Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Se dodeka postojat takvi sudii i titulata na Shkendija nema da mi e mila kolku sto treba da mi e. Kako ljubitel na mak fudbalot sonuvam za denot koga ke ima pravilno rabotenje vo ffm i denot koga ke ima prenos na tv od site natprevari so poveke kameri za da vlijae i vez odlukite na sudiite koi ke se mislay dva pati pred da se glupiraat

Sent from my iPhone using Tapatalk
Па вие ли имате образ да зборите за судење? Не дека не се судело и против вас но 5 пати повеќе било во ваша корист отколку на штета. А за гостинските екипи во Тетово сите знаеме како е. И кога беше Ѓорче шампион таа сезона ако се сеќаваш знаеш како поминаа нашите фудбалери ама кај вас тоа не е ништо ново секоја сезона си правите по неколку такви испади. За каменковци и напаѓање на судии исто сте познати. Проблемот е што и сте заштитени и поминувате без никакви казни или пак минимална казна колку да се замачкаат очи. :)

А за промени во ФФМ знаеш и ти колку Ѓорче го подржуваат педерот што е на чело на ФФМ и тој ист педер кој не дозакопа и не уназади 10 години да неможеме глава да кренеме. Верувај многу повеќе ги сакаме тие промени за разлика од вас да се случат што поскоро тоа подобро, ако уште има спас нешто да се спаси во оваа банана држава.

najinteresno e sto site tvrdat deka tie se tie na koi im se nanesuva steta... realno nema objektivitet. go pratam nasiot fudbal i toa bi rekol objektivno (nemam omilen klub) i greskite na sudiite se podeleni. poslednite mesec se gleda edino deka pobeda ima podrska od sudiite, a preku celata sezona FK skopje od toa sto go gledav imase najmala podrska od sudiite (ne deka non stop bea krupno osteteni, no sitne odluki pre se protiv niv, mada ne se do tolku osteteni kolku sto tvrdat).

najdobar primer za nedostig na objektivnost e denesniot natprevar na pelister. placese nekoj na forumot deka FFM e protiv pelister na natprevarot kaj vardar, a sudijata im dava penal pri kraj i rezultat od 2:2. ajde bre, demek sudel protiv niv (znaci demek ima naredba od FFM da izgubat), a sudijata im dava moznost da postignat vodstvo od 2:3.

Па Вардар е Дедо Мраз сезонава, на сите му дели бодови, кога му дава бодови на Победа, Скопје, Пандев и останати зошто да не и на Пелистер ?
Реално јас не очекував дека ќе ја пушти Вардар, ама ете му излезе во пресрет на Пелистер и Пелистер кога беше домаќин ако не се лажам на барањето на Вардар да се игра на друг термин Пелистер прифати без проблем и зато сега си доби 3 бода.
За судијата нема збор, софра за Ецкоски даде и гратис пенал ама не се искористи :D

Доколку Шкендија го освои купот 4 тиот од лигата оди во ЛЕ?

А за промени во ФФМ знаеш и ти колку Ѓорче го подржуваат педерот што е на чело на ФФМ и тој ист педер кој не дозакопа и не уназади 10 години да неможеме глава да кренеме. Верувај многу повеќе ги сакаме тие промени за разлика од вас да се случат што поскоро тоа подобро, ако уште има спас нешто да се спаси во оваа банана држава.

и тој ист кој сега ве прати прва лига :pos:

Утре одлучувачко коло е ако тепа Победа, тогаш сигурно е 8ма а ќе има и мали шанси за 7мо ако ја тепаат Ренова во последно коло, а таа изгуби со Шкендија утре.
Весела математика:)

Победа утре нема теорија да тепа во Автокомадна. ако треба тунелот ќе проработи ама Скопје нема да си дозволи да не победи над директер ривал за опстанок. едино судиите ако ја наредат, ама тогаш тие ќе го јадат.

логичка дојава пријателе. само ФФМ може да форсира некој клуб во сопствено натпреварување. ајде ако не е ФФМ кажи тогаш која друга сила ве бутна прва лига?

Копчар, Блашко и до негде општина. Кога не си во тек баш немора зборење само пумпање мислења непотребно. ;)

Ај ти кажи ми еве дека те гледам многу логички гледаш на работите, паметен и упатен во сите клубови во одреден момент кај некој клуб каде ФФМ нема умешано прсти на било каков начин дали тоа е каурски или рамковен. :)

Пеналов за Скопје комедија.. ФФМафија

ПС: Се гледа прво гол разлика или меѓусебен дуел?

Последно уредено:
Осеќам Силекс ептен ќе се избламираат во ЛЕ :D
Постов е пишан на 18ти Април.

Од тогаш:
Една победа. Едно нерешено. Четири порази.

Ако има хејтери на Силекс на темава...you're welcome :D[DOUBLEPOST=1526487649][/DOUBLEPOST]
Пеналов за Скопје комедија.. ФФМафија

ПС: Се гледа прво гол разлика или меѓусебен дуел?
Гол разлика.

Ако е гол разликата иста тогаш се гледа која екипа дала повеќе голови во сезоната.

не е точно, се гледа меѓусебен дуел доколку се работи за места кои водат некаде. Победа е подобра во меѓусебниот ради само еден гол.[DOUBLEPOST=1526491044][/DOUBLEPOST]
Копчар, Блашко и до негде општина. Кога не си во тек баш немора зборење само пумпање мислења непотребно. ;)

Ај ти кажи ми еве дека те гледам многу логички гледаш на работите, паметен и упатен во сите клубови во одреден момент кај некој клуб каде ФФМ нема умешано прсти на било каков начин дали тоа е каурски или рамковен. :)

бајки. значи локален мангуп ги држи судиите на ФФМ па да му судат и на гости кога игра. свашта!

не е точно, се гледа меѓусебен дуел доколку се работи за места кои водат некаде. Победа е подобра во меѓусебниот ради само еден гол.[DOUBLEPOST=1526491044][/DOUBLEPOST]
https://l.facebook.com/l.php?u=http...8gMCYtRQ4jWh40xCqSPjJ5n2MhrS3158x75rZRpWE&s=1
А зошто на резултати Скопје е пред Победа или ова се прави на крајот?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom