олд Трафорд

• Креатор на темата Креатор на темата ManUtdChampions
  • Време на започнување Време на започнување

Со каков исход ќе заврши натпреварот?

• Вкупно гласачи
    137
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се океј, ама ако денес Руни беше играчиште што да кажеме кога е at his best. Се бореше и трчаше ептен, се виде дека сака да се докаже и да се избори за место во првиот тим, ама направи најмалце 5 грешки. :)

Две од нив беа шутевите од 5435350904-59 метри кога Ван Перси во едната ситуација беше во трк кон голот, а другата пак беше Ван Перси во многу поповолна ситуација и недржен од никого.

Ова што требаше да има пенал за нас мање битно, поентата е дека им се докажа на фановиве на Челзи и на ПЛ обожавателите дека судиски грешки увек има и не е поентата до тоа дека Фергусон ги контролирал масонските судии поставени од ФА. Некад добиваш, некад си оштетен, еве воведоа гол технологија, може ќе воведат и челинџ како во тенисот.

Второ, не знам кој му е проблемот на Мурињо што Мата не го стави, Мата е играч кој со еден потег решава утакмица и да ми дадат 100 милиона за да купам играч во Јунајтед, нема ни Бејл ни Мејл да купам, одма Мата доаѓа. Од овие другиве Шурле се истури од трчање иако малце изгубен ама прва сезона му е на дечкото во ПЛ, ќе видиме што ќе биде од него. Хазард не пројде откај Џонс иако Џонс потфрли во офанзивниот дел но десен бек е негова најнеомилена позиција, многу е подобар како стопер и дм. Кај нас Велбек потфрли во реализацијата ама и не е тој лево крило ни малце, Керик владееше како и секојпат и време е веќе да престане да се лупета како бил просек.

Трето, убаво пиша некој погоре како да не им се победуваше на двете екипи.

Четврто, ваков менаџерски блам од двајцава (Мурињо и Мојс) немам видено, едниот го уфрла Торес, другиот го уфрла Ешли Јанг :sneaky: кој кого заеба само не знам :pos: Јанг и Торес не знам зашто уште се во овие две екипи, јас би ги продала веднаш додека држат цена.

Петто, заебете Сити, Манчестер и Челзи ќе се борат за титулата. Сити од догодина.

Maта ако играше, ке играше на крило место Де брујн најверојтано, но финтата е што Мата е многу послаб во дефанзивни задачи од Де Брујн, кој што цело време го удвојуваше РВП со некој од одбраната, дали Бане, Тери или Кејхил, додека иста работа беше и со Хазард кој што цело време беше удвојуван од Џонс и уште еден, на крај на утакмицата му дадоа малку простор веднаш почна да прави проблеми по левата страна, мислам дека и тој феноменално навлече дваица на него и му ја даде во полн трк на Кол кој што се посрами падна кога го пројде Џонс, муабетот ми беше за Мата дека кога ке реши Мурињо да игра офанзивно најверојатно тој ке е прв избор, додека со дефанзивна тактика тешко би се снашол...
За Торес и Јанг нејќам ни муабет да правам, па уште кога ке прочитам во мојот фан клуб како Торес се трудел и со тоа заслужувал да игра и ке распуцал оваа сезона ми насолзуваат очите!

На крај толку си заслужија двата тима по бод и готово.

И пак не тепаа Манчестер. Не отварам веќе јас теми!

Кфатро формаџи пица ке се деси вечер(4+)
Ракиица е спремна, хатеце се кува, патлиџани се ладиф
помфрит сс сирење, празник за очи(Саша Матиќ донт лајк дис) Куде другара ке глеамо на плазму толику : )))
Сс среќу острофско дерби еј, сфи да уживамо тунајт
поздраф нездраф

Џабе ти отиде хатецето. :/

Сеа сфатив шо му е финтата на Мурињо со Мата.
Сака играчи шо ќе трчаат 90 минути и во одбрана и во напад. Арно ама за да се победи утакмица, треба и да се постигне гол, нелииии...
Изоставување на Мата 90мин на клупа, па и внесување на Торес пред Лукаку, да се бори со далеку посилните Рио и Видич, и да скока на нафрлени топки, мили мој Мурињо, за овие 2 работи слободно да се ебеш во газ. Во кладилничка дискусија реков дека ќе се оди на нерешено, 2 коло е и натпревар со директен конкурент за титула, така да овој пат ќе му прогледам низ прсти.

Доколку има фудбалерчиња на форумов, пуштете си ја утакмицата, и гледајте ги Тери/Кејхил и Видич/Рио (особено Тери и Видич) и учете како треба да игра еден модерен стопер, лидер на терен, или како сакате. Секоја чест. ИСкрено повеќе внимание обрнав на нашите, ама пофалби и за противниците.

Е сеа едно нешто ќе кажам: според она што го видов денеска од Руни, доколку вашата управа го пушти за 40м фунти, Челзи ќе добие лото.

Нема да навлегувам во негативни коментари за пенали и такви работи.

Поздрав

Кој го здипли моето сирење - Спенсер Џонсон 1998

Koј го здипли моето пенкало - Жозе Мурињо 2013

Кои гласасфа за нерешено
нек се јавиф јутре у редакцију ке ги даемо дрес од судију : )
техаце не ми отиде џабе, напраисмо се германци и шфабе

Мурињо не е сфесан дека Мата и Хазард су му блага варијанта од Риберита и Робена, а тој е добро
шах играсфа прееска, нервира ме кд изиграмо за нијансу боље а изедемо икс
Кагава друже жалу те, врати се у Дортмунд ако ти продужиф овакој, Велбек кобасицо глупа

Нема да навлегувам во негативни коментари за пенали и такви работи.

Поздрав

Ама да не навлагате и нареден пат кога нема да ви свирнат вас. Океј? :icon_lol:

Тоа е тоа да беше обратна ситуацијата,му*ава цитрони ќе ми ги напреаа,а сега све е супер,све е розево.а инаку тоа и можеше да се свирене и не мораше,сеа нормално мистер Еткинсон си стави наочари за сонце и не виде ништо.Вика нешто бојата на дресот не му била погодена.

Ама да не навлагате и нареден пат кога нема да ви свирнат вас. Океј? :icon_lol:

Не туку на форумов неможе да се развие квалитетна дискусија. Лампард скокна и раката му беше со тело, но од ударот на топката му се рашири раката, и фотографијата е направена од таков агол да изгледа ко да му е испружена цела рака, а усвари тоа е така од инерцијата/силата на топката.

Ко сме кај пеналите, имаше удар од Џонс врз Кол во пределот на абдоменот (ако се сеќавам добро) доволно за да му го наруши балансот.

Доколку некогаш во животот си се занимавал со спорт ќе ми ја сфатиш поентата. Повеќе елементи имаше кај Лампард, ама факт е дека несакаше Еткинсон да си прави проблеми. Се на се коректен меч, без тензија, иако доста досаден. Најмногу се очекуваше од Азар и РвП, а и 2цата покажаа многу малку.

John Galt цело време беа удвојувани, у прв палн им беше одбраната на двата тима

John Galt цело време беа удвојувани, у прв палн им беше одбраната на двата тима

Не негирам. Токму 2та стоперски тандеми ги посочив во претходниот пост како најистакнати поединци на теренот, заедно со Руни (и донекаде Шурле, ова можеби повеќе заради медиумската експонираност)

Не туку на форумов неможе да се развие квалитетна дискусија. Лампард скокна и раката му беше со тело, но од ударот на топката му се рашири раката, и фотографијата е направена од таков агол да изгледа ко да му е испружена цела рака, а усвари тоа е така од инерцијата/силата на топката.

Ко сме кај пеналите, имаше удар од Џонс врз Кол во пределот на абдоменот (ако се сеќавам добро) доволно за да му го наруши балансот.

Доколку некогаш во животот си се занимавал со спорт ќе ми ја сфатиш поентата. Повеќе елементи имаше кај Лампард, ама факт е дека несакаше Еткинсон да си прави проблеми. Се на се коректен меч, без тензија, иако доста досаден. Најмногу се очекуваше од Азар и РвП, а и 2цата покажаа многу малку.

Џабе сега ми објаснуваш нуклеарна физика овде кога сите што ќе го прочитаат твојов пост знаат што видоа и во двете ситуации. Поентата ми е дека се случуваат грешки секогаш, и дека постои судиско убедување. Некогаш ти оди во прилог сето тоа, некогаш не. Ама така треба да се свати секогаш, безразлика дали си задоволен со одлуката или не. Да те потсетам лани какви беа реакциите после победата на Јунајтед на СБ, а какви се денеска.Тоа е тоа за што зборувам. Инаку честито реми и со здравје да си го служите бодот.:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom