Mакфест

• Креатор на темата Креатор на темата bici
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
23 јули 2007
Мислења
115
Поени од реакции
0
еве прашувајте се што ве интересира за макфест(најдобриот фестивал на светот, за мене).а јас ќе ви одговарам.знам дека имаше ваква тема , но заклучена е.

Темава како ваква,без некоја поента не може да остане...ама ај ке ви дадам неколку дена да ја доведете во прав колосек

епа на макфест ќе настапат:адријан гаџа, ламбе алабаковски, тамара тодевска, врчак, јован јованов, елвир меќиќ, ева нединковска, ристо самарџиев, маја саздановска, елена ристеска, наја вуќичевич и мн. друѓи.само овие ми текнуваат во моментов

Најкичестите хитови од македонската естрада изглегуваат од Макфест, за мене фестивалот и чиста глупост ама ај....барем Штип живнува тие 3-4 дена додека трае и потоа пак по исто....

еве прашувајте се што ве интересира за макфест(најдобриот фестивал на светот, за мене).а јас ќе ви одговарам.знам дека имаше ваква тема , но заклучена е.

Ај да те прашаме.
Зш по ѓаволите сеуште постојт???

Најкичестите хитови од македонската естрада изглегуваат од Макфест, за мене фестивалот и чиста глупост ама ај....барем Штип живнува тие 3-4 дена додека трае и потоа пак по исто....

:) a kade izleguvaaa najdobrite hitovi:) kazi kade? da vidime:)

најдобрите песни се излезени од макфест, зборам за хитовите кои вечно ке се паметат

гиш - моја гитара
џафер - сонце за три света
куку леле - ти немаш поима
владо јаневски - чаирска романтика
монтено - кој да ти каже ивана
трајче манев - осамен и на минус 23

....
и онаа штипската пастрамајлија, само не ми текнува како се викаше типот...........закон песна :vozbud:

и уште еден куп

а тоа дека веке не е она што беше, у право сте, пошто веке немаме вистински пејачи на естрадата туку се некој татини мази со пари кои незнаат на што да ти трошат...............

најдобрите песни се излезени од макфест, зборам за хитовите кои вечно ке се паметат

гиш - моја гитара
џафер - сонце за три света
куку леле - ти немаш поима
владо јаневски - чаирска романтика
монтено - кој да ти каже ивана
трајче манев - осамен и на минус 23

....
и онаа штипската пастрамајлија, само не ми текнува како се викаше типот...........закон песна :vozbud:

и уште еден куп

а тоа дека веке не е она што беше, у право сте, пошто веке немаме вистински пејачи на естрадата туку се некој татини мази со пари кои незнаат на што да ти трошат...............
петар џомбосо се викаше типот што ја пее таа песна, за штипската пастрамајлија.а за сите што мислат дека ние немаме естрада слободно нека си ги слушаат тие срања од турбофолк и некои странски глупаци

Од Макфест излегоа многу големи хитови, кои и денес сеуште се слушаат. Тоа се хитови кои останаа огромни хитови иако помина толку многу време. Навистина ми е несфатливо, како успаа еден толку престижен фестивал да го уништат. За успешноста на фестивалот се бројат хитовите, а на Макефст речиси сите песни кои ќе се појавеа беа хитови. Не дека немало други фестивали, не дека тоа биле различни луѓе кои биле вклучени во изборот и во создавањето на песните, туку фестивалот бил толку добро изменаџиран што успехот бил неминовен. Се прашувам зошто Макфест го изгуби сјајот?! Во чива корист е неуспешен Макфест? Мислам дека сите губиме со лошите фестивали.
Еден од многуте хитови на Макфест е и:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom