Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Treba da se aktivira tetovskiot tunel malku ;) osobeno za mafijasot Popov :toe:

Браво, споредуваш тепачка на играчи на двата клуба, која ја почнаа баш играчите на Ренова, со тепање на играчи и судии од страна на навивачи. И дај ми снимка/слика каде што чисто и јасно се гледа дека голот против Ренова е постигнат од офсајд.

Се буни зошто се степале фудбалери на Ренова со фудбалери на Вардар каде што впрочем играчите на Ренова ја започнаа и никаков контакт немаа со навивачите на Вардар, а во исто време се сили како ,,навивач'' на Шкендија ќе тепа фудбалер на Вардар :facepalm:

Се буни зошто се степале фудбалери на Ренова со фудбалери на Вардар каде што впрочем играчите на Ренова ја започнаа и никаков контакт немаа со навивачите на Вардар, а во исто време се сили како ,,навивач'' на Шкендија ќе тепа фудбалер на Вардар :facepalm:

Nikakov kontakt....da! Od tribini kako i sekogas so anti albanski skandiranja i pesni i toa non stop, aj ve razbiram 5 min i ke navivate posle za vasiot klub no sekogas koga igrate protiv Shkendija, Shkupi, i Renova skandirate celo vreme, znaci povekje skandirate nego navivate za vasiot klub.

Golot na Vardar e od cist ofsajd i pobedivte so pomos na sudii a za divjacite kako Popov mora da proraboti malku tetovskiot tunel u stilot na nashiot ex premier "po nekoj samar" ;)

Nikakov kontakt....da! Od tribini kako i sekogas so anti albanski skandiranja i pesni i toa non stop, aj ve razbiram 5 min i ke navivate posle za vasiot klub no sekogas koga igrate protiv Shkendija, Shkupi, i Renova skandirate celo vreme, znaci povekje skandirate nego navivate za vasiot klub.

Golot na Vardar e od cist ofsajd i pobedivte so pomos na sudii a za divjacite kako Popov mora da proraboti malku tetovskiot tunel u stilot na nashiot ex premier "po nekoj samar" ;)

Pa normalno, sto ocekuvas? Fudbal e ova ne e e teatar. Vie ko da ne skandirate protiv Makedonija? Toa vo nieden slucaj ne e opravduvanje za nekoj da deli pravda na teren, si ima sudija, si ima delegat se toa ke si ide vo zapisnik i klubot ko i sekogas ke bide kaznet. Za tepackata se vide koj ja zapocna, koj gubi ima pravo da se luti i izmisluva ofsajti ama ako proba fizicki da se presmeta togas vo najmala raka igracite imaat pravo da se branat.

A za toa nekoj samar i takvi gluposti imaj na um deka nie 2 pati gostuvame vo Tetovo i ednas na cair a vie ke igrate 7 utakmici vo makedonska sredina. Na kraj krajeva krajno vreme e da pocne FFM so realni sankcii za takvi ispadi veke nekolku sezoni gagate igraci na cair i tetovo, krajno vreme e da pocne FFM da deli adekvatni kazni a ne politicki da ve stitat kako beli mecki. Neznam sto ne ti e jasno ama vo sekoja normalna drzava do sega ke ve izbrkaa od ligata bez oko da im trepne. Vo MKD realno nema incidenti megu navivaci kako na drugi mesta ama zatoa redovno ima napadi na igraci sto na drugi mesta go nema i koga ke se sluci se znae kaznata...

И каква врска имаат скандирањата со тепачката, навивачите ама баш ништо немаа со тепачката, ниту пак нашите фудбалери ќе се степаа први, гостите ја започнаа целата фрка што нормално нашиве сигурно нема да им седат, за мене е срамно да се случуваат вакви работи, ама тоа е кога лигава и со овој број пак има селски екипи и албански и македонски.

За навивањето не знам што си гледал ти, цело прво полувреме се навиваше за Вардар, а и второ полувреме се испеа еден куп стари и нови песни за Вардар, имаше скандирање само при голот и при тепачката, за некоја друга претходна утакмица да збориш ок, али за оваа врска си нема, а и не знам што толку па се палиш, фудбал е и вие скандирате и ние, мене искрено ме боли стап што пеете вие во Тетово...А дали беше офсајд или не, не можам да ти кажам, можеби беше, можеби не, јас од позади гол не можев да видам најубаво, а снимка асална не начекав каде се гледа убаво, ако имаш ти некоја каде што си видел повели стави ја да видиме, сигурно нема да те убедавам дека не е офсајд ако е, или имаш вишок моќи.. :) Еве ти Вардар - Пелистер во Маџари мотај на околу 5-та минута, сите по снимкава мислевме дека битолчани дадоа гол од офсајд за потоа од друга снимка од поубав агол да излезе дека голот е регуларен и нема офсајд. Сите ви се криви а реалноста е дека ве добивме убедливо на два пати сезонава, а впрочем толку е и бодовната разлика во моментов, 6 бода :)

Со индијанец ли ќе дебатирате и ќе се објаснувате стварно ви се чудам. Што разбираат они од аргументи?

Slabo komentari za mecot Vardar - Renova kade so gol od ofsajd pobedivte i na krajot divjacki se odnesuvavte kon fudbalerite i strucniot stab na Renova.

играчите на Ренова почнаа тепачка и мора да бидат казнети за тоа. нормално, и вардарци ќе попијат казна бидејќи ја прифатија тепачка. а од сето ова најголем ќар ќе има ФФМ која ќе си ја надополни и онака полната каса.

Ништо чудно да не остават за финале годинава, генерална проба за супер-купот :D

Финале Вардар - Пелистер ќе ги турни сите рекорди на посетеност на еден натпревар помеѓу 2 македонски екипи.
Ќе има сигурно над 20К публика.:cool:
Ама чист сумљам дека ќе биди така.
Осеќам ние со Шкендија ќе падниме во полуфинале и ќе не испаднат.:icon_mrgr:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom