Македонско фудбалско првенство 2014/15

• Креатор на темата Креатор на темата Prime
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    205
Статус
Затворена за нови мислења.
Најидиотска работа беше ова со прекинот заради шо се пцуеше Илчо, како некоја диктатура да е. Според мене грешка беше шо после се ојде на националистичко навивање, требаше да се продолжи само против ФФМ и да се свестат еднаш да се игра фудбалот за навивачите а не во термини кои се смислуваат на зелена маса во договор со бедното МВР.

http://sportmedia.mk/za-natsionaliz...-golman-ffm-ja-kazni-shkendija-so-2-500-evra/

2500 евра за мечот со Вардар + 1500 евра за мечот со Тетекс. Суспензија на теренот нема. Иначе, ФФМ очигледно пак по старо, пред почеток на првенството најавуваа прекинување на мечеви, празнење на стадиони, губење на утакмиците службено, сега за националистичко навивање се делат само парични казни и ништо друго од наведеното. Најавуваа и дека нема да има прволигашки фудбал на стадиони кои не исполнуваат услови, па ете пак се игра и во Битола и во Тетово, а не дека нешто сменија. Ѓорче исто така чудесно исполнува услови, ама сепак нема услови да прими гостинска навивачка група. Затоа пак, Железара не исполнува услови и Металург мора да го полни буџетот на ФФМ играјки на нивните терени во Ново Лисиче. (y) ФФМ МАФИЈА !!!

I jas taka mislev se do prviot natprevar Vardar-Skendija ...

Па не мислев со тоа што го пишав конкретно само за вас, него општо. Не потенцирав некој тим, националистичко навивање имаше и од Комити и од Чкембари и од Балисти, епилогот само парични казни и ни еден прекинат натпревар, ни еден испразнет стадион, ни еден натпревар загубен службено.

Simptomatično e vremeto na ovie zabeleški..Inace istaknav deka uste po vtoroto kolo go zabelezav istoto..

Па не мислев со тоа што го пишав конкретно само за вас, него општо. Не потенцирав некој тим, националистичко навивање имаше и од Комити и од Чкембари и од Балисти, епилогот само парични казни и ни еден прекинат натпревар, ни еден испразнет стадион, ни еден натпревар загубен службено.

Ова е точно, немаат муда изглеа да го спроведуваат законот, зашто како незнам ама тоа е. Ја мислев од финалето Шкендија Тетекс шо го прекинаа дека ќе тераат така и у првенството ама ништо од тоа.

Најавуваа казни, губење на бодови, суспендирање на терени, па сите групи беа со мислите за доброто на клубот да нема националистичко навивање. Во 2 коло ете имаше мало пецкање, прво од наша страна, врати ја неутралците во второ, па вративме и ние пак. Имаше пак во Тетово, имаше во Битола, а ФФМ не направи ништо освен што пиша парични казни, и сега сите видоа што е како е и кој ги ебе ффм ќе се пее пак. Мене секогаш ми било глупо тоа скандирање, не дека нешто менува, поготово што ние сме таму за клубот, а не за државата или за репрезентацијата. Уште па поглупо ми е кога нема гостинска навивачка група и кога се пее на рандом утакмици ко пример против Турново.

Ај со среќа да е Пелистер.
Пополека прва лига се средува сега ќе има 8 стабилини екипи финасиски.
Клубови како Металург Работнички Турново Ренова кои немаат своја публика а имаат стабилни финасии не знам зошто не се фузираат и се преместат во внатрешноста Прилеп Струмица Охрид Куманово каде што има подобри услови за тренинг и стадиони со подобри услови а ке имаат повеќе домашна публика ако стапат во преговори со општините.Така ке се подигни порсекот на гледаност со тоа и ТВ преносот ке стани атрактивен за телевизиите ке носи нови финасии за клубовите.
Пример Фк Победа - Металург ФК Охрид - Работнички Фк Беласица - Хоризонт
Фк Куманово- Ренова
Гарантирам на овај начин ке има просек публика секоје коло 30 до 50 илјади на пет утакмици.

Ај со среќа да е Пелистер.
Пополека прва лига се средува сега ќе има 8 стабилини екипи финасиски.
Клубови како Металург Работнички Турново Ренова кои немаат своја публика а имаат стабилни финасии не знам зошто не се фузираат и се преместат во внатрешноста Прилеп Струмица Охрид Куманово каде што има подобри услови за тренинг и стадиони со подобри услови а ке имаат повеќе домашна публика ако стапат во преговори со општините.Така ке се подигни порсекот на гледаност со тоа и ТВ преносот ке стани атрактивен за телевизиите ке носи нови финасии за клубовите.
Пример Фк Победа - Металург ФК Охрид - Работнички Фк Беласица - Хоризонт
Фк Куманово- Ренова
Гарантирам на овај начин ке има просек публика секоје коло 30 до 50 илјади на пет утакмици.
Ова ти се глупости. Клубовите кои немаат публика, не треба да страдаат поради клубовите кои немаат финансии, а имаат публика. Ова не е САД, па сопственикот да го шета клубот каде што има публика. За преместување, само знам за ФК Миравци кога отиде во Гевгелија. Сакате публика во прва лига, направете си ги клубовите финансиски стабилни, јас немам против.

FK Pobeda za nacionalisticko skandiranje 3 utakmici bez publika,Vardar za nedolicno skandiranje 1500 eur,a Skendija za napad na igrac,pirotehnika i nac sksndiranje samo 2500 eur
Koj kogo stiti? FFM MAFIJA

Ова казната шо се доби за скандирање ФФМ Мафија е преседан. Мене не ми е јасно како клубовите немат некој асолни адвокати и не се замарат со тоа.Моментално барем Вардар можат да си го дозволат тоа.Наредна утакмица и во Битола ќе се игра,ќе се скандира ќе не казнат и нас. Значи:
1.Според кој закон е казнива фразата ФФМ Мафија?
2.Јас фразата ФФМ не ја разбирам на кој се однесува.Како се протолкува дека е против Фудбалска Федерација на Македонија кога јас мислам дека се скандирашо дека (Фифи си Фати Момче , кој е мафијаш т.е. ФФМ Мафија)
3.Да имаше и скандирања против Илчо ама против Илчо од здружението на педери кој не се вреќа бидејќи навистина е педер .Ако се препознал и претседателот тогаш негов проблем си има мува на капа.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom