Малолетни пушачи...

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
...Eх, се почна како зае***, сега ми е веќе како еден вид на завист...Не сум горда на тоа...Али не можам да издржам...:kesa:
Се се може ако се сака... немоеш да речеш дека немоеш да се откажеш ако не си пробала, а верувај се може да се откаже исто ко шо и се навикнуваш на нештата.... само е битна воља и цврст карактер!

ни сум пробал ни ќе пробам :nenene:

ја пушим веќе 1 година и еднаш пробав да ги откажам ама не успеав, а планирам во блиска иднина да ги откажам

Се се може ако се сака... немоеш да речеш дека немоеш да се откажеш ако не си пробала, а верувај се може да се откаже исто ко шо и се навикнуваш на нештата.... само е битна воља и цврст карактер!
..Веруј иам пробано...Неколку пати...Најдолго имам издржано една недела...Не може...:(

кога ќе им никне ракче 100 пати ќе саакат да го вратат времето назад....

смрт од рак е најлошото и најболното нешто што воопшто можете да го замислите....

да? само од цигарите се јавува ракот??а тие шо не пушат па шо имале рак шо си велат?да го вратам времето да почнам да пушам а?

да? само од цигарите се јавува ракот??а тие шо не пушат па шо имале рак шо си велат?да го вратам времето да почнам да пушам а?

Работата е во тоа што пушачите и пасивните пушачи заболуваат многу почесто од сите други.
Освен од пушењето ракот на белите дробови се причинува и од автомобилскиот дим, индустрија и загадени и големи градови, како што е Скопје.

Факт е дека кај 90% од болните од рак на белите дробови причината е пушењето.

Барај на интернет ќе најдеш милион податоци, барем за тоа има се.

Ги оправдувам малолетните пушачи затоа што и јас бев дел од тоа и ептен ги разбирам,и зашто да би им се скратило тоа задоволство(на некој начин?)ако го сакаат тоа-сепак треба да се почитува нивната желба...

Oправдуваш?

Па ти како веќе полнолетен пушач треба да укажеш на грешката што си ја направил, на грешката што ја правиме сите...
И јас почнав рано да пушам, ама не го оправдувам пушењето кога би можела би се откажала, тоа е трошење на пари и уништување на здравјето, а пак огромен е процентот на пушачите- посебно во последните неколку години и кај најмладата популација.
Мислам дека би требало да има многу повеќе пропаганди за пушењето за да им се посочат вистинските последици на сите пушачи.
Знам дека и јас грешам и сите кои се пушачи ама јбг.

не рекоф дека цигарите не го предизвикуваат ракот...тие се уште еден фактор за да се појави...а пак на тие шо пушат и шо не им се појавило рак...нив како ке ги наречиме?ЧЕЛИЧНИ?муабетот ми беше дека не се цигарите единствена причина за појавувањето на ракот како шо имаше напишано во првиот пост....:smir:

..Веруј иам пробано...Неколку пати...Најдолго имам издржано една недела...Не може...:(

Тешко е но не и невозможно, ја пушев активно (цигари) едно 3 години и се откажав така што ја најчесто пушев у школо а пак во малоо мн ретко а мојте мааалски другари не пушеја и ја еден распуст ми стана досадно сам да пушим у друштво и ги откажав, а пак кој почна школска година многу ми беше тешко (има и кризи ден денеска у школо да зеем пенкало и да го увлечуем ...:uvo:), моеш да се откажеш со тоа што малце одалечујсе едно време од тоа друштвото што пуши на пример најдобро на распуст иди негде у село енгде подалеку од дома кај што друштвото ректо пуши и можда и ти ќе се откажеш...:pipi:

иначе единствено ми е мака шо ко ке видам некое помало дете кај шо почнува со цигарите и јас му викам да не почнува а тој ми враќа:ти ако беше толку паметен немаше да пушиш....мислам дека џабе му е зборањето ако сами не сватат пред време дека тоа е штетно...без разлика дали оправдуваме или не...

не рекоф дека цигарите не го предизвикуваат ракот...тие се уште еден фактор за да се појави...а пак на тие шо пушат и шо не им се појавило рак...нив како ке ги наречиме?ЧЕЛИЧНИ?муабетот ми беше дека не се цигарите единствена причина за појавувањето на ракот како шо имаше напишано во првиот пост
Јас ти велам многу се малку непушачите со рак на бел дроб, дури премалку. Речиси и нема случајни, или се пушачи или работат во некои ризични тешки индустрии.
И кога нешто може толку успешно да се избегне зошто да се биде во 90%-те проценти?!

Ај не се зафркавајте и не пушете, зато што тоа и не е веке во мода во светот, туку само на Балканот, Турција и третите страни. :tapp:

Cigari. Pa toa ne e vo moda od tisuce devedsto devedeset i druga be.
Тука се гледа и карактерот на човекот ко ќе почнува да пуши. Ти му викаш немој, а он чатал, сите пушеле требало и он. Јас на тие години 15, 16, 90% од друштвото и од школските пушеа ама ко реков не и не бе брат.
Многу глупа и банална работа ти се цигарите, и не можам да го разберам муабетот еј да имаше сега една цигара и кафе.

Пушев пола година, триста проблеми дома си наакав, здравјето си го ебав, и џабе ми беше тоа шо одев теретана. Откажани ми се сеа. Мал сум сеуште... Онаму 18, 19 коче имам, видеќемо. :smir:

Многу глупа и банална работа ти се цигарите, и не можам да го разберам муабетот еј да имаше сега една цигара и кафе.
Или цигара после добро јадење...Чејфоој хехе

Абе сеа глупа и банална работа ти се цигарите ама тоа ти е....Цигариња, тоа ти е едноставно отров у кој уживаш на почетокот.. после тоа све поглупо и поглупо стануа ама тоа е свекако еднаш ќе се умре дали од цигариња или од смрт (хахаха) тоа ти е...

[zEUs];2079427 напиша:
Тешко е но не и невозможно, ја пушев активно (цигари) едно 3 години и се откажав така што ја најчесто пушев у школо а пак во малоо мн ретко а мојте мааалски другари не пушеја и ја еден распуст ми стана досадно сам да пушим у друштво и ги откажав, а пак кој почна школска година многу ми беше тешко (има и кризи ден денеска у школо да зеем пенкало и да го увлечуем ...:uvo:), моеш да се откажеш со тоа што малце одалечујсе едно време од тоа друштвото што пуши на пример најдобро на распуст иди негде у село енгде подалеку од дома кај што друштвото ректо пуши и можда и ти ќе се откажеш...:pipi:
...Од друштвото мое ретко кој пуши...Пак ќе кажам, стално пробувам, али коа ќе осетам нешто што барем приближно мириса на чад, лиги почињаат да ми течат...:(

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom