Во Македонија уназад 20г е во стагнирање фудбалот во целина од секој аспект,јас лично сум фан на Работнички и сум искрен секогаш без разлика дали на некој тоа го боли или не, реално кога ќе погледнете просечната посетеност на натпреварите од првата лига кога игра Работнички,Вардар,Шкендија,Металург и други е 160 луѓе,а тоа коинцидира со бројот на рооднини на фудбалерите и тоа најблиски исто така и на репрезентативно ниви (и бетер),како дошло до тоа мислам дека не треба да си Дарко Панчев или Шумуликоски Величе за да го видиш,јас не разбирам како можат навијачите поготово да одат да чукаат,а некој да печали без да ги подржи финансиски или на каков и да е друг начин,зошто не каже еве Самсоненко пример дека нели вие сте во срцето нешто тука сте ,па покажува демек кај срцето не даде на секој по 100-200 евра ??
Тоа ти е како нна свадба еден ќе ебе,а сите си се радуваат,тој самиоот кажуваше дека не можеле без Комити они биле као 12тиот играч,а дали знае дека сите други освен 12сетиот зимаат по 5-6 илјади евра,и на тоа се ќути тоа е плус што придонесува за немање фудбал,се е на сила и со маска за жал