Македонско фудбалско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион на Македонија во сезоната 2023/24?

• Вкупно гласачи
    80
  • Гласањето е завршено на .
Shkendija pobedi poveke od zasluzheno.

I uste ednash se dokazhaa deka treba Shkendija treba da igra protiv 11 igraci + 3 sudii, i mislam deka vo tek na sezonava ushte poveke ke ne nashtetat sudiive!

Не ја гледав, ама да играш против 3 судии а они ти свирнале пенал, е тоа само Шкендија може. :cuc:

Не ја гледав, ама да играш против 3 судии а они ти свирнале пенал, е тоа само Шкендија може. :cuc:

Tuka go ima penalot. Patem igracot sto go napravi faulot imase veke zolt karton, i ti kazi mi kako ova ne bese vtor zolt.

Tuka go ima penalot. Patem igracot sto go napravi faulot imase veke zolt karton, i ti kazi mi kako ova ne bese vtor zolt.

Озбилен си?
Абе да бил судијата против вас ниту ова нема да го свирел а не па да ве остави 1:2 Да победите.

Glup si, dodeka se lecis ne mora da mi odgovaras odma.

Ako ima lek sekako

Топ одговор.
Што можам па ја да очекувам кога дискутирам со орел.

Не кажав дека не е пенал паметен.
Само дека ако судијата сакал (особено во ПМФЛ) немал да свири пенал.
Втор жолт премногу ќе беше и тогаш пандевци би се жалеле.

Топ одговор.
Што можам па ја да очекувам кога дискутирам со орел.

Не кажав дека не е пенал паметен.
Само дека ако судијата сакал (особено во ПМФЛ) немал да свири пенал.
Втор жолт премногу ќе беше и тогаш пандевци би се жалеле.

Ajde togas obrazlozi zosto vtor zolt ke bil premnogu.

Deka e penal, nema vrska. Bas poradi toa sto bese klasicen penal se dava zolt, kako sto i pravat normalni sudii pri prekrsoci za penal. So crven od 55 min drug tek ke imase natprevarot. Kako i da e ova bese toa sto najmnogu vlijaese, a celokupnoto sudenje deneska mu bese ramno na 0. Zaedno so komentatorot koj svrsuvase na golot na pandevci a placese pri nasite golovi

Работнички ме изненади со победата во Струга, искрено не очекував дека ќе победат. Во врска со судењето сакам да споменам дека Вардар е највеќе оштетен ако веќе зборуваме на оваа тема. Поништен му е еден чист гол кога линискиот судија крена офсајд , а воопшто не беше офсајд и се наоѓаше во чиста позиција. Една ситуација беше многу тешка да се процени дали е офсајд, ама мислам дека беше во линија со одбранбениот играч. За пеналот на Шкендија , некои судии би досудиле некои не. Дали беше пенал или не беше не навлегувам, за жолт картон не беше и е сосема очигледно. Сега ќе објаснам зошто. Димов стартуваше на топката најпрвин, а потоа не можеше да го избегне Ибраими кој беше во полн залет. Поради тоа одлуката за непокажување на жолт картон за Димов е правилна. Додека првиот жолт картон на Димов е сосема заслужен, кога на работ од шеснаесетникот стартуваше и го фаулираше противничкиот играч. Да се вратам на екипата на Вардар. Најголем недостаток ќе биде кратката клупа и тоа што не се знае што ќе се случува во иднина со клубот. Слушнав дека уште играчите не биле исплатени и се доцни веќе многу. Поради тоа Серафимов го раскинал договорот и заминал во Вождовац. Има некој повеќе информации за тоа колку месеци се доцни со регулирање на обврските ?

Работнички ме изненади со победата во Струга, искрено не очекував дека ќе победат. Во врска со судењето сакам да споменам дека Вардар е највеќе оштетен ако веќе зборуваме на оваа тема. Поништен му е еден чист гол кога линискиот судија крена офсајд , а воопшто не беше офсајд и се наоѓаше во чиста позиција. Една ситуација беше многу тешка да се процени дали е офсајд, ама мислам дека беше во линија со одбранбениот играч. За пеналот на Шкендија , некои судии би досудиле некои не. Дали беше пенал или не беше не навлегувам, за жолт картон не беше и е сосема очигледно. Сега ќе објаснам зошто. Димов стартуваше на топката најпрвин, а потоа не можеше да го избегне Ибраими кој беше во полн залет. Поради тоа одлуката за непокажување на жолт картон за Димов е правилна. Додека првиот жолт картон на Димов е сосема заслужен, кога на работ од шеснаесетникот стартуваше и го фаулираше противничкиот играч. Да се вратам на екипата на Вардар. Најголем недостаток ќе биде кратката клупа и тоа што не се знае што ќе се случува во иднина со клубот. Слушнав дека уште играчите не биле исплатени и се доцни веќе многу. Поради тоа Серафимов го раскинал договорот и заминал во Вождовац. Има некој повеќе информации за тоа колку месеци се доцни со регулирање на обврските ?

Ne znam kako mozesh ova da go kazhesh, posle natprevarot Vardar - Shkendija 2-2

Работнички ме изненади со победата во Струга, искрено не очекував дека ќе победат.
definitivno se podobreni, mozda pred se zaradi noviot trener, a i deka nekoi igraci ja popravija formata. minatite meseci na primer petkovski i jevtoski bea skros von forma, popoleka se stabiliziraat. tosevski e golem talent i postojano napreduva, na momenti vo nekoi akcii veke deli nadmoken vo nasata liga iako e tolku mlad (roden 2001). so mario krstovski dobija dobra dodatna opcija vo napadot koja im bese i toa kako potrebna. handicap im e sto zamina ivan markovic i izgleda pak se povredil siljanovki (ne znam kolku tesko) koj veke bese so meseci von forma zaradi prethodno teskata povreda, pa se nadevav deka konecno ke vlezi vo forma. problem imaat i so stoperite, donesoa 2-3 novi ama prasanje e kolku se dobri.

Shkendija pobedi poveke od zasluzheno.

I uste ednash se dokazhaa deka treba Shkendija treba da igra protiv 11 igraci + 3 sudii, i mislam deka vo tek na sezonava ushte poveke ke ne nashtetat sudiive!
А четвртиот судија и делегатот против шкендија играја или повредени беа?

Почист пенал од оној на Шкендија не постои. Не е Ибраими крив што Димов не знае да си ги контролира нозете, и според мене беше старт за втор жолт.

Инаку не знам што се жалите толку за судиите демек сите биле против вас. Брзо го заборавивте натпреварот со Работнички каде што судијата ви поклони пенал, а ист таков не беше досуден за домаќинот. И само ден пред тоа Вардар беше оштетен во Струга, наместо пенал и црвен картон покажаа офсајд.

Бидете малку реални. Ниту Вардар ниту Шкендија не е фаворизирана од страна на судиите. Едноставно толку им е капацитетот. Гледајте какви грешки се прават во најголемите лиги во светот, а не па во нашата.

Почист пенал од оној на Шкендија не постои. Не е Ибраими крив што Димов не знае да си ги контролира нозете, и според мене беше старт за втор жолт.

Инаку не знам што се жалите толку за судиите демек сите биле против вас. Брзо го заборавивте натпреварот со Работнички каде што судијата ви поклони пенал, а ист таков не беше досуден за домаќинот. И само ден пред тоа Вардар беше оштетен во Струга, наместо пенал и црвен картон покажаа офсајд.

Бидете малку реални. Ниту Вардар ниту Шкендија не е фаворизирана од страна на судиите. Едноставно толку им е капацитетот. Гледајте какви грешки се прават во најголемите лиги во светот, а не па во нашата.
Ti si Realen, i stvarno zazluzuvas reallem odgovor. Vistina e toa shto go pisuesh, stvarno Vardar beshe oshteten so Struga. Ama koj na kogo mu pomogna so tendecii se gledashe na direktiot duell. Vcera imashe mnogu duelli i momenti kaj shto beshe favoriziran A.Pandev.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom