Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Се добро јас ви ја разбирам радоста и ви честитам само кога ќе земате играчи, кога ќе се спремате, кога ќе се уигрувате...како шо знам јас не сум ни слушнал дека Шкендија почнала припреми или одиграла пријателски натпревар. ?
Veke se dogovoreni nekolku ekstra igraci a i vo pregovori se so uste nekolku igraci .

.

На другата страна Балистите започнаа кампања со мотото "Ecolog, thuaj PO" или во превод "Еколог кажи ДА". Кампањата зеде голем замав, од сите страни стигна подршка. Сите албански навивачки групи дадоа подршка со ова мото, почнувајќи од сите албански групи во Македонија, Косово и Албанија. Разни спортски клубови од многу спортови, фудбалскиот клуб Приштина, и други.
Потоа разни индивидуалци, фанови на Шкендија. Вреди да се спомнат пораките од Нови Пазар и Прешево, Србија. Па неколку албанци кои живеат во Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина. Луѓе кои работат на различни краеви од светот, пораки стигнаа од САД, од Москва, Русија и речиси сите европски земји каде има албанци, од Катар и Афганистан.

.

значи да се спремаме за нова 2001, сите албанци во светот дале подршка за Шкендија, абе вие ко за на војна да се спремате, сите албанци од целиот свет дале подршка за Шкендија :facepalm:

значи да се спремаме за нова 2001, сите албанци во светот дале подршка за Шкендија, абе вие ко за на војна да се спремате, сите албанци од целиот свет дале подршка за Шкендија :facepalm:

А шо те чуди?
За нив Шкендија е исто ко репрезентација, му лижеа муда на Дестани месец дена, му пукнало филмот на братот и им фрлил некое милионче.
Нема што тука, си имаа цел и успеаја да ја остварат таа цел.

Не се работи за истиот Еколог што претходно беше влезен во Башкими или така нешто,имаше некој удел во Башкими на времето ?

А шо те чуди?
За нив Шкендија е исто ко репрезентација, му лижеа муда на Дестани месец дена, му пукнало филмот на братот и им фрлил некое милионче.
Нема што тука, си имаа цел и успеаја да ја остварат таа цел.
Barem nie go ostvarivme nasata cel ,ne kako na nekoi sto im go nosat klubot da igra vo skopje ,ili nekoi sto gi ostranuvat nivnitr navivaci od tribinite.
I gledam mislite deka samo frlil nekoja para , covekot go zede klubot na svoi race,od deneska 100% akciite se negovi.

Barem nie go ostvarivme nasata cel ,ne kako na nekoi sto im go nosat klubot da igra vo skopje ,ili nekoi sto gi ostranuvat nivnitr navivaci od tribinite.
I gledam mislite deka samo frlil nekoja para , covekot go zede klubot na svoi race,od deneska 100% akciite se negovi.

Многу јасно де, целта ги оправдува средствата.

А што ви е финтава што сте ставиле сите слика од спонзоров? :D Обично сите ставаат слика од клубот вие од спонзорот. :D Мала шала.

Инаку ова е најдобриот начин да мрдне и кај нас малце фудбалот...ако Вардар со буџет од 500 000 евра го освои првенството, тогаш нема ни потреба од поголеми засилувања и така само си тапкаме во место...Типичен пример во ракометот, Металург вложи одлична сума на пари за да ја освои лигата, со тоа имаа и солиден настап во Европа. Сега Вардар е шампион но и Металург продолжи, не застана, со конкуренцијата ќе прераснуваат во се посилни и посилни тимови и можност повеќе за одлично претставување и во Европа...што сакав да кажам...Ако Шкендија вложи повеќе од Вардар, Вардар ќе мора да "го одврзе ќесето" доколку сака да остане шампион, така да ова е одличен почеток, да се надеваме дека секој град/општина ќе го следи овој чекор и да имаме силен Пелистер,Напредок,Победа,Работнички итн. да сакаат да инвестираат, да има конкуренција. Многу лошо беше изминативе години што еден клуб е помоќен, а другите гледаат што повеќе натпревари да наместат и единствено така да дојдат до пари и после да го баталат клубот. Се надевам дека и другите клубови ќе живнат малку, па да се подобри и квалитетот на лигата. Исто се надевам дека нема да има казни,забрани, непотребно мешање од страна на МВР,ФФМ,власта итн.

Ќе не очекува интересна сезона со уште поинтересен крај, па ќе видиме какви се плановите на Шкендија, а како и ќе реагираат конкурентите, пред се Вардар.

И да, тие што зборат против, можат да зборат само од инат, секој кој е реален ќе признае дека акцијава на Балисти им беше за почит, одличен пример за доброто на клубот. Секоја чест за нив!
Со среќа во новата сезона, па конечно сите да не фати малку и еуфорија :)

aa ivica ivica te boli more :) ne frlil milioni 100 od akci od deneska nivni sa :) boli malku znam ama nema sto da praemo ke vidis sega natamu sto ke se sluci.

The King1 javiseeeeeeeee i drugite sto zborea predd vremee nekaaaa se javatttt ajdeee.
Delirium

Se ceka jaka Shkendija.
--- надополнето: 31 јули 2013 во 15:38 ---
Zaboraviv da cekame do ponedelnik :pos::pos:

Jas samo mozam da ti cestitam od se srce bravo za kampanjata i daj boze mnogu tituli da osvoite inace mi bese muabetot za toa deka politikata ke se umesa ili DUI ili DPA i ke napravam porblem kako sto znaele do sega da napravat uste ednas cestito i mnogu tituli.

aa ivica ivica te boli more :) ne frlil milioni 100 od akci od deneska nivni sa :) boli malku znam ama nema sto da praemo ke vidis sega natamu sto ke se sluci.

Фудбалот у државава далеку од фудбал е, така да искрено да ти кажам курот ме боли за било што се дешава у мизерната ни фудбалска лига.

Milsam deka po jak sponozor nema nikoj ni vo regionov a kamo li vo drzavava zosto VMRO so najgolemoto kopito Koce Trajanovski go prevzema Vardar so drzavni pari i go napravi Sampion ama sega ke vidime dali ke mozat da merat kur so Destani od Ecolog zosto covekov ima navistina mnogu pari i mislam deka go saka klubot mnogu i so dobar tim mislam deka grujo,koce i kompanija mozat samo za secniot da mu se fatat samo moze da mu pravat pederski fori so nekoj sudija i so takvi raboti inace mislam deka covekot ke napravi ekipa sto ke drkaat site vo Makedonija uste ednas Cestito Shkednija cesito Ballisti

Suksese Ballista Hallall

Ова е само почетокот, и сигурно првите месеци ќе биде доста тешко, без фонд на играчи (иако почнаа фудбалери да се пријавуваат во Еколог, како тие што сакаат работа во Ирак и Авганистан), без асални тренинзи, уигрување...но треба да сме трпеливи, бидејќи со сигурност резултатите од првите натпревари нема да бидат поволни за нас.
Вардар и Металург ќе се обидат да прават бодовна разлика у меѓувреме.
Сепак, целта ова година треба да биде излез во Европа, а титулата да биде цел идната година.
Ако го остават швајцарецот мирно да си работи (бивш спортски директор на Грасхоперс во шампионските години), успехот нема да ни бега. Мислам дека првата година нема да има милионски расфрлања - јас и со 500.000 ЕУР буџет сум презадоволен).
Во секој случај добра инфузија за Мак фудбалот, кој очигледно, ни е пред умирање!

Milsam deka po jak sponozor nema nikoj ni vo regionov a kamo li vo drzavava zosto VMRO so najgolemoto kopito Koce Trajanovski go prevzema Vardar so drzavni pari i go napravi Sampion ama sega ke vidime dali ke mozat da merat kur so Destani od Ecolog zosto covekov ima navistina mnogu pari i mislam deka go saka klubot mnogu i so dobar tim mislam deka grujo,koce i kompanija mozat samo za secniot da mu se fatat samo moze da mu pravat pederski fori so nekoj sudija i so takvi raboti inace mislam deka covekot ke napravi ekipa sto ke drkaat site vo Makedonija uste ednas Cestito Shkednija cesito Ballisti

Suksese Ballista Hallall

И да имаат ист буџет (што не верувам покрај овој нов спонзор на Шкендија) Вардар и Шкендија има ооогромна разлика. Не можеш да ги споредиш. Во Вардар, не правеа ништо за доброто на клубот, експерти за кошарка ни го водеа фудбалскиот клуб, секакви партиски пиунчиња влегоа во клубот, наместо да работеа за фановите преку клубот, тие преку клубот сакаа да добијат партиски поени, така да во Вардар само мачкаат очи и мене ми се гади од оваа :гомце: од управа што раководи со клубот кој го следам буквално од кога сум роден, се надевам дека ќе отидат во неповрат што побрзо од клубот па макар и да пати клубот некој пеирод, вака пати и клубот и навивачите. За Шкендија и новиот спонзор искрено не знам многу, сево ова за мене е мачка во вреќа :) ама овде сигурно е сосема друга работата, навивачите (Балистите) го примамија овој спонзор да инвестира, што значи спонзорот дојде за навивачите, плус според мене мотив повеќе да инвестираат во Шкендија беше и тоа што многу Албанци во Македонија навиваат за Шкендија, како што рече некој погоре, Шкендија ги обединува Албанците во Македонија. Ќе видиме дали сево ова има некоја позадина или сепак искрени намери, ќе биде интересно :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom