Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
А добро, има ли нешто што не е под палка на политиката. Да беше само ФФМ...
Со оваа постапка , ФФМ испаѓа како една смешна и несериозна институција.
Како ќе го спроведат новиот закон , кога од старт самите тие го погазија.
Незнаете бе луѓе во каква состојба е стадионот кај нас. Уствари то не е стадион , незнам...
Ужас е она , УЖАС!!!
Незнам дали во Африка има негде онаква хаварија.
Цел простор околу стадинот е полн со кондоми , шприцеви и ѓубриња.:sick:

Ништо не прајме вака , уште 100 години нема да мрднат работите од мртва точка.

Со оваа "ОДЛУКА"испаднаа само смешни(like always):гик:...
Како прво не требаше воопшто да носат забрана за настап на стадионите кога не мислеа работата да ја тераат до крај...
Реагираа колку да се речи дека набљудуваат,да бидат во шема и тие,кога се крена фама(неочекувано) околу сликите шо ги објавија пола портали и телевизии,за мизерната состојба во која се наоѓа стадионот....
Вака само покажаа дека лопужите од ФФМ се ебиветар институција(како и сите во државава)која работа по нотите на властите(дали централната или локалните)....
Се е ебиветер....
Забрзано работел Пелистер на санација на проблемите:pos:
Влезот до стадионот(главниот) мизерија,прашина,кал...нема слободен пристап за возилата до стадион,пола пат е дупки зошто е оштетен од тешката механизација која ја гради канализацијата и пристапниот пат до новите згради....
Споредниот да не прајме муабет,ѓубре,скршени шишиња,куртони,влажни марамчиња(од многу општење на младината):icon_mrgr:,цигари,шприцеви,со еден збор ИЗВОР НА ЗАРАЗА.....
Влезот за гостински навивачи,нема потреба да се коментира..:tapp:
Шо средија?
Ги намачкаа со жолта боја скалите,и намачкаа врати кај оградата(демек помошни излези):pos:
Ги средувале соблекувалните...:tapp:
Онде не треба средување,треба од корен праење....
И после фудбал бараме...сме се грижеле за спорт...
Вчера гледам пријателска Олимпија Љубљана-Челзи,ако не се лажам отвораа нов стадион во Љубљана,е она е стадион...
После ќе сме оделе во Европа,абе седете мирни не се срамете,назад сме светлосни векови(не години)...:facepalm:

Не бе, мене ме правеа будала кога пишав пред недела/две дека ова е само мачкање на очи, колку да речат еве нешто работиме. Илчо ја сфатил сериозно работата, он бил човекот за преродба на македонскиот фудбал :pos::facepalm: Дечкото од Острелија го кажа ова, пошто он е информиран за све. Да не знаеш дали да се смееш или да плачеш.
Со вакви стадиони, клубовиве не би добиле лиценца да се натпреваруваат ни во некоја афричка нисколигашка конкуренција, а овде прволигашки фудбал се цепа нема гајле.
Со лопужи сакаш да тераш напред, не бидите смешни.

Не бе, мене ме правеа будала кога пишав пред недела/две дека ова е само мачкање на очи, колку да речат еве нешто работиме. Илчо ја сфатил сериозно работата, он бил човекот за преродба на македонскиот фудбал :pos::facepalm: Дечкото од Острелија го кажа ова, пошто он е информиран за све. Да не знаеш дали да се смееш или да плачеш.
Со вакви стадиони, клубовиве не би добиле лиценца да се натпреваруваат ни во некоја афричка нисколигашка конкуренција, а овде прволигашки фудбал се цепа нема гајле.
Со лопужи сакаш да тераш напред, не бидите смешни.
Kako i da e vasata uprava ne pokazuva nikakov interes da igra vo tetovo veke 2 godini ..

Каква врска има ова со мојот пост?

И знаем дека нема интерес, и нема ни да има се дур не замина од клубов.
Pa se bunis za losite uslovi na stadionite,a ni denar kako klub ne davate da barem malku se popravat istive,a baska vie vo uste polosa situacija ste,maticen stadion nemate..Jbg,toa e koga veke 2 godina si cutite ...

Pa se bunis za losite uslovi na stadionite,a ni denar kako klub ne davate da barem malku se popravat istive,a baska vie vo uste polosa situacija ste,maticen stadion nemate..Jbg,toa e koga veke 2 godina si cutite ...
Милион пута е праен муабетов.
Кј што има сила нема правдина, тоа е тоа.

http://sportmedia.mk/ffm-ja-napravi-renova-klub-so-najdolgo-ime-vo-evropa-foto/
Леле бре мајко мила, кој им ја води странава бре? :tapp:
Трговско друштво за производство, трговија, угостителство и услуги Фудбалски клуб Ренова ДООЕЛ с. Џепчиште
Морале цело да го пишат....

Последно уредено:
Tomica Petrov od Turnovo vo Metalurg, isto taka i Jasmin Mecinovic od Turnovo vo Renova.

Da ne si janglas ?!

Kako be gradat drzavite stadioni pa koj gi gradese sega vo brazil ili vo ukraina ili germanija portugalija za golemite (Ep SP)prventstva isto i grcija za olimpijadata itn ...Isto e sega i vo srbija koj mu gi gradi stadionite ? Klubovite da en gi pravat osven golemite ekipi kako real barsa od anglija arsenal liverpul i germanija minhen skoro na site drugi stadionite mu gi gradat ili renovira drzavata

Da se razberime i jas sakam klubovite da gi imaat stadionite kako nivni no toa po nekoja godina koga klubovite ke bidat finasiski po jaki a so seodnesuva za FFM treba uste po rigirozna da bidi i da zabrani sekade fudbal ama i potoa da finasira dali so AMS dali so vlada(kako arenata Filip2) dali i so pomos na opstinite ili isklucivo so donacii od UEFA i FIFA ne me interesira no za da ima fudbal prvo mora da ima uslovi i da bidat rigorozni bez isklucok se razbira koga bi finasirale a parite ne se trosat domaiknski a vaka se e ebi veter i nenormalno
да бразил и украина како држави правеа стадиони, ама знаеш што, тие настани ораганизираа. значи мораа. овде друга е ситуацијава. тука владата го реновираше градски стадион скопје, го направи НАЦИОНАЛНА арена. абе не е комуњарска државава, па се од власта да чекате. приватен инвеститор треба како самсоненко во ракомет.

^ Новата, модернизирана страна на ФФМ.
Му ја дале на некое синче на јак функционер да ја изработи, што е битно како...
Уште не можем да се изначудим како ја пишале Ренова...сигурно допирна точка нема со фудбал тој што ги пишал со цели имиња, топка у живот нема шутнато.

Прволигашките тренери пред стартот на сезоната: Вардар и Шкендија во трка за титулата!
  • Автор: ekipa
  • Објавено: август 2, 2014 11:38
Treneri-vo-Prva-liga-615x400.jpg

Македонскиот фудбал денеска преку првиот дуел меѓу Ренова и Тетекс од 17:30 часот во Тетово го стартува својот 23-ти прволигашки шампионат во независноста.

Овој пат со нов формат, за прв пат со 10 екипи, кој без сомнение нуди концентриран квалитет, неизвесност и можност за далеку повозбудлива разврска, како во трката за шампионската титула така и во битката за опстанок.

Пред почетокот на сезоната, ЕКИПА ви ги пренесува накратко очекувањата на македонските прволигаши изразени преку ставовите на своите тренери кои, речиси едногласно, го прифаќаат скратувањето на лигата како чекор значаен кон подигнувањето на квалитетот на натпреварување. Според прволигашките тренери, погледнувајќи преку актуелниот преоден рок, Вардар и Шкендија ја носат фаворитската улога во трката за титула, но јасно е дека неизвесноста на секој натпревар ќе биде предзнакот по кој ќе се препознава сезоната 2014/2015.

ТРЕНЕРИТЕ НА ПРВОЛИГАШИТЕ ЗА НОВАТА СЕЗОНА 2014/2015:

Игор Ангеловски (Работнички)

- Европското искуство ќе биде повеќе од добредојдено за нашите млади екипи, затоа што секако нашите централни погледи се насочени кон новата сезона. Јасно е дека, соочени со буџетите во македонскиот фудбал, и ние и останатите екипи не можеме долго да ги задржиме најдобрите во своите состави. Но, Работнички, согласно својата политика, и ова лето се засили со млади фудбалери, па сигурно одиме максимално храбро кон одбрана на титулата. Новиот формат верувам ќе донесе далеку поголеми возбудувања од претходните години.

Срѓан Захариевски (Металург)

- Металург го има најдобриот свој историски настап на европската сцена, и сигурно сето тоа е максимално мотивирачки за нас и во новата домашна сезона. Јасно е дека повторно ќе негуваме амбиции за водечките места, иако факт е дека Вардар и Шкендија ја носат апсолутната фаворитска улога во новото првенство.

Шефки Арифовски (Хоризонт Т.)

- По европскиот настап, нашата екипа доживеа подмладување, но сите тие се фудбалери кои поседуваат потенцијал и квалитет па верувам дека ќе ја оправдаат довербата и ќе успееме да го сместиме нашиот тим во битката за првенствениот врв. Со скратувањето на лигата, сега веќе нема лесен противник за ниту една екипа и од самиот почеток секој ќе мора максимално сериозно да си ја сфати својата задача. Вардар и Шкендија секако треба да ја водат клучната битка, но не смее да се заборави на Работнички.

Рој Ференчина (Шкендија)

- Шкендија е организација во која навистина е чест да се работи. Минавме одлични подготовки, сега носени од амбициите за највисок пласман во новата сезона. Јасно е дека ќе биде долго и неизвесно првенство, но подготвени за сите зацртани предизвици кои се пред нас.

Сергеј Андреев (Вардар)

- Вардар оваа сезона оди, на ништо друго, но на двојната круна. Тоа е основната амбиција на клубот. За разлика од минатата сезона, сега доведовме засилувања со кои секако сум задоволен и кои треба да не доведат до остварувањето на целите. Минавме и одлични подготовки, па трендот на позитивни игри очекуваме да продолжи и во првенството.

Ѓоре Јовановски (Брегалница)

- Очекувам ова првенство да биде неизвесно и квалитетно, меѓу другото и поради намалувањето на бројот на екипи во Првата лига. Вардар и Шкендија секако се фаворити за освојување на титулата, но нема воопшто да им биде лесно. Напротив, има екипи, во кои ја сместувам и Брегалница кои секако имаат свои амбиции и размислувања од кои не се откажуваат така лесно. Наша цел е место во плеј-офот.

Ќатип Османи (Ренова)

- Ренова за новата сезона комплетираше состав кој верувам ќе игра значајна улога во првенството. Нема воопшто да бидеме наивна екипа против која ќе биде лесно да се игра. Шкендија и Вардар, можеби се издвојуваат според она што го пазареа во овој преоден рок, но секако тука има уште неколку екипи кои ќе го кројат врвот.

Марјан Секуловски (Пелистер)

- Навистина доцна се активиравме во подготовката за ова првенство, но Пелистер е екипа на која секако сериозно мора да се смета. Доведовме неколку нови имиња кои треба да бидат освежување за составот. Одиме од натпревар на натпревар во овој шампионат со цврста верба во себе без разлика против кого играме. Вардар и Шкендија се фаворити за титула, а наша првична цел е секако место во плеј-офот.

Добринко Илиевски (Тетекс)

- Задоволен сум од тоа како ги минавме подготовките. Не чека едно од најдобрите првенства во независна Македонија, во кое, согласно новиот формат, ќе се концентрирани екипи со израмнет квалитет. Ние, со добра, мудра игра на секој натпревар мислам дека може да парираме на секоја екипа, без разлика кој е од спротивната страна. Веруваме во нашиот квалитет и тоа е она што постојано ќе не води во првенството.

Зоран Штерјовски (Силекс)

- Силекс има млади играчи кои оваа сезона треба да докажат дека се подготвени повторно да го вратат клубот на старите патеки. Задоволни сме од подготвеноста на сите фудбалери, од спроведувањето на подготовките, како и од контролните натпревари кои ни ја демонстрираа сликата околу можностите на екипата. Амбициите на Силекс за оваа сезона се остварување на што може подобар пласман на табелата. Влез во првите шест екипи и обезбедување плеј-оф.

А идете на страната на ФФМ и видете казната не знам на која екипа од 200 евра, зашто на колата на судијата му била изидшана гумата т.е оштетена.:pos:

Вака добро ќе им дојде на судииве, ќе си дупнат гума и ќе си добијат 4 нови. Очекувајте вакви настани пред зима и лето :ROFLMAO:

Ренова-Тетекс да не даваат на Собраниски?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom