Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Kakov penal za Rabotnicki vo 90+ cccc

:pos:

А кај е на клипов моменот кога врз Алтипармаковски беше направен очигледен пенал? Тоа беше некоја минута пред да се свирне пеналот. Е сеа јебига компезација.

Настрана тоа што од самото име Шкендија или било кој друг шконтарски клуб ми се повраќа, објективно гледано поаматерска екипа на терен од Шкендија неам видено.
И Вардар игра за никаде ама лелее колку се катастрофални Шкендија, една ебана топка не можеа у прво да избијат. Три паса не сврзија, не искочија од своја половина. Све сум видел ама таков ужас до сега немав.

:pos:

А кај е на клипов моменот кога врз Алтипармаковски беше направен очигледен пенал? Тоа беше некоја минута пред да се свирне пеналот. Е сеа јебига компезација.

Настрана тоа што од самото име Шкендија или било кој друг шконтарски клуб ми се повраќа, објективно гледано поаматерска екипа на терен од Шкендија неам видено.
И Вардар игра за никаде ама лелее колку се катастрофални Шкендија, една ебана топка не можеа у прво да избијат. Три паса не сврзија, не искочија од своја половина. Све сум видел ама таков ужас до сега немав.
Шо знаеш ти, кучињата си лаат карванот си врви.

банана држава, банана федерација, банана полиција.

Каква глупост човече, немој да ме јебеш бре, па нека ја стават на друго место да се игра и готово. Нека играат во Струга на пример...
На крај краева на нас секако ни е забранет влез на трибина, и во Охрид да се игра пак не би ни било дозволено да присуствуваме...

:bravobe: Единствен успех на спектакуларниот дрим тим ќе им е победата над Вардар

vppp vpppp :icon_mrgr:

23553a7edd2bab6-1024x692.png

Дали некој знае каков ќе биде распоредот за плејоф?

Дали некој знае каков ќе биде распоредот за плејоф?
Исто како за третиот круг, привилегиран Бергеров систем за 6 екипи.
Во првото коло играат 1-6,2-5, 3-4 :D

Работнички - Вардар преместено за од 18 часот. значи вторник од шест како последен натпревар со кој ќе се затвори третриот дел од сезонава.

Во вторник завршува и вториот дел по кој ќе се игра плеј оф и аут каде што првите 6 еднаш ќе се сретнат помеѓу себе додека другите 4 по два пати. По денешните резултати Пелистер со една нога веќе стана второлигаш додека Брегалница и Турново ќе се борат да го избегнат 8 место кое нуди бараж со 3то пласираниот од 2 лига.

Брегалница и Турново ќе се борат да го избегнат 8 место кое нуди бараж со 3то пласираниот од 2 лига.
Мислам дека без оглед на тоа кој од нив ќе игра бараж, на крај не би требало да имаат проблем да го поминат Гостивар или Македонија ЃП...

Во вторник завршува и вториот дел по кој ќе се игра плеј оф и аут каде што првите 6 еднаш ќе се сретнат помеѓу себе додека другите 4 по два пати. По денешните резултати Пелистер со една нога веќе стана второлигаш додека Брегалница и Турново ќе се борат да го избегнат 8 место кое нуди бараж со 3то пласираниот од 2 лига.

Ако Турново ја победи Шкендија 6:0, тогаш ќе игра во плеј оф, а Металург во плеј аут. Малку веројатно, ама се е можно :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom