Македонско фудбалско првенство 2013/14

• Креатор на темата Креатор на темата Saber Rider
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе биде шампион?

• Вкупно гласачи
    206
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Ќе ги разбираш неговите зборови после завршетокот на сезоната. Инаку :vozbud: со среќа нека ни е.
пахаххахахаха,што има јас да ги разберам после завршеток на сезоната,ја не навивам за ниеден фудбалски тим:D,јас само симпатишем некои

Честитки за Шкендија и балистите шо акцијата му беше успешна и се надевам дека ќе бидете во врвот на табелата но се разбира под нас :D
Fala na cestitkite:d krajot ke kaze koj ke bide prv na tabelat.OVa sto go napravivme nie kako navivacka grupa treb da bide primer i za drugite navivacki grupi , znaci koga se saka se moze.Od deneska site sakat da igrat vo Shkendija hahja.se gleda po socialnite mrezi na nekoi poznati fudbaleri .

Не е понеделник ама милијардер влегува во Шкендија!

Најголемата заслуга зошто Еколог влегува во Шкендија им припаѓа на Балистите. Откако заврши сезоната во клубот не остана ништо, неколку играчи заминаа, некои останаа да чекаат што ќе биде. Балистите првин побараа од Еколог да ја плати котизацијата, при што фирмата одговори позитивно и ги даде потребните 13.000 евра. Потоа Балистите ги расчистија работите во клубот, влегоа во преговори со Еколог за да им го дадат клубот.
Еколог даде одговор, кажаа дека не се инволвирани директно во спортот, туку дека помагаат колку што можат, но дека за Шкендија ќе направат исклучок и ќе формираат работна група која ќе ја студира ситуацијата со клубот. Па дојдоа експерти од Германија и Швајцарија.
Потоа кажаа дека на 31.07.2013 ќе го дадат конечниот одговор, дали влегуваат во клубот или не.

На другата страна Балистите започнаа кампања со мотото "Ecolog, thuaj PO" или во превод "Еколог кажи ДА". Кампањата зеде голем замав, од сите страни стигна подршка. Сите албански навивачки групи дадоа подршка со ова мото, почнувајќи од сите албански групи во Македонија, Косово и Албанија. Разни спортски клубови од многу спортови, фудбалскиот клуб Приштина, и други.
Потоа разни индивидуалци, фанови на Шкендија. Вреди да се спомнат пораките од Нови Пазар и Прешево, Србија. Па неколку албанци кои живеат во Црна Гора, Хрватска, Босна и Херцеговина. Луѓе кои работат на различни краеви од светот, пораки стигнаа од САД, од Москва, Русија и речиси сите европски земји каде има албанци, од Катар и Афганистан.
А кампањата кулминираше кога познатиот албански фудбалер и капитен на репрезентацијата на Албанија, Лорик Цана излезе со подршка, па после него и фудбалерот на Баерн Минхен, Џердан Шаќири.
Ете го албумот од кампањата: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.611304848899889.1073741828.114743975222648&type=3

Денеска фамилијата Дестани го даде одговорот, Еколог им кажа ДА на Балистите и Шкендија. Денеска во Тетово се слави, веќе нема да има проблеми со Шкендија. Откако ги подмирија сите долгови на клубот, најавуваат голем буџет и прави луѓе кои ќе се ангажираат за Европска Шкендија!
Ќе го реновираат стадионот во Тетово за европските натпревари да ги играме во Тетово, а мислам дека во иднина ќе се гради сопствен стадион.

Тие кои не ја познаваат фамилијата Дестани и фирмата Еколог, ете ви неколку информации:
Ова е веб страницата на Еколог http://www.ecolog-international.com/files/index.php
Еколог во Тетово:
presidenti_pacolli_sot_viziton.jpg

Еколог во Дубаи:
ecolog_dubai.jpg

Еколог во Шангај:
_expo_shanghai_2010_merr_pjese.jpg

Еколог во Вашингтон:
1z6fw5s.jpg

Главата на фамилијата и човекот кој со срце посакуваше да и помогне на Шкендија е Лазим Дестани.
Lazimi-destani.jpg
Средбата со Бил Клинтон:
2nd+CGDC+Annual+Meeting+2012+Day+3+QqFnDs552cGl.jpg

Средбата со Тони Блер:
blair_lazimi-300x199.jpg

Најмладиот син на Лазим Дестани е актерот Блерим Дестани. Тој има снимено филмови во Холивуд и продолжува да снима нови филмови. http://www.imdb.com/name/nm1773716/

Се најавува силна Шкендија, но повеќе информации кога ќе се објават имињата на засилувањата!

Сега да навратам кај тие кои тераа мајтап, прво еден член што ја видел паролата што сме ја ставиле пред Еколог во Тетово и напиша овде дека можеби ќе се смилува Еколог и ќе ни даде некој денар. Потоа другите кои викаа нема шанси да ги земе бе овие! Нека знаат дека Шкендија никогаш не умира, Шкендија е симбол на албанците во Македонија, а со последната кампања се докажа дека Шкендија е најголемиот албански клуб!
Да не должам многу, да оставиме времето да покаже!

Подоцна ќе го преведам видеото, каде има многу добри пораки.

Да напоменам дека контактирале 25 фудбалери, останува да видиме кои ќе дојдат.

Иако не ве сакам ич ( :D ), секоја чест за акцијава што ја превзедовте и што зврши успешно, односно најдовте спонзор.

Од друга страна, се надевам дека ова ќе делуе позитивно исто како и во ракометот (Металург, па после Вардар) и дека во другиве клубови ќе ја сфатат посериозно работата (односно за да земе Вардар или кој било друго титула, ќе мора и он да состави добар тим, а не со пропалице од Србија).

Честитки за Шкендија шо си најдовте стабилен спонзор...
Само навистина ли мислите дека по онај резил на државата шо му го направивте со Партизан,некој ќе ви дозволи да бидите шампиони???
п.с.Какво само финале на куп би било Пелистер - Шкендија и то негде во Струмица (y)...

Само навистина ли мислите дека по онај резил на државата шо му го направивте со Партизан,некој ќе ви дозволи да бидите шампиони???
п.с.Какво само финале на куп би било Пелистер - Шкендија и то негде во Струмица (y)...

Што е, се плашите во Скопје да дојдете па барате во Струмица :icon_lol:

:pos: Аман бе...ете и пред тоа предвиде нешто и не ти оди баш...

Абе вие со тој Еколог не отрујвте,влегва невлевга , комшијата ,братот .Значи од авион се гледа дека ве возат.Првенството почнува на 04.08 а пак тие ќе ви кажеле на 31.07 :pos:Аман не отрујвте дај отворете тема ...Дали Еколог ќе влегва во шкендија и таму дури до зимската пауза докажвајте се ,оти наредниот одговор од нив ќе ви биди.... На 31.12 ќе ви кажиме

Уште не почнала сезоната некој почна да цвичи.

Фала ви на сите што честитате, се надевам на силна лига со силни Вардар, Пелистер, Работнички и други тимови со традиција.
Шкендија веќе ја помина кризата.

so tebe ke zborim vise na krajot na sezonata cao.

Уште не почнала сезоната некој почна да цвичи.

Фала ви на сите што честитате, се надевам на силна лига со силни Вардар, Пелистер, Работнички и други тимови со традиција.
Шкендија веќе ја помина кризата.

Ти со цел памет мислиш дека ако треба да се игра финалето помеѓу Пелистер и Шкендија во кој ќе има навивачи од двете страни , некој ќе дозволи да се игра во Скопје :pos:,:pos::pos:Па тоа би било луницааа:pos:...Јас ама 0,1% вервам дека државата е спремна да организира таков меч ;)
п.с.За то дека згрешив признавам,Луѓе сме грешки прајме
--- надополнето: 31 јули 2013 во 17:36 ---
so tebe ke zborim vise na krajot na sezonata cao.

Ок . те очекувам кон крајот на Мај 2014 ... Збогум

Е уба споредба,вас Скопје ви е на 50км,на Пелистер му е на 180,и околу Скопје ве има 3ста и кусур иљади од кој голем дел би биле на стадион ради албанска кауза,а не ради Шкендија.Исто ко во Прилеп да се игра на "неутрален" терен Пелистер-Шкендија.Тешки да дојди до ваква разврска па ке си го мериме во Мај...

Е уба споредба,вас Скопје ви е на 50км,на Пелистер му е на 180,и околу Скопје ве има 3ста и кусур иљади од кој голем дел би биле на стадион ради албанска кауза,а не ради Шкендија.Исто ко во Прилеп да се игра на "неутрален" терен Пелистер-Шкендија.Тешки да дојди до ваква разврска па ке си го мериме во Мај...

Абе остај ги денес нека се радват си најдоа спонзор :D....Ако е возможно дај боже да се игра таква утакмица и нека биди и во Приштина ,се разбира ако се најди некој да ја организира ;)

Sega e redno vreme Acid da mu ja otklucis temata za Skendija oti ke ne otrujat tuka na ovaa tema so ekolog :D
Inaku Toni se ubo so ovaj spoznsor no da ve potsetam deka bez amin na partijata+ffm nema sansi da bide sampioni kolku sakate da zemate igraci ke vi opnat dve tri kazni za skandiranjeto minus bodovi i resen sucaj pa ako nesto ovie glumat vasite novi sopstvenici odma inspekcii pritisoci i trista cuda ie ke gi izbrkaat skroz od fudbalot , ne letajte mnogu vo oblaci kako nas ...

Sega e redno vreme Acid da mu ja otklucis temata za Skendija oti ke ne otrujat tuka na ovaa tema so ekolog :D
Inaku Toni se ubo so ovaj spoznsor no da ve potsetam deka bez amin na partijata+ffm nema sansi da bide sampioni kolku sakate da zemate igraci ke vi opnat dve tri kazni za skandiranjeto minus bodovi i resen sucaj pa ako nesto ovie glumat vasite novi sopstvenici odma inspekcii pritisoci i trista cuda ie ke gi izbrkaat skroz od fudbalot , ne letajte mnogu vo oblaci kako nas ...

Да не зборуваме пред време. И од каде си сигурен дека ќе скандираме така?
Што правиме ако се е во ред, нема ниту скандирање, ниту инциденти и ако имаме најдобри резултати, што ќе ни направат тогаш!?

Станавме шампиони со австриец спонзор, кој ниту познаваше некого во ФФМ, па уште помалку во партијата!

ne zboraj pred vreme mislim deka uste ne znaes za koj spozor se raboti za kakov covek.Ecolog ne misli kako da go prae sampion tia sakaat vo evroppa da paravat nesto i jas ne recam deka 100 % nie sampion ama favorit za titula sme i nie :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom