Манастир

• Креатор на темата Креатор на темата girlll
  • Време на започнување Време на започнување
се изначитав постови и се чудам што има трагично во одење во манастир?
јас лично сакам да отидам на недела дена да ми се прочисти памет,да бидам надвор од цивилизација,да си ги средам мислите,да бидам on my own...во овој хаос што владее тоа не е возможно....
мики1 гледам дека си поупатен кажи ми дали примаат гости во манастирите?
знам дека во рајчица има еден манастир(прадедоми таму се запопил)..сега е женски манастир и мислам дека примаат гости на недела дена или така нешто....не ми текнува како се викаше манастирот.....

anyways...
не ја оправдувам девојкава што има желба да се замонаши....и треба психијатар дефинитивно...дај кажи што се дешава со нејзе зашто глеам темава постара е....

1. Ми треба хелп за нешто. Зашто толку се курчам кога ке ми спомнат за идење на манастир, замонашување и такви работи? БЕС се ствара у мене. А незнам ни сама зашто. Сепак мислам дека треба да се бориме до крајот..

2. Најмногу ја отворив темава да се испукам..
Другарка една ќе идела у манастир зашто неможела да најде вистинска љубов. Вау.. Пред 10 дена напуни 18 години и ко животот да прошол. Ко да требаше да ја мажиме.. Животот пред неа она у манастир.. Да оладела малце зашто неможела да најде вистински тип. А сите до сеа ги наога ПРЕКУ МИРЦ :ouch: плаче по цел божји ден дека е заљубена у типци со не ги ни знае. Теории на 3то одделенче во врска со љубовта.. И ВО МАНАСТИР ДА ОДИ?????? Зашто бе волку се курчам? Млади луѓе си ги уништуваат животите.. ц ц ц Е неможам да разберам. Ај да не тупам и ја. Пишете вие што мислите за манастирите и воопшто за замонашувањето(или како и да се вика)?

Нека оди ке поседи малку и ке се врати зашто од таква причина не се оди у манастир треба да си роден за таму да му се предадеш целиот на бога поради вакви работи во манастирите постојат искушенички периоди значи другаркати ке живее 3или 4 гогини како монах а ма нама да биде па за 4 години игуменот на манастирот и она самата ке увиди дали е за у манастир или не.

Монашкиот призив не е зацрнување на животот напротив е просветлување кога некој човек ке се откаже од се материјално и целиот ке му се предаде на бога тоа што кај нас монаштвото не е објасето у србија и во русија поготово акоп некој каже дека сака да оди во манастир банкет му прават ко боже у војска ке оди

јас лично сакам да отидам на недела дена да ми се прочисти памет,да бидам надвор од цивилизација,да си ги средам мислите,да бидам on my own...во овој хаос што владее тоа не е возможно....
знам дека во рајчица има еден манастир(прадедоми таму се запопил)..сега е женски манастир и мислам дека примаат гости на недела дена или така нешто....не ми текнува како се викаше манастирот.....

anyways...
не ја оправдувам девојкава што има желба да се замонаши....и треба психијатар дефинитивно...дај кажи што се дешава со нејзе зашто глеам темава постара е....

да да серазбира дека примаат гости само треба уредно да се најавиш и да го почитуваш кодексот на облекување и правилата на манастирот ја редовно да речам секој 3 месеци одам по недела дена у Бигорски манастир да си средам мозокот

да да серазбира дека примаат гости само треба уредно да се најавиш и да го почитуваш кодексот на облекување и правилата на манастирот ја редовно да речам секој 3 месеци одам по недела дена у Бигорски манастир да си средам мозокот

Добра работа навистина. Мирно е а и ќе ти даде некое спокојство на душата... Би сакала и јас ама не можам, мене многу ми е страв да преспијам во манастир. Поготово ако треба да одам сама.

Добра работа навистина. Мирно е а и ќе ти даде некое спокојство на душата... Би сакала и јас ама не можам, мене многу ми е страв да преспијам во манастир. Поготово ако треба да одам сама.
мене ми делува малку морничаво ама само навечер...јез да има таму луѓе...сепак треба малку мир и тишина

мене ми делува малку морничаво ама само навечер...јез да има таму луѓе...сепак треба малку мир и тишина

Па да, за навечер мислев т.е. тогаш кога веќе одиш да спиеш. Инаку се супер е. Би сакала и јас некогаш...зашто да не...

Да преспиеш во манастир? Баш релаксирачки и мирно....би сакала....сама.....

anyways...

Ете, Чаир веќе ти одговорил.
А тоа што дотичната особа сака да се замонаши од емотивни причини, тоа нема врска со монашкото живеење. Монасите не се одвојуваат од светот заради нивните проблеми од емотивна природа, туку поради Божјиот призив кон нив, животот да го поминат во подвиг и со тоа нивната слава на Небеста ќе биде повисока отколку кај мирјаните.

Ете, Чаир веќе ти одговорил.
А тоа што дотичната особа сака да се замонаши од емотивни причини, тоа нема врска со монашкото живеење. Монасите не се одвојуваат од светот заради нивните проблеми од емотивна природа, туку поради Божјиот призив кон нив, животот да го поминат во подвиг и со тоа нивната слава на Небеста ќе биде повисока отколку кај мирјаните.

Prvo me nerviraa vakvite izjavi, sega mi se smesni.
:lud:

Ако имаат табла, обруч и терен за кошарка тогаш радо би се замонашил :kesa:

Се сомневам дека би...ама ај...

Не, само во обложувалница...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom