Манастир

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
Очигледно, бил фудбалски талент пред да биде запопен...слично со владиката Наум. кој бил манијак за мотоциклизам, пред да биде замонашен.

Да и фаќа многу пари на спортска. Дошол кај еден мој другар за слава нешто и му рекол: Ајде за многу години да е, многу здравје и појќе спортска да фаќамо. :pos:

Арно, да му се множат...

е добро де аман зарем он не е човек?
ако е поп или монах само у црква да не треба да седи?
фудбалот да не е ѓаволса работа случајно?
јас знам поп што разнесува фризерса опрема...и ајдеее на клада да го стаиме човекота ако не

е добро де аман зарем он не е човек?
ако е поп или монах само у црква да не треба да седи?
фудбалот да не е ѓаволса работа случајно?
јас знам поп што разнесува фризерса опрема...и ајдеее на клада да го стаиме човекота ако не

Не е комарот забранет според библијата?

зборев за клипот кај што попот игра фудбал
а за коцкањето,да забрането е

Да ама ти го намерно го занемаруваш коцкањето и го коментираш само фудбалот. :smir:

Што убаво е грешник да доаѓа по слави, да пее на погреби, молитви ова она...

Темава е за манастир а не за попови и има разлика од монах до поп затоа остајте го Предраг на раат, не му е тука место.

Да ама ти го намерно го занемаруваш коцкањето и го коментираш само фудбалот. :smir:

Што убаво е грешник да доаѓа по слави, да пее на погреби, молитви ова она...

Ти дечки ја претеруваш во се .Толку омраза према свештениците не сум видел,а верувам дека не ти згрешиле ништо. Дај приберисе малку,што е премногу,премногу е за се. Ова е форум за религија,и треба да владее барем малку толеранција,а ти не ја поседуваш ни малку. Свештеникот кого си го постирал овде,сакал само да се почувствува во еден миг како човек,како вас, а ти ќе го распнеш за тоа. А тој само посакал да биде како ти би рекол хуманоид,да се почувствува дека треба да покаже дека е нормален човек како тебе.:smir:

Јас само си пишувам тоа што си е точно. Плус ми ги извртувате зборовите. Каде пишав дека лошо е да играат поповите фудбал? Јас дури порано сум пишал дека баш Предраг сум го поштувал само поради тоа што знае да игра фудбал и да фаќа спортска. Но сепак тука се наметнува она „грешник да доаѓа по слави, да пее на погреби, молитви ова она...“

*грешник во поглед на коцкањето

Ти дечки ја претеруваш во се .Толку омраза према свештениците не сум видел,а верувам дека не ти згрешиле ништо. Дај приберисе малку,што е премногу,премногу е за се. Ова е форум за религија,и треба да владее барем малку толеранција,а ти не ја поседуваш ни малку. Свештеникот кого си го постирал овде,сакал само да се почувствува во еден миг како човек,како вас, а ти ќе го распнеш за тоа. А тој само посакал да биде како ти би рекол хуманоид,да се почувствува дека треба да покаже дека е нормален човек како тебе.:smir:

Сакал да се почуствува како човек што збориш бе а ја до сеа мислев дека и поповите се обични луге хех.....
Па дури и да почуствува дека треба да се симне на ниво на нормален човек цццц....
Види вака пријател толеранција владее и ке владее ама што правиме со ваквите постови кои личат на се освен на нешто нормално и паметно.....

1. Ми треба хелп за нешто. Зашто толку се курчам кога ке ми спомнат за идење на манастир, замонашување и такви работи? БЕС се ствара у мене. А незнам ни сама зашто. Сепак мислам дека треба да се бориме до крајот..

2. Најмногу ја отворив темава да се испукам..
Другарка една ќе идела у манастир зашто неможела да најде вистинска љубов. Вау.. Пред 10 дена напуни 18 години и ко животот да прошол. Ко да требаше да ја мажиме.. Животот пред неа она у манастир.. Да оладела малце зашто неможела да најде вистински тип. А сите до сеа ги наога ПРЕКУ МИРЦ :ouch: плаче по цел божји ден дека е заљубена у типци со не ги ни знае. Теории на 3то одделенче во врска со љубовта.. И ВО МАНАСТИР ДА ОДИ?????? Зашто бе волку се курчам? Млади луѓе си ги уништуваат животите.. ц ц ц Е неможам да разберам. Ај да не тупам и ја. Пишете вие што мислите за манастирите и воопшто за замонашувањето(или како и да се вика)?
Vo manastir ne se odi monah ako se razocara covek od ljubovta.Ako od toa odi, veruvaj brzo ke go napusti manastirot.Vo manastie se odi so zelba, so ljubov....Ne moze sekoj da go izdrzi toj tovar, da bede monah.Treba podolgo da se podgotvuva i da bide siguren deka ke izdrzi.Monahot koga se zamonasuva dava tri zaveti: zavet na poslusnost, bezbracnost i siromasnost.Kolku e blazeno, tolku e i tesko.......

Сакал да се почуствува како човек што збориш бе а ја до сеа мислев дека и поповите се обични луге хех.....
Па дури и да почуствува дека треба да се симне на ниво на нормален човек цццц....
Види вака пријател толеранција владее и ке владее ама што правиме со ваквите постови кои личат на се освен на нешто нормално и паметно.....

На кој пост мислиш? Ако е за мојот,јас се сметам и ве сметам за нормални сите. Провери ги сите мои постови и ќе видиш дека никого не сум навредил и не сум омаловажил некого. Ги почитувам и верниците и оние што по некоја причина се откажале од Бога. Редко се зафаќам во дискусии за разубедување и оставам на времето да се консиледираш. Млад си и ќе сватиш ,и верниците и свештениците се само луѓе кои само сакаат да живеат со вас. Тие се чувствуваат дека припаѓаат на тој човечки род и се дел од вас. Не му го скратувај правото да бидат луѓе,ако одлучиле да во нешто веруваат не ги прави тоа помалку човечни. Тие се продуховени луѓе кои сакаат и помислуваат на секому добро. Не ги врти на страната да се однесуваат кон тебе и кон другите како кон некои сенки што не заслужуваат внимание. Тие живеат во свет во кои сите луѓе па и тебе те сметаа за свој брат.

На кој пост мислиш? Ако е за мојот,јас се сметам и ве сметам за нормални сите. Провери ги сите мои постови и ќе видиш дека никого не сум навредил и не сум омаловажил некого. Ги почитувам и верниците и оние што по некоја причина се откажале од Бога. Редко се зафаќам во дискусии за разубедување и оставам на времето да се консиледираш. Млад си и ќе сватиш ,и верниците и свештениците се само луѓе кои само сакаат да живеат со вас. Тие се чувствуваат дека припаѓаат на тој човечки род и се дел од вас. Не му го скратувај правото да бидат луѓе,ако одлучиле да во нешто веруваат не ги прави тоа помалку човечни. Тие се продуховени луѓе кои сакаат и помислуваат на секому добро. Не ги врти на страната да се однесуваат кон тебе и кон другите како кон некои сенки што не заслужуваат внимание. Тие живеат во свет во кои сите луѓе па и тебе те сметаа за свој брат.

Пријател твојот пост е цитиран ,значи да зборам за него....
Јас никаде исто така не реков дека ти си рекол или си навредил некого зборам точно за она што беше болдирано ,а тоа е дека хиреархиски си ги поставил поповите како повисоко суштество од нормалниот човек...прочитај па коментирај...
Може кога ке пораснам ке сватам нели...хех ок
Поздрав...

Очигледно, бил фудбалски талент пред да биде запопен...слично со владиката Наум. кој бил манијак за мотоциклизам, пред да биде замонашен.

mislam deka termninot koj go upotrebuvas ti e totalno promasen:tapp:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom