Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Со отпаѓањето на Силекс, Влазерими си оди во трета лига. Една македонска екипа повеќе во втора лига :D
?
Какви се овие правила бе? :D
Зошто е ова вака?

(јбг, нубски прашања у темава, не ме бркајте, појма немам зошто ова вака функционира :D )

?
Какви се овие правила бе? :D
Зошто е ова вака?

(јбг, нубски прашања у темава, не ме бркајте, појма немам зошто ова вака функционира :D )
ako ispadni i renova nema mesto za vardar vo vtora, ke mora treta liga direk

Него, што се деси со Маџари Солидарност? Уште постои тимов? Они беа последна екипа што отпаднаа и освоија куп? Исто ко Силекс сега што може?

Постои во Трета лига се. Инаку колку што се сеќавам таа сезона загубија во финалето на Купот.

Аман бе Охрид, конечно можеше оваа мртва екипа да ја снема, три пенали промашивте.
Автоматски споено мислење:

ako ispadni i renova nema mesto za vardar vo vtora, ke mora treta liga direk
Гледам Пелистер многу јако ќе влегувал во новата сезона, црнчето ја засакал Битола ама нешто пари немало.

Како можеа да си дозволат дрво ко Велији да им фати три пенали...

@ultras1988 вие сте најголеми победници денес, идна година со шутоци сакато лаганица прво место :D

@ultras1988 вие сте најголеми победници денес, идна година со шутоци сакато лаганица прво место :D
И да не сакаат да влезат пак ќе влезат :icon_mrgr:

Ќе правиме екипа за прва лига и ние, полека малце :D

Оваа година Силекс прв пат изигра како треба, алал да им е, ги тепаа овие у Купот си отпаднаа во ВМФЛ, убавини, сега догодина лесна прошетка и врќање во ПМФЛ.

Оваа година Силекс прв пат изигра како треба, алал да им е, ги тепаа овие у Купот си отпаднаа во ВМФЛ, убавини, сега догодина лесна прошетка и врќање во ПМФЛ.

Мене ми е мерак што испаднаа. Нека се чуваат пак за купот, како што се чуваа на мечот со Струга. За Тиквеш ми е мило, оти после толку години се вратија во ПМФЛ.

Мене ми е мерак што испаднаа. Нека се чуваат пак за купот, како што се чуваа на мечот со Струга. За Тиквеш ми е мило, оти после толку години се вратија во ПМФЛ.
iskreno nemav nisto protiv sileks da ostane prvoligas bidejki sekogas imaat soliden tim, ama da, od koga tolku lagano im ja pustija na struga ne zasluzija uspeh. uste poubavo ke bese da izgubea vo kup finaleto bidejki pred se za toa se stedea (za play offot sekako ke imaa dovolno pauza).

PS
onaka kako klub ubavo ke bese ohrid da stanese prvoligas, ama timot im e totalno amaterski, da ne potpisea 10 novi kvalitetni fudbaleri ke bea topovsko meso vo 1. MFL. protiv renova mislam deka ednas ne im uspea da vrzat povise od 3 pasa po red, belasica za niv e barcelona.

Конечно испаднаа тие шалабајзерите, ептен мерак ми се направи, никогаш да не се вратат !
На прагот беше и Ренова да го јади, штета за Охрид, прокоцкаа се за 5 минути, супер ќе беше прва лига без Силекс и Ренова, ама пак Охрид бе, ептен килав му е тимот, како стигнале до 2 место се чудам, треба 15 играчи да купат за 1 лига, со онаа екипа ќе беа заковани на дното...
Се надевам ќе имаат подобри денови тие и Ренова да си го следи патот на Силекс.
Доста е веќе од вакви шалабајзери...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom