Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Стојков сите утакмици да ги изиграше за Работнички,во оваа форма овие сите ќе ги тепаа :D

Аууууу Стојков се избудали бе... Во страшна форма е дечкото , браво.(y)

Македонсково Челзи што им направила бе на Вардар...:eek:

Еден мал извештај од Тетово.

За утакмицата што да се каже не знам дали ја даваа на телевизија али беше очобол. Прво полувреме речиси и да немаше никакви шанси или акции. Имаше претходно чист пенал за Ренова кој не беше досуден, за потоа да доуси непостоечки пенал :D Павловиќ ја избоксува топката по што нормално се врати кај играчот на Ренова и гол. Уште една шанса имаа Ренова и Вардар и тоа беше се. Второ полувреме нешто поразлично видовме претежно по крилата напаѓавме али безуспешно. При резултат од 1-0 за Шкендија Кемал го вади Асани за да влезе Бојовиќ, WTF ??

Пројде и тоа дојде и новиот пенал по што павловиќ пак ја фати али му влезе во гол. Третиот гол веќе не го ни видов пошто хаос беше на трибини :D Педерски потег од играчите што не дојдоа да одпоздрават иако бевме присутни !!

Навивачи план, одлично. Повеќе екипи тргнавме со коли уште во 9 сабајле, а некои се приклучија подоцна. Буквално во центарот на Тетово пиевме пиво и се групиравме за да тргнеме кон стадион. Тргнавме во помали групи, си купивме карти и влеговме на ГЛАВНАТА трибина заедно со публиката на Ренова. На стадионот немаше повеќе од 100 гледачи. Негде во 10та минута почна комитска песна и стадионот ечеше од УААА УААА пуши Вардар и слично, али неможе да се носат со 22ца ватрени навивачи :cool: Постојано имаше провокации иако бевме на 10 метри од нив немаше ништо. Како се ближеше крајот стадионот имаше се повеќе и повеќе публика. Гарантирам дека пред крај имаше 300+ од кој повеќето се сместуваа до нас и провоцираа. Мислевме дека ќе има нешто надвор но ништо и од тоа. На крај на утакмицата 3ца браќа дојдоа на 5 метри и се издраа ќе дојдите со шкендија ќе ве чекаме балисти кошмар и ги снема низ влезот :D Од стадион пешки до центар кај што беа колите и никаква акција иако само 22 бевме. Голем поздрав до хулиганите Балисти, се гледаме во наредна прилика. :D Чисто за информација која е разликата за гостување со Ренова и Шкендија. Буквално на цел стадион имаше 10 џандари, а на врата никаков претрес. На билетара му викам колку е карта и ми вика не знам тука и ми покажува со прст на цената на билетот :facepalm:

НАПРЕД ВАРДАР !!

Bile vo centarot na Tetovo be. Ete go dostignuvanjeto na zivotot, mora da vi se simne kapa za ova. Sto ne mi pisa poraka na mene ili Toni od pooadmna ke te setavme niz centar

Бев денес на утакмицџата Работнички-Брегалница и толку моќен Работнички не сум го гледал од времето на Трифуб.
Стојков играчиште во секој смисол.
Обично ѕвездите во екипите стојат и не се толку борбени,но Стојков денес буквално трчаше насекаде зимаше топки од средина на терен дриблаше додаваше брилираше.
Ваков играч во наше првенство не сум видел и ако не си оди зимово,може некој ке се смејат за ова што ке го кажам,но мислам дека можеме да ја освоиме титулата.
Сепак не е само Стојков како што мислат некои,тука се и Вујчиќ кој игра во фантастична форма и Тодоровски и Силјановски кој играат во животна форма.
Следниот викенд се игра дербито со Вардар и ги повикувам сите љубители на фудбалот да дојдат и се надевам ке има добар фудбал и ке победи подобриот.

Ваков играч во наше првенство не сум видел и ако не си оди зимово,може некој ке се смејат за ова што ке го кажам,но мислам дека можеме да ја освоиме титулата.
Па доколку Работнички не ги испушти своите клучни играчи, и донесе нови засилувања тогаш во секој случај многу посериозно ќе конкурираат за титулата. Но конкретно за Стојков имаш информација како стојат работите и дали се во преговори за продолжување на договорот?

Па доколку Работнички не ги испушти своите клучни играчи, и донесе нови засилувања тогаш во секој случај многу посериозно ќе конкурираат за титулата. Но конкретно за Стојков имаш информација како стојат работите и дали се во преговори за продолжување на договорот?
Баш вчера на стадион разговаравме на оваа тема и засега нема ништо конкретно.
Поточно има интерес од Тајланд и можно е да оди зимово таму,но има шанси само една полусезона да биде во Тајланд и да се врати во Работнички за евро настапите.
Исто така и Шкендија е заинтересина,но засега нема сеуште испратено официјална понуда. Што се однесува до другиот дел од тимот освен Тодоровски другите се под договор и треба да останат.
Како засилувања се спомнуваат Ефремов и Радески од Металург и можно враќање на Илијовски и Маневски

Бев денес на утакмицџата Работнички-Брегалница и толку моќен Работнички не сум го гледал од времето на Трифуб.
Стојков играчиште во секој смисол.
Обично ѕвездите во екипите стојат и не се толку борбени,но Стојков денес буквално трчаше насекаде зимаше топки од средина на терен дриблаше додаваше брилираше.
Сепак не е само Стојков како што мислат некои,тука се и Вујчиќ кој игра во фантастична форма и Тодоровски и Силјановски кој играат во животна форма.
Следниот викенд се игра дербито со Вардар и ги повикувам сите љубители на фудбалот да дојдат и се надевам ке има добар фудбал и ке победи подобриот.
Трајчевски Дуле ви е злато вреден играч. Од кај ги вади овие Мрме свака му част.
Вчера за вас дебитирал брат му на Стефан Ристовски а? Го имаш гледано малиот претходно? :)

Иначе Мрме искочи тренериште, со млади играчи, со стипендии, претходна сезона зема и титула, а оваа го играат најубавиот фудбал за око. Е тоа е тренер, не клошарон Андреев.

Трајчевски Дуле ви е злато вреден играч. Од кај ги вади овие Мрме свака му част.
Вчера за вас дебитирал брат му на Стефан Ристовски а? Го имаш гледано малиот претходно? :)

Иначе Мрме искочи тренериште, со млади играчи, со стипендии, претходна сезона зема и титула, а оваа го играат најубавиот фудбал за око. Е тоа е тренер, не клошарон Андреев.

Млад е многу Милан Ристовски, 97ма е, иначе од таа генерација еден од подобрите мислам, шпиц игра..

За млад, млад е, ама не дека не може да игра со 17 години. Дарко Велковски им почна на Работничи уште на 16 па им држеше лекции на Анортозис

Kakov kontra napad na Shkendija , asist na Murati za Vrucina da postigne gol .

0-1 vo Kratovo

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom