Мали слатки задоволства

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
:kez:najubavo mi e koga ke ja slusnam ruskata pesna od evrovizija Never let you go:ija:

Коцка чоколадо кога се будам.
Првото кафе на работа.
Првите капки дожд.
Првиот снег ... не е секојдневно, но вреди за цела година.
Кафињата со милите.
Масажата после работа мх, мх, мх!

Zadovolen me pravat razni pozitivni iznenaduvanja,pobeda na tim za koj navivam,slatko cokolado,laden sok vo zesko leto i drugi slicni mali sitnici.

USB stick-от што си го купив вчера за половина цена од пазарната кај нас, Мега чипс и кока-кола за време на добар филм, дружењето со саканите.

....Zadovolstvo mi e da bidam postuvan od kolegite prijatelite i rodninite na nacin kako sto jas niv gi postuvam...postuvam pravda i ramnopravnost, postuvam iskrenost i kulutura, postuvam osobi koi znaat na dobroto da vratat so dobro i na losoto da vratat so loso...osobi koi znaat da prostat i da budat humani..patem obozavam da se rasonuvam so saati..da se teteravam do pladnevnite casovi!!!:)

Кога сум среќна...

Macedalien напиша:
Во животот има мали слатки и големи огромни задоволства. Малите и слатки задоволства се состојат во мали работи коишто ви се случуваат секој ден : едно врапче коешто ќе прелета покрај вашиот прозор и коешто ќе ви приреди огромно задоволство, розата на комшијата којашто расцветала, продавачката во најблискиот супер-маркет којашто ви кажала добарден...

Што ве прави среќни без да добиете на лото? Ај да ве видам.

Лично - авионите што ја прелетуваат куќава и градов во којшто живеам ми се едно од најголемите задоволства.

*Кога зборувам со другарка ми по телефон.
*Кога ќе добијам петка по математика.
*Кога си седам со дечкото и го гледам Велес.
*Кога пишувам на компјутерот некоја добра песна.
*Кога одам на училиште, рано, рано, рано.

The Greatest Pleasure of ALL...ChocolaTeeee:vozbud:*** MMMMmmmmm* ama od 300gr:)*

Мали и слатки, уште коа ќе го кажеш убаво звучи......:icon_bigg

- утринско кафе или чајче на тараса
- зајдисонце
- вечерна прошетка по дождливо време
- чоколатце
- гледање TV у кревет
- кога ќе ме разбуди мама со галење (у пристојно време)
- едно гушкање или "те сакам"
- кога ќе ми речат дека цртежите ми се сТфарно убави
- домашна атмосфера, сама дома со миризливи свеќи и музика по мој вкус
- одмор негде на море
- возење точак......

Mali slatki..
Cuvstvoto koga mi se spie,
Utrinsko kafe so nekoja opustacka muzika i cigara,
Rascvetani cvekinja,
Baknez od brat mi, kompliment od decko mi
Ljubopitnite pogledi na tie sto mi znacat,
Pivo na kej so drugarka mi i strogo samo bosh muabeti se pravat, Zborovite "mi nedostigas", i ima uste mnogu....

Custvoto na zurka koga se kreva adrenalinot i site skokat itnnnnn :toe:

3 ин 1 нес кафе со цигарче
некоја си песна
прегратка-ми требаш и бакнеж-те сакам од единствената личност која моментално не ми гази по нервите:back:

-Da si imam edno majmunce doma
-t.e. sakam ceeeeeeelaa zoloska :)
-Da imam samo cokoladi
-Da slusam muzika po cel den
-Da go setam svetot

Мене најмногу мe прави среќна еден бакнеж и прегратка од мојата љубов,и едно искрено ТЕ САКАМ...

Eh tie vreminja koga pusev cigari... Ama sreka gi otkazav :) Pa sea za sea nja golemo zadovolstov mi e koga ke se natreskam i ke legnam da spijam.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom